Wko

Hur studera matematik

Framgångsrikt studera matematik kräver arbete. Miniräknare och genvägar kan hjälpa dig, men bara om du använder dem på rätt sätt.

Steg

Hur studera matematik. Lär dig allt om det grundläggande addition, subtraktion, multiplikation och fakta division från minnet (bakåt och framåt, om möjligt).
Hur studera matematik. Lär dig allt om det grundläggande addition, subtraktion, multiplikation och fakta division från minnet (bakåt och framåt, om möjligt).
 1. 1
  Lär dig allt om det grundläggande addition, subtraktion, multiplikation och fakta division från minnet (bakåt och framåt, om möjligt). Underlåtenhet att lära sig grundläggande fakta ordentligt kommer att göra mer avancerad matematik svårt och till och med omöjligt.
 2. 2
  Lär matematiska definitioner (vokabulär). Har din lärare upprepa (och / eller förklara) de ord du inte förstår. Även om din nuvarande lärare använder inte terminologin ofta, kan du vara säker på att andra lärare.
  • Fyra Squared, Fyra Cubed, faktor fyra, fyra Fakultet alla har olika betydelser. Veta definitioner av dessa termer kommer att lösa dem lättare.
 3. 3
  Försök att förutse tilldelningen av matematiska problem med din lärare. Detta kan verka som extra arbete, men det kommer att bli en fördel.
  1. Arbetet med alla problem (udda och jämna) från din lärobok innan de är tilldelade.
   • Vissa lärare tilldelar alltid de jämna frågorna, så att eleverna kan inte fuska. Vissa lärare tilldelar alltid udda frågor, så att eleverna kan korrigera sitt eget arbete -. Eftersom udda nummer besvaras / lösas på baksidan av många texter Vissa lärare tilldela en uppsättning problem för läxor, och använd de andra för test!
  2. Be läraren om hjälp för problem som bekymrar dig, även problem som inte tilldelades. Kom ihåg att du försöker lära dig. Problem som är tilldelade hamnar ofta på prov. Och de extra svåra problem ger dig en chans att tjäna extra kredit.
  3. När läraren diskuterar ämnet (förmodligen innan du tilldelar problemen), ställa frågor som kan uppstå till dig (på grund av det arbete du redan har gjort.) Detta är den mest användbara aspekten av att göra arbetet tidigt: Alla de andra eleverna är tänkande, "va?" medan du funderar på en specifik fråga du behöver besvaras.
  • Vissa college matematiska professorer undervisar sina klasser helt genom att svara på frågor från studenterna. Studenterna förväntas komma till klassen efter att ha utfört en del av arbetet.
  • En annan fördel med att slutföra arbetet tidigt (inklusive extra arbete) är att om du behöver för att förvandla något i slutet, kommer din lärare vet att du inte försöker att dra nytta av hans / hennes vilja och kommer att "ge dig en paus".
 4. 4
  Om det är ett urval problem i din bok, eller ett exempel problem, arbeta igenom det själv, och använda provet i din bok för att guida dig.
 5. 5
  Identifiera dina misstag. Upptäcka dina egna fel är det bästa sättet att inte upprepa dem.
 6. 6
  Gå inte på i din bok tills du lärt materialet fullständigt. Math bygger på sig själv.
  • En matte bok är som en roman, gör det inte meningsfullt om du inte börja från början.
 7. 7
  Prydligt slutföra ditt arbete. Sträva efter att göra alla dina siffror ser på samma sätt varje gång. Ju mer komplex matematik, desto fler prydlighet räknas.
 8. 8
  Bilda en studiegrupp. När en person i gruppen har ett problem, kan andra hjälpa till.
  • Låt inte någon i gruppen kopiera eller FUSK! Kopiering upptäcks så småningom, ett eller annat sätt. Dessutom, varför skulle du vill att någon annan ska få äran för ditt arbete?
  1. använda den så mycket som möjligt i livet

  Tips

  • Oroa dig inte om du känner att du inte förstår något omedelbart. Detta kan vara en bra sak, och kan sträcka dig. Du kanske måste leva med ett problem, eller ett steg i ett bevis, eller ens en definition, för ett par dagar eller en vecka innan ditt sinne kan absorbera det och förstå det. Sluta jobba på det, göra något annat, och gå tillbaka till det senare. Stanna med det, men i intervaller. Titta på andra beskrivningar eller liknande problem i andra böcker för idéer.
  • Det bästa du kan göra när du studerar främmande matte är att lämna ett papper spår. Ta extra tid att göra din handstil ser trevligt, och när du har problem, försök att inte hoppa över steg. Om du verkligen vill att din matte för att se bra ut, för era raka linjer och barer fraktionen. Det är mycket lättare att studera eller spåra ditt eget arbete när det skrivs ut tydligt.
  • Om du behöver studera för långa perioder, ta pauser med jämna mellanrum under en viss tid.
  • Om du är otydlig om något som boken förväntar dig att veta innan du läser det, och boken inte granska det, eller se det i tillräckligt djup så att du inte är otydlig, bör du leta upp det, och lära sig det först.
  • Om du studerar ett udda teorem eller egendom, smink och skriva ner några exempel som uppfyller förutsättningarna, och se om du kan hitta resultaten själv. Detta gör att du kan få de egenskaper "under fingrarna." Detta är särskilt användbart i abstrakt algebra och talteori.
  • Använd alla dina sinnen och förnimmelser för att lära sig matematik och fixa det i ditt sinne. Skriv ut saker (använder visuella hjärnan och kinestetiska hjärnan). Säg definitioner och satser högt (använder auditiva hjärnan).

  Varningar

  • Var inte för hård mot dig själv. Inse att många har kämpat med samma områden du lär. Vissa människor tar bara längre tid att förstå matte. Så småningom, med tillräckligt, uthållighet, kan du lyckas i matematik.
  • Var inte rädd att be om hjälp från någon som har gjort matte under en lång tid eller är ytterligare tillsammans.
  • Om du är ett barn, först lära sig grunderna så du kan vara redo för höga planat matte.
  • Tryck inte själv alltför långt, att fasta, på matte, om du gör det, kommer ditt sinne att förväxlas.

  Saker du behöver

  • anteckningsböcker
  • pennor
  • mathbooks
  • blått och svart penna
  • linjal
  • radergummi
  • gradskiva och kompass (för geometri)