Wko

Hur att hitta ett tema för din novell


Skrivkramp kan vara en verklig smärta. Här är några enkla steg för att hitta intressanta idéer att skriva om.

Steg

Hur att hitta ett tema för din novell. Det finns inte en särskild formel för att hitta idéer att skriva om, men det finns sätt att hjälpa dig brainstorma.
Hur att hitta ett tema för din novell. Det finns inte en särskild formel för att hitta idéer att skriva om, men det finns sätt att hjälpa dig brainstorma.
 1. 1
  Det finns inte en särskild formel för att hitta idéer att skriva om, men det finns sätt att hjälpa dig brainstorma.
 2. 2
  Tänk om ämnen som du har kompetens i. klyscha som säger "skriv vad du vet" är helt sant. Om du älskar baseball, skriva om en fiktiv baseball karaktär.
 3. 3
  Tänk på ämnen som intresserar dig. Om du inte har en bestämd uppfattning i frågan, hitta ett lokalt bibliotek (eller) och börja forska.
 4. 4
  Ett annat sätt att hitta idéer är att börja märka världen omkring dig. Finns det något om ditt liv som alltid har slagit dig så konstigt?
 5. 5
  Ta en intressant händelse i ditt liv och ändra det runt lite. Kanske du fick klippa från stadens basketlag, men gå med i motståndarlaget och hjälpa dem att vinna mästerskap? Du kan ta den grundläggande idén och har en historia om du ändrar inställningen och karaktärerna.
 6. 6
  Formulera en karaktär. Prova att blanda drag från människor du känner. Arbeta med karaktär och skriva ner sina intressen, ogillar, önskningar, ockupation, fysiska egenskaper, etc. Ibland gör en karaktär gnistor en idé att "skriva sin historia."
 7. 7
  Om du inte kan göra en karaktär, välj en slumpmässig person som du möter under dagen. Skriv deras berättelse.
 8. 8
  Om ingen av dessa idéer arbete, termen "berättelse idéer" eller något i den stilen. Det finns flera webbplatser som har listor över tomt linjer som väntar på att någon ska utvecklas.

Tips

 • Läs, läs, läs. Massor av skribenter får idéer från att läsa verk av andra människor.
 • Ta några idéer och "free-skriva." Vad du komma med kanske inte publicera-värdig, men det kommer att komma igång i skriv-riktning för din eventuella Pulitzer.
 • Var observant. Du vet aldrig när en idé kommer plötsligt formulera.
 • alla dina idéer ner, även de som inte är vinnare. Ibland lite brainstorming kan utlösa en bättre idé.
 • När du har en god del av historien, har en pålitlig vän läsa och redigera den. S / han kan ge dig detaljer för en bättre riktning, idé, etc. Dessutom är det alltid bra att få ett andra utlåtande om arbetet. När allt kommer din berättelse så småningom en publik.
 • Längs denna linje, tycker om din målgrupp, är detta en berättelse som de skulle vilja läsa?

Varningar

 • Absolut undvika plagiat arbete någon annanstans.
 • Ingen sa att skriva fiktion är lätt. Dessa saker tar mycket tid, energi och mängder av papper.
 • Om du bestämmer dig för att skriva en berättelse, inte skriva om händelser som aldrig hänt. Forskning James Frey för detaljer.