Wko

Hur du tar IELTS

IELTS-testet är ett engelskt språktest som tas av över 1,4 miljoner människor runt om i världen varje år. IELTS betyder 'International English Language Testing System ". Det är ett engelskt språktest som kontrollerar en persons språkkunskaper i tala, lyssna, läsa och skriva.

Steg

Hur du tar IELTS. Bestäm vilken provet äger.
Hur du tar IELTS. Bestäm vilken provet äger.
 1. 1
  Bestäm vilken provet äger. Det finns två former av testet: Academic modulen och General Training modulen. Akademiska modulen tas i allmänhet av personer som vill studera på ett engelskspråkigt universitet eller. Den allmänna utbildningen modulen tas i allmänhet av personer som vill migrera utomlands, till exempel till Storbritannien eller Australien. Vissa utbildningar kräver General Training modulen, inte akademiskt. Kontrollera innan du tar provet.
 2. 2
  Hitta din närmaste IELTS testcenter. Det finns över 800 center runt om i världen, så det bör finnas en nära dig. I Europa finns 49 centra över hela USA och det finns 47 testcenter i både Storbritannien och Australien. Dessutom finns testcenter i över 130 andra länder. Du hittar en fullständig lista över testcenter med kontaktuppgifter för var och en på www.ielts.org.
 3. 3
  Registrera dig för testet med din närmsta testcenter. IELTS erbjuds året runt och några testcenter erbjuder testet så ofta som två gånger i månaden, så du kanske kan välja flera möjliga datum. Tänk bara på att registrera tidigt så att du får den dag du vill ha som går ofta fylls snabbt.
 4. 4
  Se till att du har de rätta handlingarna för att registrera. Du kommer att behöva ge testcentret en ifylld ansökningsblankett, två nya fotografier pass, vilket är i färg och identiska, och en kopia av ditt pass eller nationellt id-handling, som fortfarande bör gälla när du tar provet.
 5. 5
  Betala för testet. Avgiften varierar, men det är för tillfället runt USD185 i Europa, GBP115 i Storbritannien och AUD317 i Australien.
 6. 6
  Ta med rätt material på dagen för testet. Ta med ditt pass eller nationellt ID-handling. Du kommer också att behöva ta och pennor att skriva med.
 7. 7
  Vänta på dina resultat. Dessa kommer att vara tillgängliga 13 dagar efter.

Tips

 • Kontrollera vilken modul du behöver göra innan du registrerar dig.
 • Om du inte får den poäng du behöver, kan du göra testet igen på nästa tillgängliga provtillfället.

Varningar

 • Testresultatet är endast giltigt i 2 år.

Saker du behöver

 • 2 identiska, senaste passfoton i färg.
 • Ett giltigt pass eller nationellt ID-handling.
 • Pennor och pennor att skriva med.