Wko

Hur man skapar en grafisk roman

Imponerad och inspirerad av din favorit-grafiska romanen? Läs vidare för att skapa en grafisk roman av dina egna! Vem som helst kan göra det!

Steg

Hur man skapar en grafisk roman. Lär dig en ritning stil.
Hur man skapar en grafisk roman. Lär dig en ritning stil.
  1. 1
    Lär dig en ritning stil. Manga och amerikanska Comic stilar är populära, eller så kan du rita humoristiska karikatyrer och ge det en excentrisk kant. Det finns många resurser för att lära sig att rita. Ditt lokala bibliotek eller bokhandel är ett bra ställe att hitta "How to Draw" böcker, men det enda sättet att verkligen förbättra din ritning färdigheter är att öva. För att påskynda processen, har en skicklig konstnär som en lärare eller vän ge dig lektioner, eller ser över ditt arbete och ger dig tips. Ofta bara tittar på en begåvad konstnär arbete är tillräckligt för att öppna ditt sinne för de tekniker och möjligheter. Mest av allt, var inte rädd för att experimentera med stil. Hitta din unika stil är ofta mer värdefullt än att bara rita som alla andra.
  2. 2
    Kom upp med en rollistan. När du gör detta, tycker både om sitt utseende, och deras personlighet och historia. Om du har en tomt i åtanke redan, kommer att driva skapandet av dina karaktärer. Utveckla karaktärens utseende genom att rita dem på så många sätt som du kan: du kommer att förbättra din ritning förmåga och din förståelse för karaktären. Använd karaktärens utseende att utveckla sin personlighet, och använd personlighet att utveckla utseendet.
  3. 3
    Skriv ut dina idéer för berättelsen. De kommer att börja som grova idéer, men så småningom kommer du att ha en fullt utvecklad tomt. Du kan utveckla denna tomt på många sätt: du kan dra ut ojämna sidor, kan du skriva det som en berättande historia, kan du skriva en sida full av idéer, en sida full med skisser, eller så kan du skriva det som ett manus. Tänk dock på att grafiska romaner tar upp mer utrymme än vanliga romaner, så tomten inte borde vara ganska så länge. Använd de tecken och inställningar för att räkna ut handlingen.
  4. 4
    Gör en grov skiss av dina idéer på skrot papper. Det vanliga sättet detta sker är med miniatyrer. Räkna ut den slutliga sidstorleken, och rita små rutor i proportion till den sista sidan. T.ex. Om din färdiga sida kommer att vara 8,5 "x 11" (US Letter) drar då lådor som är 1,5 "x 2". Du kommer att använda dessa rutor för att planera ut hela boken, och medan många konstnärer känner att de kan hoppa över detta steg, vanligtvis din design kommer att bli bättre om du inte hoppar på miniatyren fasen. Miniatyrer kan också vara ett ovärderligt verktyg för att organisera produktion av boken. Miniatyrer kan ändras mycket lättare än färdiga sidor. Tänk miniatyrerna din "karta" till den färdiga produkten. Om du har andra artister hjälper dig, eller om du arbetar med tryckerier själv sedan lämnar dem en kopia av ditt färdiga miniatyrer kommer att säkerställa att alla vet vad du förväntar dig att boken är.
  5. 5
    Skapa de färdiga sidorna, även känd som den ursprungliga tekniken. Det finns många olika sätt att arbeta, och de kommer att bero på många faktorer. Om du publicerar det själv, då måste du tänka på hur det kommer att skrivas ut, hur det kommer att trimmas, hur det kommer att vara bunden, hur det kommer att transporteras, hur det kommer att distribueras, bara för att nämna några. Om du arbetar med en förläggare, kommer de att berätta för dig alla specifikationer. Om du skapar en engångsföreteelse bok, så har du mycket mer frihet, och kan innehålla något medium du vill. De grundläggande frågorna är: Kommer det att finnas färg, eller bara svart och vitt? Kommer kanterna på boken trimmas ned (tillåter bleed) eller vänster oputsad (ingen blödning). Bleed är när sidans innehåll sträcker sig förbi kanten på sidan, och trimmas ner till den slutliga storleken efter bindning. Det möjliggör en mer professionellt utseende, eftersom de flesta skrivare inte kan tillförlitligt skriva ut ända till papperets kant. Bindande (hur sidorna hålls ihop) är också en viktig faktor, eftersom det kommer att påverka hur nära dina konstverk kan gå till mitten av boken. Det finns många olika typer av bindande tillgängliga, alla med fördelar och nackdelar. Den allmänna regeln är att hålla dina viktiga innehåll ca 1/2 "från kanterna och" gutter "(bundet sida) på sidan flesta grafiska romaner kommer att ha tre eller fyra steg per sida:. Penciling, bokstäver, infärgning, färgläggning.
  6. 6
    Välj din. Om du planerar att måla, eller radera en hel del, kanske du vill överväga att använda Bristol board eller något annat tjockt medium.
  7. 7
    Börja med pencilling hela sidan. Rita lätt och radera med ett bra suddgummi. Var så luddigt eller exakt som du vill. Du ska rita i texten för varje panel samt.
  8. 8
    När du är nöjd med penciling, börjar infärgning fasen. Använd en bra svart penna eller markör. Har olika tips för olika linjebredder. En alternativ metod är pensel och bläck, vilket är mer utmanande, men gör en annan stil. Bra användning av infärgning kan göra dina ritningar verkar dimensionell och djärv.
  9. 9
    Ink bokstäver. Om du inte känner dig säker bokstäver själv, kanske du vill få någon som är, eller överväga att använda en dator för typ.
  10. 10
    Radera alla herrelösa penna linjer. Infärgning kan röras upp med vit färg (även vit-out eller flytande papper). Tänk på att om du planerar att färglägga direkt på original-konstverk, kanske vita touch ups påverka färgen negativt. Du kanske vill färga en fotokopia av färgade konsten. (Se "Tips" för mer om hur du använder en kopiator)
  11. 11
    Färglägg dina konstverk. Varje medium kan användas för färgåtergivning. Måla, akrylfärg, konstmarkörer, färg penna, etc. Allt konstnärer vänder sig till datorn för att färga sitt arbete. Få en bra referens för målning, färglära, och all mjukvara / hårdvara du tänker använda. Och öva!
  12. 12
    Skriv ut, bind och distribuera.

