Wko

Hur man startar en tacksamhet journal

En tacksamhet journal är ett bra sätt att hålla dig i en tacksam och positiv sinnesstämning. Denna artikel kommer att ge några tips för att starta och hålla en.

Steg

Hur man startar en tacksamhet journal. Gör det till en regel att skriva ner ett visst antal saker du är tacksam för per dag.
Hur man startar en tacksamhet journal. Gör det till en regel att skriva ner ett visst antal saker du är tacksam för per dag.
 1. 1
  Var tacksam. Tacksamhet är en inställning som du kan träna och utvecklas. Odla tacksamhet som norm i ditt liv kommer att hålla en tacksamhet journal mycket lättare.
 2. 2
  Gör det till en regel att skriva ner ett visst antal saker du är tacksam för per dag. Undvik att upprepa samma saker. Detta kommer att göra att skriva i tidskriften mer utmanande eftersom tiden går, men det är hur din medvetenhet och tacksamhet kommer att växa. Du kommer att utmana dig själv att hitta nya saker att vara tacksam för att du kanske aldrig sett förut.
 3. 3
  Många börjar med att skriva ner grundläggande materiella ting som de är tacksamma för i sina liv. Det är lättast att känna igen saker som upprätthåller ditt liv här på jorden som ditt hus, din säng, dina kläder, din mat etc. Var noga med att förklara hur det känns och varför du är tacksam för det.
  • Exempel - Jag är tacksam för mitt hus. Mitt hus värmer min kropp och vindskydd och skyddar mig. Det ger mig en känsla av lättnad att veta att det alltid finns en betryggande plats att komma tillbaka till.
 4. 4
  Skriv om utökade materiella saker i ditt liv. Dessa saker kan variera från person till person beroende på vad du gillar och ta intresse i. Till exempel, om du älskar att måla, kan du vara tacksam för den färg som du har. Eller, om du gillar musik du kan vara tacksam för din cd samlingar.
 5. 5
  Beskriv hur du är tacksam för dig själv. Du kan börja genom att känna tacksam att vara vid liv alls. Sen börja skriva om att känna tacksam att få den kropp du har, även om du inte gillar allt. Undvik fällan av att vara tacksam för något som är bättre än vad andra människor har. Istället jämför vad du är tacksam för med hur du skulle känna dig om du inte har det alls.
 6. 6
  Tänk på dina förmågor. Du kan börja med grundläggande förmågor som din förmåga att se, din förmåga att höra, din förmåga att gå. Sedan gå vidare till de utökade förmågor som är unika för dig. Tänk skickliga saker som dans, sång, skriva, och funktioner som gör upp din karaktär som din förmåga att lyssna, dina färdigheter i jublande upp folk, dina färdigheter i att vara en god vän.
 7. 7
  Tänk på människorna i ditt liv. Tänk på alla de människor du bryr dig om, som dina föräldrar, dina vänner, din betydande andra, dina husdjur. Skriv varför du är tacksam för varje person, och hur de gör du känner. Detta hjälper dig att uppskatta dem och ser bara det goda i dem. Det är också bra att skriva om de människor som du inte riktigt gillar och hitta en anledning att uppskatta dem. Detta kan vara svårt eftersom vi inte riktigt uppskattar människor som vi inte gillar, men det kan vara väldigt upplyftande. Det är bra i alla och det är mycket humör skiftar för att hitta det goda i och med folk vi ogillar och tacksam för dem.
 8. 8
  Skriv om situationer och erfarenheter. Det finns alltid situationer som har gjort oss glada. Till exempel, kan du vara tacksam för en rolig fest, en bra dag i skolan / jobbet, en rolig semester.

Tips

 • Denna tidskrift är praktiskt att läsa när du känner dig nere. Det bidrar till att flytta din energi tillbaka till en positiv atmosfär genom att läsa om allt du har att vara tacksam för.
 • Du behöver inte skriva en hel del om varför du känner dig tacksam för något, men det hjälper att flytta ditt medvetande till de känslor som du tycker om, att få till stånd mer av dessa känslor.
 • Att komma ihåg att skriva i din journal hålla det någonstans du är säker på att se när du har mest tid. Till exempel, om det efter jobbet du tillbringar timmar framför TV: n, hålla din journal på soffbordet eller ottoman. För att hålla den från att vara en nagel i ögat, köpa eller dekorera en journal för att passa in i din inredning så att den aldrig måste lägga undan någonstans och glömt.