Wko

Hur man skriver skönlitteratur

Fiction: alla historier eller bitar av litteratur som har gjorts upp av författaren och inte sant. Här är hur man skriver fiktion från början till slut.

Steg

Hur man skriver skönlitteratur. Bestäm vilket format du vill skriva ditt skönlitteratur på.
Hur man skriver skönlitteratur. Bestäm vilket format du vill skriva ditt skönlitteratur på.
 1. 1
  Bestäm vilket format du vill skriva ditt skönlitteratur på. Även om det inte finns något sådant som en absolut format, ett format som poesi eller noveller kan hjälpa dig något strukturera ditt fiktion.
 2. 2
  Få en uppfattning av något slag. Alla böcker börjar från en liten idé, dröm eller inspiration som sakta förvandlas till en större och mer detaljerad version av samma idé. Om du har problem att komma på bra idéer, prova dessa:
  • Gör listor över slumpmässiga saker: "gardinen", "katten", "utredaren" etc. Ta varje ord och lägga till några saker. Var är den? Vad är det? När är det? Gör upp en punkt om det. Varför är den där den är? När kom den dit? Hur? Hur ser det ut?
  • Gör upp några tecken. Vad är deras ålder? När de var födda och var? De lever i den här världen? Vad är namnet på den stad de är i nu? Vad är deras hårfärg, ögonfärg, längd, hudfärg, namn?
  • Prova att göra en karta. Rita en klump och göra det en ö, eller rita linjer som anger floder.
  • Om du inte redan föra en dagbok, börja nu. Tidskrifter är fantastiska medhjälpare när det gäller att få goda idéer.
 3. 3
  Låt din idé feed. Det måste bli större. Ta anteckningar om vad du skulle vilja i berättelsen. Gå till biblioteket och läsa på intressanta ämnen. Gå ut och titta på naturen. Låt tanken blanda med andra idéer. Det är lite som en inkubationstid.
 4. 4
  Få den grundläggande handlingen och inställning räknat ut. När är det? Är det i detta? Framtiden? Det förflutna? Mer än en? Vad är säsongen? Är det kallt, varmt eller mild? Är det stormiga? Var är den? Är det i den här världen? En annan värld? Ett alternativt universum? Vilket land? City? Region / stat? Vem är det? Vilken är deras roll? Är de bra eller dåligt? Vad är den utlösande händelsen som gjorde denna berättelse hända i första hand? Finns det något som hände i det förflutna som kan påverka vad som händer i framtiden?
 5. 5
  Disposition din berättelse. Gör romerska siffror eller vad som helst, och skriva några meningar eller stycken på vad som kommer att hända i det kapitlet.
 6. 6
  Börja skriva. Du kanske vill prova papper och penna i stället för datorn för första utkastet. Om du sitter vid en dator, och det finns en del som du bara inte tycks kunna få rätt, sitter du där för åldrar försöker lista ut det, skriva och åter skriva. Med penna och papper, skriver du bara det och det är på papper. Om du fastnar, kan du hoppa över det och fortsätt. Bara börja där verkar vara en bra plats och skriva. Använd din disposition när du glömmer var du ska. Hålla på tills du kommer till slutet.
 7. 7
  Ta en paus. När du har det första utkastet allt på papper, bara glömma det i minst 3 dagar, men en vecka är bättre. Vill inte ens tänka på att tänka på det! Gå på bio, läs en bok, rida, bada, äta ute med några vänner, gå på en vandring och få lite motion! När du tar pauser, du är mer inspirerad. Det är väldigt viktigt att inte stressa, för då din berättelse kommer ut som en förvrängd röra. Ju mer tid du tar, desto bättre blir det.
 8. 8
  Läs. Ja, måste du läsa ditt eget arbete. Bara gör det. Medan du läser det använder en röd penna för att göra några anteckningar eller korrigeringar som du vill. I själva verket, göra massor av anteckningar. Tänk på ett bättre ord? Vill du byta några meningar? Låter som dialogen för omogen? Tror att katten egentligen borde vara en hund? Läs din berättelse högt, det hjälper dig att hitta fel.
 9. 9
  Revidera. Revision betyder bokstavligen att visualisera det igen. Titta på det från en annan synvinkel. Om det är i första person, lägg det i tredje person. Se vilka du gillar bättre. Prova nya saker, lägga till nya tomten poäng, lägga till olika karaktärer eller sätta en annan person på en aktuell karaktär, etc. Du kanske vill få på datorn på denna punkt och skriva ut det. Klipp ut de avsnitt du hatar, till sektioner som gör det bättre, byta sektioner runt, fixa stavning, grammatik och interpunktion. Gör din historia bättre än det har varit tidigare.
 10. 10
  Copy-edit. Gå igenom varje rad, letar efter stavfel, felstavningar, grammatiska fel, konstiga ord och saker som inte passar. Du kan gå igenom letar efter en specifik sak, som stavfel, och sedan igen för skiljetecken misstag eller försöka fixa allt på en gång.
 11. 11
  Formatera ditt arbete och lägga den i manuskript. På den första sidan du vill ditt namn, telefonnummer, adress och e-post i det övre vänstra hörnet. I det högra hörnet, sätta ord räkna avrundat till närmaste 10. Tryck in ett par gånger och sedan lägga din titel. Titeln ska centreras och iväg på något sätt, som i fetstil eller versaler. Tryck in några fler gånger och sedan starta texten. Huvuddelen av texten bör vara antingen Times New Roman eller Courier (ej Arial). Sätt den på 12pt eller större. Det gör det lättare att läsa. Dubbel utrymme. Du absolut måste fördubbla utrymmet. Redaktörer gillar att skriva anteckningar i mellan raderna. Ändra gränserna till 1 1/2 inches för extra anteckningshjälp utrymme. Ändra inte den högra kanten dock. Det mässar upp saker och gör det hela sträckt sådär. Vid avsnittsbrytningar, bör du använda tre asterisker (***). Starta alla nya kapitel på en ny sida. På varje sida utom sidan 1, ha sidnummer, en förkortad version av titeln, och ditt efternamn, i fall det blir separerad från dina andra sidor. Sist av allt, trycket på hög kvalitet 8 1/2 "X 11" £ 20 bond papper.
 12. 12
  Skriv ut några manuskript och ge dem till vänner för familjen att gå igenom och ta anteckningar. Om du gillar vad de skrev, kan du lägga upp den i.
 13. 13
  Skicka in ditt manuskript till en redaktör eller utgivare och hålla tummarna.

