Wko

Hur får man ett " a " i geometri

Geometri är en mycket utmanande ämne för många studenter. Många av begreppen är helt nytt, och det kan göra för en mycket skrämmande upplevelse. Genom att kombinera goda studievanor och några tips studie, kan du lyckas i geometri.

Steg

Hur får man ett " a " i geometri. Studera med klasskamrater.
Hur får man ett " a " i geometri. Studera med klasskamrater.
 1. 1
  Ställ frågor. Din lärare är där för att hjälpa dig att lära dig, inte bara för att tilldela grader. Om du inte förstår något, fråga.
 2. 2
  Gör din hemläxa. Läxor är inte bara tilldelats tortera dig, det hjälper dig också lära sig, bara göra det.
 3. 3
  Studera med klasskamrater. Två huvuden är bättre än ett, tre är ännu bättre. Om du inte förstår något, kanske de.
 4. 4
  Använd studie verktyg. Har din bok en integrerad webbplats? Besök det. Har du problem att komma ihåg formler? Gör flashcards.
 5. 5
  Gör mnemonic enheter. "Några gamla Hippy Caught Another Hippy Snubbla på syra" påminner dig om formler för sinus, cosinus och tangens: Sine = Opposite / Hypotenuse, och så vidare - använd bara de första bokstäverna i varje ord.
 6. 6
  Minns viktiga termer. "Komplementär" vinklar är de vinklar som lägger ihop till 90 grader, kompletterande vinklar lägga till 180. Kom ihåg att "vertikala" vinklar är alltid lika, som är "alternativa interiör" och "alternativa exteriör" vinklar. "Höger" vinklar är 90 grader, medan "raka" vinklar är 180.
 7. 7
  Bevisa allt. I de flesta geometri kurser, är det inte tillräckligt att bara komma ihåg att något är sant, måste du kunna bevisa det från enklare principer. Du kan bli ombedd att bevisa att alternativa invändiga vinklar är lika. Alltid fråga dig själv "hur vet jag att detta är sant?" och sedan försöka fastställa sanningen steg-för-steg. Detta sätt, även om du glömmer något viktigt, kan du fortfarande besvara frågan korrekt eftersom du kan komma till svaret på egen hand. Detta är hur professionella matematiker gör det.
 8. 8
  Rita diagram. Geometri handlar om grafik, använda sig av dem. Om du får frågan om vissa vinklar, rita dem. Relationer som vertikala vinklar är mycket lättare att se i ett diagram, om man inte är tillgänglig, rita själv.
 9. 9
  Öva problemlösning. Geometri är lika mycket en färdighet som en gren av kunskap. Bara studera reglerna för geometri inte kommer att räcka för att få ett A, måste du öva problemlösning. Detta innebär att göra dina läxor och arbeta extra problem för eventuella problem områden.
 10. 10
  Om du har tid, göra fler problem från din bok för att förstå mer om geometri och lära sig att lösa alla typer av problem i geometri.

Tips

 • Meditera. Detta hjälper.
 • Läs lektionen du ska täcka i klassen dagen innan och vet formlerna och postulat utantill.
 • Få en handledare.
 • Få telefonnummer och e-post på 3 personer i din geometri klass.

Varningar

 • Inte klämma.

Saker du behöver

 • En rak kant
 • En ritning kompass
 • En kalkylator
 • En graf-papper anteckningsblock