Wko

Hur man skriver Crime Stories

Kanske det bästa med den här genren är att du kan dölja saker från din läsare och sedan överraska dem i slutet. Denna typ av genre är också mycket formbart. Det behöver inte alltid vara en detektiv i en deckare. I själva verket kan du göra det så var och en av dina karaktärer mördas, men att göra så att läsaren kan konstatera tillräckligt med information för att lösa mysteriet. Vilken väg du väljer skriftligen din egen brottslighet / mystery novell / roman, vet vad läsaren förväntar sig och sedan förvandla det till något som de inte skulle. Det är det grundläggande syftet med deckare. Wow läsaren. Nu, för att göra detta:

Steg

Hur man skriver Crime Stories. Som en förutsättning, tänk på en synpunkt som skulle göra det möjligt för dig att dölja så mycket information om mysteriet som möjligt utan att förvirra läsaren.
Hur man skriver Crime Stories. Som en förutsättning, tänk på en synpunkt som skulle göra det möjligt för dig att dölja så mycket information om mysteriet som möjligt utan att förvirra läsaren.
 1. 1
  Som en förutsättning, tänk på en synpunkt som skulle göra det möjligt för dig att dölja så mycket information om mysteriet som möjligt utan att förvirra läsaren. Till exempel begränsar en första persons perspektiv på information till läsaren eftersom nya erfarenheter är endast förmedlas genom endast en person, medan 3: e person (han, hon, den, det) kan du hoppa från karaktär till karaktär, avslöjar omväxlande sätt att se på konflikten och whatnot. Välj en berättande stil som kommer att gynna mysteriet mest.
 2. 2
  Först inställningen. De flesta brott berättelser har mörka och Gritty inställningar
 3. 3
  Andra, runda upp alla dina karaktärer. Börja med deras namn (eller alias), utseende, betydelse i historien, och huruvida de är en misstänkt. Lista lite fakta om dem som kan bli aktuella senare, något som läsaren skulle inte se så misstänksam.
 4. 4
  Tar detta mysterium rum i stor kontorsbyggnad, en ödslig väg, eller en restaurang? Vara innovativa.
 5. 5
  Den huvudsakliga konflikt. Vad är brottet? Vilka är de misstänkta? Finns det en detektiv eller nej?

Tips

 • Skriv, skriv, skriv. Även om det inte är ett mysterium som du skriver, bara skriva något. Gör frågar efter dig. Kom ihåg att övning ger färdighet. När du verkligen ägna dig åt att skriva deckare eller ens bara en novell mysterium, är det konstigt vad erfarenhet kan göra för att ditt skrivande.
 • Ge dig själv tid. En god gåta inte bara dyka upp i någons sinne. Bygg upp din mystik och planera, planera, planera. Försök skriva kapitel sammanfattningar eller ens fritt skriva och improvisera när du går längs, sedan när det kommer till redigering scenen du kan korrigera något som är för avslöjande eller inte överensstämmer med tomten.
 • Vem din kriminella, gör honom så diskret som möjligt. De bästa fiktiva mördare tillbringar så mycket av sin tid väl, begå mord som de försöker dölja det. Om din kriminella inte döda någon, och är helt enkelt försöker råna en stor bank eller störta en politisk figur eller något, kan samma princip tillämpas.
 • Ge läsaren en chans att lista ut mysteriet själv vid ett tillfälle.
 • Läs mysterium / deckare regelbundet. Stora deckarförfattare lära av andra stora deckarförfattare.

Varningar

 • Inte mer än göra det!
 • Inte skriva om inte annat kriminalroman eller kriminalitet show!