Tips

 • Var medveten om tidsperioden. Se till att dina karaktärer har lämpliga namn, till exempel. Under 1800-talet, skulle du höra namnet Janae eller skulle du vara mer benägna att höra Anna? Försök också att inte använda namn som är alla lika, som Hannah, Anna, Brianna. Det är förvirrande. Använd namn som är personligt för dig. Jag använde alla tre av mina bröder namn och några av mina spelkaraktärer namn. Allt som är personligt för dig kommer att fungera.
 • Se till att du beskriva din berättelse. Detta gör att du vet ungefär vad varje kapitel kommer att handla om. Tro mig, det hjälper.
 • Om du får avslag, försök igen, tills någon redaktör slutligen går med på att hjälpa dig. De är mycket upptagen och har tusentals manuskript att läsa. Ta inte avslag personligen.
 • Försök att inte låta något riktigt saftiga slip i början. Avlämning subtila antydningar, men inte förstöra slutet för läsaren. Du vill att de ska faktiskt läsa det hela vägen igenom.
 • Alltid skriva ett manuskript för dig själv, bara om filerna på något sätt tragiskt vilse.
 • Få inte panik om du får skrivkramp! Använd den som ett verktyg för att uppleva nya saker och få tillbaka nya idéer. Använd den för att göra din historia bättre.
 • Bli inte för besatt med massor av detaljer. Ge detalj, men bara ge tillräckligt. Det är en sak att säga att dina ögon är gröna och förförisk, men en annan att säga att de är mestadels ljusa grön med gula linjer runt pupillen och mörka skogen gröna specs, och två mörka sienna dot stora fläckar i de nedre kanterna med mörkblå / grön skisserar. För mycket detaljer kan vara tråkig och förvirrande.
 • Om en idé kommer till dig, och det gör inte exakt passar berättelsen, var inte rädd för att ändra runt vad som kommer före det. Kom ihåg att berättelser gjorda för att vara spännande, har vändningar, och mest av allt, uttrycker författaren.
 • Det hjälper oftast att illustrera karaktärerna innan handen, även om du tror att du inte kan rita. Att ha en vision av dina karaktärer hjälper dig att bättre förstå vad de ska göra och hur de ska reagera i berättelsen.
 • Det är ganska bra om du har en vän som gillar att skriva skönlitteratur samt. Försök skriva er berättelse tillsammans eller få tips från varandra. Kanske även läsa varandras arbeten och påpeka fel och ge förslag.
 • Gör en lista över favorit ord och försöka införliva dem i din berättelse - endast om de fungerar, förstås.
 • Var inte rädd för att klippa ut ord, stycken, och även hela sektioner. De flesta människor sätter alltför många ord i deras berättelse. Vissa delar av berättelsen inte så stor roll. Klipp, klipp, klipp. Det är nyckeln till framgång.
 • Ha kul! Du kan inte skriva en bra story om du inte njuter av det själv, det borde vara en bra erfarenhet och måste komma från ditt hjärta!
 • Föra anteckningar om allt du vill komma ihåg så att du kan se tillbaka på dem, det är alltid lättare att komma ihåg något om du skrev ner det.
 • Dessa är bara riktlinjer. Alla fungerar olika och du ska hitta vad som fungerar bäst för dig. Till exempel inte alla skribenter hitta skisserar (steg 4) till hjälp.
 • När kopieringsskyddad redigerar ditt eget arbete, kommer du läser ofta vad du trodde att du skrev snarare än vad du egentligen skrev. Att få någon annan att kopiera redigera den för dig. Din första copy-editor kommer att fånga fler misstag för dig.

Varningar

 • Försök att inte bli för besatt av din berättelse eller tecken. Vet dina karaktärer, men låt dem inte styra dig. Du är författaren.
 • Använd inte en blyertspenna. När du gör, du vill radera saker. Istället, använd en penna så att du kan flyta lätt. Om du fastnar, bara hoppa över det och fixa det senare i översynen.
 • Kritiker är nyckeln till den totala framgången för din berättelse, men låt inte deras åsikter överträffa din övergripande vision (detta gäller främst vänner, inte redaktörer). Återigen, du är författare, och bara du vet hur din bok fungerar.

Saker du behöver

 • Flera pennor av olika färgade bläck
 • Massor av linjerat papper
 • En dator och skrivare (Helst laser print, men bläckstråle är okej)
 • 8 "X 11" £ 20 bond papper (För färdiga manuskript)
 • En plats för dig själv att skriva
 • En bra fantasi
 • Förtroende för dig själv och ditt skrivande