Wko

Hur man gör en art journal

"De flesta människor är på världen, inte i det, har ingen medveten sympati eller relation till något om dem", skrev John Muir, miljöaktivist, forskare, äventyrare och Sierra Club grundare. Tyvärr är hans uttalande långt sannare nu än den var på sin tid. I dagens samhälle, hur kan vi få kontakt med vår miljö? Hur kan vi öka vår förståelse för naturen? Ett svar är att vi ska följa Muir s exempel - och det av John James Audubon och andra framstående författare och konstnärer - och hålla en art journal.

Som en personlig dagbok eller dagbok, är en art journal en plats att spela in våra synpunkter och reflektera över dem, men till skillnad från en dagbok, är en art journal används specifikt för att spela in våra observationer av och tankar om, natur. Ta upp naturen journalföring och du kan sluta med att lära mer om naturen och om dig själv.

Steg

Hur man gör en art journal. Bestäm vilken typ av naturen tidskrift du vill göra.
Hur man gör en art journal. Bestäm vilken typ av naturen tidskrift du vill göra.
 1. 1
  Bestäm vilken typ av naturen tidskrift du vill göra. Du kan använda en art journal på många olika sätt beroende på dina egna preferenser och naturen som är omkring dig. Och det är en bra idé att tänka lite om vilken typ av tidskrift du vill göra, så att du kan få en lämplig storlek bok tillsammans med alla de material du behöver. Några idéer om hur man skall närma din egen natur journal inkluderar:
  • Helt enkelt spela in alla dina utflykter i naturen. Skriv ner vad du ser, känner och märker, lägga till bilder och om så önskas.
  • Skapa en art journal som bara fokuserar på en viss plats (t.ex. en flod, en park, eller din bakgård) eller på levande varelser (såsom tall träd, apor, kackerlackor).
  • Skapa en art journal till krönikan en viss.
  • Det finns också flera olika typer av tidskrifter som vanligtvis används för mer specifika, t.ex. Grinnell tidskrifter och tidskrifter fenologi (se "Tips" nedan).
 2. 2
  Gör eller köp en lämplig tidskrift. Majoriteten av naturens tidskrifter sammanställs med hjälp av kuddar eller böcker av vanligt vitt papper. Linjerat papper stör generellt med skissa, men det kan vara lämpligt för dina syften och det är möjligt att hitta några böcker med en uppdelning på varje sida som innehåller både vanligt papper och linjerat papper. Eller så kan du sätta lösblad i en pärm eller köpa en dyna (eller special-tillverkade tidskrift) som redan är bunden. Eftersom du kommer att ta din journal till elementen, kommer du vill vara säker på att det är robust och skyddad. Medan vissa papper är vattentät, kommer de flesta behöver skyddas av ett bokomslag eller en plastpåse.
  • Om du har råd med det, välj stark, högkvalitativt papper. Även om du inte kan satsa på bra papper, se till att sidorna är väl säkrade, antingen i god bokbindning eller spiralbindning.
  • Leta efter en journal bok som har en intressant och högkvalitativt lock, eller gör din egen täcka att skydda din tidskriftens innehåll.
  • Fundera några särskilda behov. Kanske någon gammal pad kommer att göra för dina ändamål, men tänka igenom det.
  • Om du vill göra mycket stora ritningar, till exempel att du har en tillräckligt stor tidning, men om ryggsäcken utrymmet är begränsat, gå med en mindre.
  • Om du vill inkludera akvareller, få rätt papper, och om du ska klistra in bilder eller souvenirer i din dagbok, överväga att få arkivbeständigt papper.
  • Om du ska någonstans mycket våt, kanske skulle du bäst gå med en vattentät pad.
 3. 3
  Få all annan utrustning du behöver. Du behöver inte en hel del utrustning för att hålla en art journal. En dagbok och en penna duger bra om du bara vill skriva i din journal och göra skisser. Om du vill göra mer färgglada teckningar, få kritor eller färgpennor eller kanske en akvarell set. Om du vill klistra in bilder eller upphittade föremål i din journal, få lite lämpligt lim eller flikar foto. Om du har en hel del utrustning, kanske du vill ha ett särfall eller bindemedel för att hålla ihop allt. Återigen, bara tänka på dina behov och din budget och anpassa din journalföring set.
 4. 4
  Ägna tid till journalföring. att hålla en eller dagbok av något slag kan vara svårt, och naturen tidskrifter är inte annorlunda. Beroende på plan för din journal, men kan du vara flexibel. Kanske du bara vill gå ut en dag på helgerna, eller kanske du bara vill hålla din journal samtidigt på en campingtur. Om du gör fältarbete, naturligtvis, måste du antagligen göra en post i din journal minst en gång om dagen. Vad du än gör, se till att du faktiskt använder din journal.
  • Håll din journal någonstans som är lätt att komma åt. Detta kommer att uppmuntra dig att använda det oftare, speciellt om det någonstans lätt har märkt.
 5. 5
  Observera världen omkring dig. Skapa en art journal är mycket mindre om att skriva och rita än det handlar om att observera. Oavsett var du bor, kan du observera naturen i någon form. Gå ut och titta. eller ta en skön promenad, och begrunda din omgivning eller ditt valda ämnet. Oroa dig inte om att skriva eller rita direkt, bara uppmärksamma.
 6. 6
  Gör ditt skrivande på plats. En art journal är mest värdefullt om du använder den i fältet för att spela in dina observationer som du observerar dem. Om du förlitar dig på din att skriva i din journal senare, är chansen att din journal blir mindre exakt och du kanske inte vara så uppmuntras att koncentrera sig på miljön i området.
