Wko

Hur man skriver en bok som tonåring

Att skriva en bok är inte en lätt uppgift. Att ha kunskap om handling och platser som är viktiga för att göra boken korrekt och sund sanningsenliga och verkliga. Många böcker är emellertid baserade på bara en idé, en tanke som författaren har funderat på och vill dela med läsarna.

Steg

Hur man skriver en bok som tonåring. Tänk på saker som du gillar att göra eller lära om.
Hur man skriver en bok som tonåring. Tänk på saker som du gillar att göra eller lära om.
 1. 1
  Tänk på saker som du gillar att göra eller lära om. Erfarenheter som du kanske har gått igenom och platser som du kanske har besökt. En vän kanske, eller en släkting, eller ens ett speciellt husdjur. Kanske även en plats du har velat besöka, eller en plats som du redan har besökt. Om du vill skriva fiktion eller sci-fi, börja lätt, kanske en fantasi som i din stat eller provins? Eller kanske den sci-fi sker på jorden om hundra år.
 2. 2
  Visualisera och fokusera på vad motivet skulle vara, och hur det skulle rita ut. Skulle det handla om en person? Eller ett husdjur? Eller skulle det innehålla andra? Vart skulle du vill att boken ska börja och sluta?
 3. 3
  Kom ihåg att akta mitten, det är där dina läsare kommer att ha kommit över din underbara början och ser fram emot din fantastiska slut. Men längs vägen de bara... få... uttråkad. Det är där du lägger magin! Det finns inget sätt din karaktär kan gå tillbaka till sitt gamla liv nu, hon måste gå igenom till slutet!
 4. 4
  Köp en bärbar dator, eller sitta vid datorn och skriva ut dina idéer och tankar. Eftersom du är en tonåring, kanske du vill skriva om din tonåring erfarenheter, önskningar eller saker du alltid velat göra eller se. Du kan skriva om ditt husdjur, eller dina vänner, bara inte skriva sina riktiga namn. Ge alla ett påhittat namn, och inte använda dem alltför realistiskt. Använd en enda egenskap eller utseende, eftersom du aldrig vet om du kanske råkar använda dem på ett föga smickrande sätt.
 5. 5
  Skriv ner början, mitt och slut. Boken har till slut, och man måste veta eller tänka på hur det skulle eller kunde sluta. Ibland, bara för att du planerar ett slut, betyder inte att handlingen faktiskt kommer att leda till att ändelsen. Men det är bara någonstans att, vid denna tid, du vill att berättelsen ska leda till. Föll fritt att ändra historien så mycket du vill.
 6. 6
  Sätt dina anteckningar tillsammans i storleksordningen början, mitten och slut. Börja skriva mer information i varje avsnitt. Sitt tyst och bara låta dina tankar och minnen guida dig, och det kommer. Fortsätta skriva tills du plötsligt slutar. Sedan läsa tillbaka vad du skrev. Du kanske blir förvånad över att se en god del av en bok kommer till liv. Det är alltid bra att veta ungefär 100 gånger mer saker än du faktiskt skulle använda, det betyder att om du någonsin känner för att skriva ytterligare 99 böcker efter detta, kan du göra det utan att göra en annan fläck av forskning.
 7. 7
  Håll på det, redigering, re-redigering tills du känner att allt du vill säga eller känner är i boken. Sedan har någon annan läsa det och ge dig in. Men kom ihåg, det finns något sådant som för mycket redigering.
 8. 8
  Titta på dina sidor. Du har just skrivit en bok.

Tips

 • Din bok kan vara vad som helst du vill, kom ihåg att det är din bok!
 • Läs böcker. Läs och märker hur författaren skriver, och introducerar ämnen och använder ord som om personen talade.
 • Inte alla böcker måste skrivas om familj eller vänner, om du känner att du har saker att skriva i den riktningen.
 • När boken är klar, kanske du vill dela den med dina vänner / familj eller personer över internet. Om du får en hel del beröm och goda recensioner, så du kanske vill tänka på att publicera det.
 • Ta pauser så att du kan läsa den fräsch och revidera med ett nytt perspektiv.
 • Att skriva en bok är en mycket individuell strävan. Det är därför vi har så många författare och olika frågor som omfattas.

Varningar

 • Vem som helst kan skriva en bok. Inte var och en kan vara framgångsrika och sälja boken. Se till att du förstår att, och inte vara olycklig om den bok du skriver går inte längre än din egen familj.
 • Ibland människor får så skev i sin egen värld, börjar de att försumma sin familj, vänner och andra människor som de bör vara uppmärksamma på. Låt inte det vara du. Ställ in en timer bredvid dig och ställa in den för, låt oss säga en timme. När det ringer, avsluta din mening, och sluta. Så att du inte slösa din hela dagen på din bok.