Wko

Hur får man en 7 i IB-diplom engelska

IB engelska kan vara ganska krävande att få en 7 i, speciellt på en högre nivå, men tipsen nedan bör hjälpa alla IBERS sträva efter en 7!

Steg

Hur får man en 7 i IB-diplom engelska. Arbeta hårt på varje uppdrag under året.
Hur får man en 7 i IB-diplom engelska. Arbeta hårt på varje uppdrag under året.
 1. 1
  Arbeta hårt på varje uppdrag under året. Du kommer inte att ha en chans på en 7 i tentamen om du har varit få 5s hela året. Se till att dina uppgifter är alla väl strukturerad [IB engelska uppmuntrar användningen av god struktur] och alla argument backas upp med lämpligt footnoted citat från boken.
 2. 2
  Håll en värld tänd. Journal. Världen Lits ger dig en bit av din mark, och eftersom de görs i relativt enklare förhållanden [jämfört med tentamen och muntliga] det är lättare att få bra slutresultat i dem. Att hålla en detaljerad värld Lit tidskrift hjälper dig att identifiera de stora teman, idéer pekar tomt och stilistiska aspekter.
 3. 3
  Schema världen tände möten i förväg, och utarbeta detaljerade planer eftersom råd om det första utkastet kan endast ges en gång. Tala med din lärare och diskutera lämpligheten av din struktur på längden.
 4. 4
  Håll alla dina anteckningar från klassen välorganiserade och företrädesvis i en pärm eller anteckningsbok för enkel referens, vilket är särskilt användbart för översyn och kan ibland sätta fingret på viktiga aspekter av texten till er [till exempel om din lärare diskuterar vissa plot punkter i detalj jämfört till andra]
 5. 5
  I årskurs 12, göra en tidsinställd commentary varje vecka för att träna dig att planera och skriva en kommentar inom en tidsfrist och under relativt mer stressande förhållanden än de tidsangivelse uppdrag för läxor.
 6. 6
  Var uppmärksam på aspekter av språket, och lära sig namnen på litterära enheter såsom assonans och aliteration. När man läser poesi, uppmärksamma hur orden låter och den effekt det har på dikten [till exempel: utdragen vokaler bromsa takten].
 7. 7
  Alltid markera sammanhanget och betydelsen av passager så att du kan integrera dem i kommentaren, eftersom IB markerar hänvisningar till sammanhanget höga.
 8. 8
  Var uppmärksam på syntax och interpunktion, tillsammans med hur passagen är organiserad och diskutera dess effekter i kommentaren, ta den till en annan, mer tekniska, nivå.
 9. 9
  För det muntliga provet, förbereda dig i god tid, och fräscha upp din skicklighet att tala om du är nervös. Ta hänsyn till det faktum att du kanske prata snabbare än vanligt om du är nervös. Försök att hålla nära den maximala tid som den begränsar antalet frågor som kan ställas [du inte vill sluta på åtta minuter och har fyra minuter av frågor kastade på dig]
 10. 10
  Läs alla tilldelade texter flera gånger, göra detaljerade anteckningar om dem alla och markera intressanta övergången.
 11. 11
  Alltid överväga dramatisk spänning och andra aspekter av prestanda samtidigt hanteringen spelar såsom thebanska pjäser eller ingen utgång, eftersom det tar kommentaren till en annan nivå.