Wko

Hur du lär ordförråd genom att skapa ett monster

Om dina elever eller barn lär ordförråd, varför inte försöka skapa ett monster för skojs skull? Ordförråd lektioner, särskilt vad gäller grundläggande ord, kan bli tråkigt slit, om inte gjort intressant. Kul, deltagande lektioner kommer att göra det lättare för studenter att lära sig och komma ihåg nya ord. Eftersom monster består, kan barn och vuxna har roligt uppfinna galna funktioner för dem att ha.

Steg

Hur du lär ordförråd genom att skapa ett monster. Införa olika kroppsdelar på det språk du lär.
Hur du lär ordförråd genom att skapa ett monster. Införa olika kroppsdelar på det språk du lär.
 1. 1
  Införa olika kroppsdelar på det språk du lär. Monster kan ha de vanliga kroppsdelar som människor har, som ansikten, fötter, armar, öron, händer och huvuden. De kan också ha djurens kroppsdelar som antenner, huggtänder, svansar, vingar och päls. Speciellt om du arbetar med barn, glöm inte de roliga delarna, liksom magen knappar och ögonfransar.
 2. 2
  Snacka om olika färger. Kroppsdelar på fantasifulla monster kan komma i alla möjliga olika färger.
 3. 3
  Diskutera vad monster slitage. Vissa monster har fruktansvärda fashion sense.
 4. 4
  Blanda i vissa andra adjektiv. Monster delar kan vara skrämmande eller roligt, skarpa eller runda, lockigt eller rakt, stor eller liten. Var kreativ och tänka på en mängd olika adjektiv. Brainstorm adjektiv tillsammans med klassen.
 5. 5
  Lägg prepositioner om klassen är redo för dem. Har monstret blå päls på sin stora mage? Har det vassa tänder i sin mun? Vad betyder det att ha i sina fickor eller i rockärmen?
 6. 6
  Ge eleverna papper och kritor eller färgpennor och ha roligt att skapa monster av alla slag.
 7. 7
  Har märka dem de definierande egenskaperna hos sina monster. Turas presenterar monstren till klassen.
 8. 8
  Vänd aktiviteten runt. Har alla skriva ner en beskrivning av ett monster i ord, sedan handeln beskrivningar och dra någon annans monster. Eller, har eleverna samarbeta och beskriva (men inte visa) ett monster de drog. Se vilket lag kan beskriva sina monster mest noggrant till varandra.

Tips

 • Gör inte monster alltför skrämmande-punkten är att utbilda, inte skrämma.
 • Inte grade alltför mycket på konsten om poängen är att vara kreativ och lära sig några ordförråd.
 • Inkludera siffror. Har monstret har fem ögon eller tio armar?
 • Gör ett modulärt monster. Skapa olika monster delar av färgglada papper eller filt. Eleverna kan gå till styrelsen, klipp eller tejp på ett mer ben, och säger, "Nu monstret har sex ben" och så vidare. Detta fungerar särskilt väl för klassrummet del av diskussionen.
 • För att förlänga lektionen, prata om odjurets vanor. Vad äter den? Vad gör det för skojs skull? Tycker det att dansa med andra monster eller bara jaga dem?
 • Om du vill, ha en omröstning för bästa monstret, den läskigaste monster, eller det galnaste monster.
 • Visa upp dina monster. Häng upp dem i klassrummet.
 • Ha kul!
 • Denna verksamhet kan utvidgas till andra ämnen. Till exempel kan ett ordförråd tid med galna bilar diskutera de delar av en bil (huva, bålen, däck / hjul, fendrar), där en bil kör (parkeringsplats, garage, motorväg, landsväg), etc. En vokabulär tid för mode utformning kunde diskutera inte bara kläder, utan de delar av kläder (sko = tungan, häl, sula, båge), specialitet färg nyanser (kricka, magenta, scharlakansrött), tyg (mocka, kalikå, sammet), etc.