Wko

Hur kan man vara bra på geografi

Att vara bra på geografi är en användbar färdighet som många människor vill ha. Så här fördjupa dig i geografisk information så att du inte kan låta bli att bli en mästare.

Steg

Hur kan man vara bra på geografi. Lägg upp en världskarta på väggen och hänvisa till den när en geografisk fråga uppstår till dig.
Hur kan man vara bra på geografi. Lägg upp en världskarta på väggen och hänvisa till den när en geografisk fråga uppstår till dig.
 1. 1
  Läs. Du kan spendera njutbara timmar bläddrar i uppslagsverk, samtidigt plocka upp tips som sträcker sig från namnen på världens huvudstäder, till en förståelse för hur ett flodsystem påverkar ett visst land. Apparater är en dime en dussin dessa dagar om du är villig att plocka upp en som är ett par år gammal. Dessa kan ofta hittas på en sparsamhet butik.
 2. 2
  Blicka på kartor. Skaffa dig en bra atlas. Några av de större bokhandel kedjor erbjuder egna frågor av mycket god kvalitet till mycket rimliga priser. Så du kan ha en aktuell atlas för bara några veckor ersättning. Oavsett om du vill memorera länder eller bara bekanta dig med de stora bergskedjor, kartor är ett bra ställe att börja.
 3. 3
  Lägg upp en världskarta på väggen och hänvisa till den när en geografisk fråga uppstår till dig. Om din mamma säger till dig att du har en kusin i Mumbai, gå till kartan och se var det är. Om det har bara varit en 6,5 jordbävning i Hawaii, kolla kartan för att hitta platsen för epicentrum. Söka platser på detta sätt kommer att hjälpa dem hålla i ditt sinne.
 4. 4
  Titta T. V. Information om städer, kulturer och befolkningar kan hittas på utställningar som Jeopardy, The Weather Channel, och CNN eller din lokala nyheter. Titta på listor som kommer upp på Travel Channel, Discovery Channel och History Channel etc, och glöm inte offentlig TV.
 5. 5
  Skaffa en prenumeration på en veckotidning eller nyheter magizine. När man läser en eller två artiklar i veckan, kommer du lära dig om kulturen och följa nyheterna. Detta kommer att hjälpa dig att komma ihåg de allmänna platserna av platser. Om ett land har problem med tidvatten översvämningar, till exempel, är det förmodligen ligger på en kust.
 6. 6
  Besök biblioteket varje chans du får och läser en artikel från en tidning som National Geographic. Denna publikation ger fördjupad information med fängslande fotografering.
 7. 7
  Res. Även lokala resor kan bidra till att utöka din förståelse för hur geografin har format världen. Till exempel, om du besöker en historisk stad i närheten, kan du lära dig på ett museum eller besökscentret precis som geografiska egenskaper lockas stadens ledare att bygga där.
 8. 8
  Få ett e-pal eller brevvän. Regelbunden korrespondens med en vän som bor utomlands kan utöka dina kunskaper utöver vad man kan lära sig från böcker.
 9. 9
  Spela spel baserade på namn på länder eller städer. Anta att du säger "California". "California" slutar med bokstaven "A", då din vän säger namnet på en plats, som börjar med "A". Säg "Amsterdam" (den nederländska huvudstaden). Då kan du säga namnet på någon plats som börjar med "M". Säg "Mexico" och så vidare... Detta gör att du kan ha roligt och samtidigt kommer du att lära av andra också!

Tips

 • Studera och ställa frågor.
 • Håll ett index kort som innehåller en lista med fem länder, med namnen på sina huvudstäder & språk. Revidera det då och då under veckan. Sedan plocka upp ett annat kort (som bör innehålla namnen på fem andra länder). Så småningom kommer du att inse att du vet mycket mer än vad du gjorde i första hand.
 • Ett annat användbart verktyg kan vara att hitta någon (en familjemedlem eller vän) som har ett liknande intresse och prata om det. Till exempel, hur många städer i Europa har han täckt, vad han gillar mest, vad är det första han skulle vilja gå till, etc.
 • Landsnamn och gränser ändras ofta, särskilt i Östeuropa, Afrika och sydöstra Asien. Om dina kartor är gamla, få nya.
 • Ett roligt sätt att lära sig geografi är att skala den sticker ut på frukten man köper i mataffären och sedan placera den på motsvarande land.
 • Ta också hur man kan förbättra ditt dagliga liv.