Wko

Hur man arbetar med en headhunter

En headhunter (även känd som en rekryterare) kan hjälpa ditt jobbsökande på ett sätt du kanske inte inser. Här är några saker att fråga din rekryterare att hjälpa dig med under ditt jobbsökande.

Steg

Hur man arbetar med en headhunter. Ge din headhunter detaljerna relaterade till den typ av jobb du söker med specifik information om jobbet typ, löneanspråk, plats, osv.
Hur man arbetar med en headhunter. Ge din headhunter detaljerna relaterade till den typ av jobb du söker med specifik information om jobbet typ, löneanspråk, plats, osv.
 1. 1
  Ge din headhunter detaljerna relaterade till den typ av jobb du söker med specifik information om jobbet typ, löneanspråk, plats, osv., Så att de inte slösa din tid med möjligheter du inte är intresserad i.
 2. 2
  Ge din headhunter en lista över företag som du skulle vilja arbeta för att ni inte har tillämpats på och be dem att kontakta företaget för att fråga om jobb för din räkning.
 3. 3
  Be din headhunter om hjälp med områden du behöver hjälp med exempelvis intervju förberedelse, besvara intervjufrågor, löneförhandling, osv.
 4. 4
  Få din headhunter för att ge dig så mycket information som möjligt innan en intervju om företaget och de människor du intervjuar med.
 5. 5
  Be din headhunter för att bekräfta hur andra kandidater som har intervjuats för samma jobb du intervjuar för har misslyckats så att du undviker att göra samma misstag.

Tips

 • Fråga vänner eller kontakter för att granska ditt CV och be dem att föreslå förbättringar
 • Ha en uppdaterad och professionella CV innan du kontaktar en headhunter. Rekryterare inte skriva meritförteckningar, så du måste ha en klar.
 • Headhunters är specialiserade. Välj rätt en för ditt område av intresse, liksom sjukvården IT, naturvetenskap och teknik, vård och medicin.
 • Flera bloggar hantera olika tips för att söka jobb och arbeta med headhunters. Följ nedanstående steg om du vill ta en aggressiv strategi för att finna en headhunter men inte spränga ditt CV.
  • Gör en lista över headhunter e-postadresser.
  • Skriv ett kort brev till potentiella headhunters som anger vad du letar efter och geografiskt område. Med mer än en halv sida, och en hel del punktlistor ger en kort sammanfattning av dina erfarenheter. Staten i sista, att du skulle vara glad för att ge ditt CV bör rekryteraren känna din kompetens matchar deras nuvarande behov.
  • Håll ett kalkylblad med de du har kontaktat och eventuella svar.
  • Bara följa upp med en headhunter som svarar. Eftersom du inte har gett ditt CV, du får inte installationen ska blästras och rekryterare är endast sannolikt att följa upp med dig om de har en bra chans att placera dig. Det rekommenderas att du bara kontakta oförutsedda byråer med denna strategi, eftersom de bara får betalt, om du blir placerad.

Varningar

 • Förvänta dig inte en headhunter för att få dig ett jobb. Deras jobb är att fylla jobbet med någon, inte nödvändigtvis dig. Använd headhunters för att komplettera ditt jobbsökande.
 • Berättigade rekryterare inte "samla" meritförteckningar för att fylla ut sina databaser - vad hjälper det? Målet är att matcha personer och företag, och du måste ha information för att göra det. Detta inkluderar ett bra CV som gör kandidaten rättvisa (inte en 1 sida blurb) och ytterligare bakgrundsinformation från en telefon eller i person intervju. Rekryterare har då en bättre idé om du passar att kundens kultur samt tekniska krav. Och ibland den information som du ger rekryteraren kan öppna upp en annan position som kommer att bli en ännu bättre passform.
 • Människor kan kontakta dig som påstår sig vara en headhunter med ett bra jobb för dig, men de kommer inte att ge dig information om jobbet, och ställa en massa frågor om ditt arbete historia, och / eller andra personliga frågor. Dessa är bedragare. Vissa kan faktiskt vara headhunters, men de är bara att fråga om ditt jobb historia och namnen på kontakterna i bolag du har arbetat för att få sin fot i dörren som en headhunter för dessa företag. Andra kan vara identitet tjuvar. För att undvika att bli lurad, insisterar på detaljer i arbetet som de försöker fylla. Fråga där företaget är beläget. Berätta för dem att du redan har en headhunter skicka ditt CV till företag i denna stad, och för att undvika dubbletter insisterar de berätta den första bokstaven i namnet på företaget. Om du är bekant med namnen på företagen i detta läge, påbörja en gissningslek med person baserat på brevet de ger dig. Om de vägrar, stoppa all kommunikation med dem.
 • Ge aldrig personlig information som personnummer, bank info, mammas flicknamn, namn på familjemedlemmar, eller ens namnen på de anställda eller chefer från tidigare jobb till någon som påstår sig vara en headhunter eller erbjuda ett jobb. Denna information ska endast behöva ges personligen på företaget efter att de har anställt dig.
 • Hellre än att insistera på alla detaljer i jobbet, be för rekryterare hemsida för att se om de är legitima. Rekryterare kommer inte att avslöja namnet på kundföretaget första gången de pratar med dig eftersom de måste skydda sig själva.