Wko

Hur man blir en kirurg

Kirurger är läkare som är specialiserade på invasiva medicinska behandlingar som innebär att klippa upp den mänskliga kroppen för att behandla vissa sjukdomar, fysiska förhållanden och skador. Kirurger är bland de mest högutbildade och välbetalda proffs i Europa, vilket gör kirurgi en mycket önskvärd och eftertraktade karriär.

Det kommer att fortsätta att vara en stor efterfrågan på kirurger och annan medicinsk personal under de kommande åren som befolkningen fortsätter att växa. Läs den här artikeln för att lära dig att bli en kirurg.

Steg

Hur man blir en kirurg. Examen från gymnasiet eller passerar ged (allmän utbildning utveckling) examen.
Hur man blir en kirurg. Examen från gymnasiet eller passerar ged (allmän utbildning utveckling) examen.

Del ett: att bli en kirurg

 1. 1
  Examen från gymnasiet eller passerar ged (allmän utbildning utveckling) examen. Detta är det första steget på vägen till att bli en kirurg. Även i gymnasiet, ägna särskild uppmärksamhet åt naturvetenskapliga ämnen som biologi, fysiologi, kemi och fysik. Hur du utför i dessa typer av klasser tidigt kommer att hjälpa dig att avgöra om en karriär inom medicinen är rätt val för dig.
  • Ta SATS, erforderlig standardiserade prov för college antagning, din yngre år och gäller för olika högskolor och universitet för att öka dina chanser för godkännande. Förbättra dina poäng genom att ta en SAT prep kurs eller hyra en privatlärare som hjälper dig att studera.
 2. 2
  Få en kandidatexamen. Det finns ingen särskild viktigt krav för läkarutbildningen, bör du välja en vetenskap-relaterade stora och kompletta kurser i fysiologi, biologi, kemi, matematik och engelska. Försök till rymden ut din pre-med kurser under loppet av fyra år så att du kan ägna tillräckligt med tid för var och en och maximera din prestation.
  • När det är möjligt, lära känna dina lärare på en personlig nivå, eftersom du kan bli ombedd att lämna rekommendationsbrev vid ansökan till läkarutbildningen.
 3. 3
  Ta MCAT (medicinsk högskola antagningsprov). Din poäng på detta test, liksom dina college avskrifter, kommer att avgöra om och när du blir antagen till läkarutbildningen. När du har slutfört testet, gäller olika medicinska skolor, med hänsyn till deras reputabilityen, plats och kostnad. Skicka dina provresultat, avskrifter, och eventuella ytterligare nödvändiga material för antagning kontor på de skolor du söker till.
  • Vissa skolor kräver också rekommendationsbrev från antingen din lärare eller tidigare arbetsgivare, och andra kräver intervjuer före godkännande.
 4. 4
  Komplett läkarutbildningen. De flesta program tar fyra år att slutföra, och tjänar du antingen en medicine doktor (MD) eller doktor Osteopathic Medicine (DO). Under de första två åren, studerar anatomi, biokemi, psykologi, medicinsk etik, och andra ämnen i klassrummet och inställningar laborationer. Under de två sista åren, eleverna får mer praktisk erfarenhet av behandling av patienter under överinseende av vårdpersonal.
  • MDS och DOS får mycket liknande utbildning, och utför de flesta av samma arbetsuppgifter som läkare, men DOS får extra utbildning i det muskuloskeletala systemet, eller systemet med ben och muskler i kroppen. De tar också olika licensieringen undersökningar efter avslutad medicinsk skola och program hemvist.
 5. 5
  Komplett ett residency program. När du har examen från vårdutbildning, måste du fylla i en kirurgisk residency program på ett specialiserat område. Bostäder varierar i längd, som varar från 3 till 8 år, och innebära att arbeta på sjukhus och behandling av patienter under överinseende av andra läkare.
  • Uppehållprogram fokuserar på olika specialiserade områden i studien, inklusive anestesiologi, intensivvård medicin, infektionssjukdomar, psykiatri, förebyggande medicin, urologi och neurologi. Dessa program varierar i längd beroende på vilket ämne du väljer att specialisera sig i.
 6. 6
  Få licensierad. Varje stat kräver att kirurger och läkare ha tillstånd, men särskilda krav varierar mellan stater. Behörighet för licensieringen behöver ha avslutat läkarutbildningen och hemvist, och passerar skriftliga och praktiska prov. Du kommer också att behöva passera någon av följande nationella standardiserade licensieringen undersökningar:
  • VD måste ta den amerikanska Medical Licensing Examination (USMLE).
  • DOS ta det övergripande Osteopatisk Medical Licensing Examination (comlex-Europe). Många DOS också ta USMLE men detta är frivilligt för DO medicinstuderande.

Del två: att välja ett fält

 1. 1
  Bestäm vilken typ av kirurg du vill vara. Det finns många olika typer av operationer att en läkare kan fokusera på. Din erfarenhet under de första två åren av läkarutbildningen kommer att hjälpa dig att begränsa ditt fokus till ett specialiserat område av studien. Betrakta följande exempel på olika typer av kirurger:
  • Hjärtkirurger fokusera på hjärtat och kardiovaskulära systemet, utföra kirurgiska behandlingar för en mångfald tillstånd innefattande ateroskleros och medfödd hjärtsjukdom.
  • Allmänna kirurger fokuserar på buken, behandla tillstånd i appendix, kolon, lever, bukspottkörtel, gallblåsa, och mer.
  • Ortopeder fokuserar på kirurgisk behandling av muskuloskeletala tillstånd som påverkar ben, leder och ligament. Dessa inkluderar ryggsjukdomar, idrottsskador, trauma och tumörer ben.
  • Neurokirurger fokusera på kirurgisk behandling av neurologiska sjukdomar. De slutför vanligtvis fem till sex år av hemvist utbildning, och utföra kirurgi på hjärnan, ryggmärgen och nerverna.

Tips

 • Om du är missnöjd med din MCAT poäng första gången, ta testet igen innan till läkarutbildningen. Detta kommer att öka dina chanser för godkännande.
 • Medicinsk skolan kan vara mycket dyrt. Undervisningen varierar mellan institutionerna, och många studenter tar lån för att betala kostnaderna för skolan.
 • Förutom sina omfattande kunskaper, kompetens och utbildning i medicin, bör kirurger har också god kommunikationsförmåga, vara detalj-orienterad, har starka fingerfärdighet, och vara empatisk.