  • Lägg till din natur journal till några listor över saker att ta för vandringar, camping resor, semester, etc. På så sätt, du är mindre benägna att glömma att ta den med dig till nya platser.
 7. 7
  Börja varje inmatning med plats, datum och tid. Liksom alla journal, men du vill kunna se tillbaka på din natur journal och vet exakt när och var du var när du skrev varje post. Om din journal är för vetenskapliga ändamål, måste du vara mycket specifik, och du kan behöva för att inkludera andra grundläggande uppgifter, exempelvis väder detaljerna.
 8. 8
  Spela in dina observationer med teckningar eller målningar. Många människor anser sig dåliga artister, och du kan bli en av dem. Oavsett vad din nuvarande konstnärliga förmåga, bör du åtminstone försöka göra några skisser av växter, djur, eller scener som du observerar. För en sak, ritning (eller försöker rita) en exakt återgivning av något hjälper dig att fokusera på att sak djupare än du skulle annars. Rita en anläggning, till exempel, och du är naturligtvis tvungen att uppmärksamma formen på bladen, skillnaderna mellan varje blad, de många olika färger och andra detaljer som du annars skulle missa. Därför är det inte särskilt viktigt att dra väl - dra helt enkelt hjälper dig observera bättre. Självklart, om du spelar in dina observationer för vetenskaplig forskning eller för att hjälpa dig att identifiera en anläggning när du kommer hem, gör att kvaliteten på ritningen räkna. Lyckligtvis kommer dina ritningar blir bättre med tiden och praxis, så ge inte upp.
  • Ta bilder. Om du bara inte kan få dig att rita, fotografera ditt motiv. Även om du är en stor konstnär, kanske du vill lägga till bilder till din journal från gång till gång. Fotografier kan vara användbara, kreativa, och ibland absolut nödvändigt, men tänk på att åtminstone försöka göra någon ritning, alltför. Om du ska ta bilder, se till att lämna lite utrymme i din journal att klistra in dem i senare.
 9. 9
  Skriv om vad du observerar. Vad och hur du skriver bör anpassas till syftet med din journal, men för ett allmänt ändamål art journal, kan du skriva precis vad som helst.
  • Vara beskrivande. Försök att ignorera vad du vet om saker du ser, och skriva om dem som om du ser dem för första gången. Vara så beskrivande som möjligt, så att en annan person kan plocka upp din journal 100 år från nu och kunna föreställa fågeln du skrev om och lära sig om det även om att fågeln inte längre existerar. Även om detta kan verka dumt, tänk på att antika natur tidskrifter har gett oss mycket av det vi vet om några av de många djur som dog ut under de senaste två århundradena. Du kanske vill gå in i detalj om en viss växt, eller du kanske vill bara skriva om vad som kännetecknar hela miljön. Försök att få grunderna ner, till exempel väder och miljö du befinner dig i, och sedan skriva om vad som intresserar dig.
  • Skriv hur du känner. Om du känner dig överväldigad av ett berg eller lugnade av åsynen av ett bi på en blomma, gå vidare och lägga det i din journal. En art journal ger dig en möjlighet att svara på den naturliga världen, och skriva ditt svar kan hjälpa dig att förstå vem du är - och kanske även din plats i universum.
  • Inte censurera dig själv, inte redigerar när du går längs. Bara låta tankarna flöda fritt på pappret.
  • Välj din egen stil. Du kan utveckla en konsekvent stil för varje post i din journal, eller så kan du bara skriva och skissa på något sätt känns rätt just nu. Hur du skriver och hur du strukturerar din journal är val som du själv kan göra (om du arbetar på en skola eller arbetsuppgift). Vissa människor tycker om att skriva sina inlägg som om de skriver ett brev till en vän eller till sig själva. Andra gillar att innehålla dikter eller små berättelser. Bara skriva.
 10. 10
  Läs mer om vad du har sett. En tidskrift kan vara en katalysator för att lära. När du har gått ut och observerade saker i naturen, åka hem eller besöka biblioteket och läs mer om vad du har sett, särskilt om något särskilt intresserade dig eller om du har obesvarade frågor. Till exempel kan du se en växt du inte är bekant med. Beväpnad med din och beskrivning av de växter, kan du leta sedan upp det när du kommer tillbaka till "civilisationen." Använd din journal att skriva ner alla frågor du har - Vad var det fågeln gör när det hålls flytta huvudet upp och ner? Varför var gräset så mycket kortare på ena sidan av kullen? - Och försöka hitta svaren på dessa frågor.
  • Om du håller en journal på en specifik organism eller ekosystemet, kommer du förmodligen hitta det fördelaktigt att göra så mycket forskning som du kan innan du går ut i fält.
 11. 11
  Se över dina tidigare poster. Från tid till annan du kanske vill rådfråga din tidigare journalanteckningar för en specifik anledning. Kanske du skulle vilja återkomma en viss tid i ditt liv, eller kanske du behöver lite att jämföra dina observationer för en vetenskaplig artikel. I vilket fall, kan läsa din journal natur vara en stor erfarenhet av lärande, och det kan vara mycket roligt. Du kan återuppleva dagar lång gått bara genom att vända sidorna, eller så kan du se hur dina attityder och stilar skrivande har förändrats över tiden.