Tips

  • Ett enkelt sätt att komma igång är att använda dig, dina fiender, och dina vänner som en huvudsaklig uppsättning tecken, och illustrera, och överdriva eventuella interna skämt.
  • Många serietecknare föredrar att arbeta större än den färdiga sidan. Detta är att låta detaljer som ska bearbetas lättare. Känn dig fri att arbeta på större papper, men kom ihåg att arbeta proportionellt större! Kom ihåg att du kommer att behöva minska konstverket till färdig storlek innan den är tryckt.
  • Som med serietidningar, grafiska romaner brukar använda kreativt och dramatiskt utformade paneler. Var inte rädd för att experimentera med olika sätt att ordna och forma panelerna när du ritar den grafiska romanen ut.
  • Det är bättre att få hjälp av vänner
  • Innehållet i din roman bör syfta till en lämplig åldersgrupp
  • Nyligen datorer har tagit över många områden av produktionen. Du kan sätta ihop hela produkten på datorn och dela ut den på nätet.
  • Kopiatorer har använts av serietecknare / serieskapare i år som en stor tidsbesparing. Om du var noga med att vara ljus i penciling fasen, eller använde en "icke-foto-blå" penna, då din inked konstverk kan kopieras för att radera alla penna linjer. Photocopiers kan användas för att förstora och förminska element. Om du använt vit färg eller annan vätska-Papperstyp produkt att röra upp din inked arbete, kopiera sidan för att göra en fast version utan stötar eller glans korrigeringsvätskan.

Varningar

  • Om du skriver om något stötande för andra människor, bör du vara medveten om detta och medvetna om potentiellt skadligt påverkar storleken på din läsekrets befolkning. Däremot kan skriva om kontroversiella ämnen också vara en attraktiv del av din produkt och skapa intresse och medvetenhet.

Saker du behöver

  • Ritning handböcker (valfritt)
  • Skrot och rika papper
  • En dator
  • Imagination
  • En kärlek till att rita och skriva
  • Och naturligtvis, pennor, gummin (suddgummin), pennor, färgade pennor något användbart.