Tips

 • Vissa natur-journalister rynka pannan på "virtuella tidskrifter," som sammanställts på en elektronisk produkt. Efter allt, det är något konstigt med att försöka ansluta med naturen genom att föra din bärbara dator ut och stirrar på skärmen. Som sagt, det finns också något konstigt med, till exempel, i hopp om att öka din uppskattning av träd genom att skriva på papper tillverkat av träd. Med dagens framsteg inom, bärbara portabilitet iPads och eReaders, det finns praktiskt taget ingen tekniskt hinder för naturen journalföring på en elektronisk produkt. Om du vill skissa saker, skulle du behöver skanna in dem i din journal, men om du inte är i skissa ändå, det är ganska lätt att ladda upp dina digitala bilder. Du är något mer begränsade av den digitala sidan, dock. Du kan inte sätta ett fallna löv, till exempel, och du kanske upptäcker att behöva formatera dina sidor trottoarkanter din spontanitet på ett sätt som ett tomt papper inte. Valet är ditt, och det finns absolut inget fel med att försöka ut datorn, särskilt om du har avskyvärda handstil och inte gillar att rita.
 • Om du har problem med att avgöra hur man ska gå om att göra din journal, ta en titt på några av de mer kända natur tidskrifter. Du kan söka på internet eller besöka ett bibliotek för att hitta utdrag och hela tidskrifter sammanställts av numera kända personer som John Muir, John James Audubon, William Healey Dall, eller Meriwether Lewis.
 • Noga överväga storleken på din journal. För en sak, det måste vara tillräckligt stor för dina ändamål. Du vill vara säker på att du inte kommer att köra slut på papper i vildmarken, trots allt. För det andra måste det vara tillräckligt liten för dina ändamål. Om du ska göra några betydande vandring, vill du inte att bära något mer vikt än du absolut måste. Om du bara vill krönika din bakgård, kommer storleken vara inte mycket av en fråga, men ju längre du kommer från hemmet, desto viktigare blir denna fråga.
 • Medan naturen tidskrifter är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med naturen, är de också fortfarande används av vetenskapsmän och forskare för mer "praktiska" ändamål. Forskare håller "fältet tidskrifter" för att hålla reda på deras iakttagelser, och många biologi studenter är fortfarande utbildade att hålla rigorösa tidskrifter, såsom "Grinnell Tidskrifter," att hålla sig till en viss form. Fenologi tidskrifter, som registrerar dagligen och säsongsmässiga förändringar och deras effekter på växter och djur, är ofta används av forskare inom området, samt av trädgårdsodlare och curatorer i botaniska trädgårdar.
 • Natur tidskrifter är ett fantastiskt verktyg för att uppmuntra barnen att utveckla lärande och en känsla av förundran. Väcka intresse för vetenskap och konst, utveckla beskrivande skrivförmåga, och ingjuta en uppskattning av naturen genom att hjälpa ditt barn göra sin egen natur tidskrift eller barn undervisning i din skola hur man gör tidskrifter.
 • Din journal behöver inte vara "perfekt." Om din journal har överkorsad ord och ofullständiga eller oavslutade teckningar, det är OK. Faktum är att om din journal inte har några brister, kanske du vill överväga hur mycket du är själv censurera ditt skrivande och ritande. Tidskrifter ger dig en möjlighet att vara spontan, att låta tankarna naturligt flöde medan du förlorar dig själv i ditt ämne. Visst, vill du kunna läsa åtminstone de flesta av ditt skrivande, men låt inte prydlighet komma i vägen för upplevelsen av journalföring.
 • En art journal är ett mycket personligt verktyg, men de kan också göra bra för barn eller barnbarn, som kan lära sig mer om dig och om miljön som den var innan de föddes. Vissa natur-journalister har även gått på att publicera versioner av sina tidningar med stor framgång.
 • Vissa natur-journalister klistra hittat föremål som löv och fjädrar i sina dagböcker. Andra tar gnidningarna. Dessa element kan blåsa liv i din journal, men ta inte livet genom att plocka levande växter eller störa växter eller djur.

Saker du behöver

 • Journal
 • Markörer
 • Omslag för tidskriften