Wko

Hur man skapar en unik magi för din bok

Någonsin känner att böcker som Harry Potter har tagit allt det goda magiska uppställningar i böcker? Trots de tusentals olika typer av magi i böckerna, det är fortfarande möjligt att göra ett helt nytt magiskt.

Steg

Hur man skapar en unik magi för din bok. Kom ihåg att magi skiljer sig från vetenskapen genom åtgärden av mystik i sina beståndsdelar.
Hur man skapar en unik magi för din bok. Kom ihåg att magi skiljer sig från vetenskapen genom åtgärden av mystik i sina beståndsdelar.
 1. 1
  Kom ihåg att magi skiljer sig från vetenskapen genom åtgärden av mystik i sina beståndsdelar. Även om inga tecken är medvetna om det, bör det finnas en underliggande logiska förklaringen för hur magi fungerar, och som en orealiserad vetenskapen sin sanna potential bör vida överstiger dess användning i-story. Magi är tänkt att vara mystisk!
 2. 2
  Bestäm vem som använder magi i bokens värld. Kan någon göra det? Är det begränsat till heliga människor eller ockultister, eller kan det ha intellektuella krav? Tänk på detta noggrant, eftersom magi användning kommer sannolikt ha varit en enormt inflytelserik kraft i att forma kulturen och historien i din värld. Möjligheter inkluderar:
  • Alla-Om alla är i stånd att använda magi, bör det vara en vanlig del av vardagslivet. Fundera på hur tekniken skulle förändras i en värld där magi kan användas för att lösa problem istället för teknik. Skulle vanliga saker som medicin, hygien och maskiner finns på magi kan fixa samma problem?
  • Utbildade människor-Om din magi kräver skolgång, överväga hur politiska och sociala strukturer skulle utvecklas där de rika och mäktiga har ytterligare en övernaturlig fördel.
  • Holy People-Om din magi dras från en gudomlig kraft, fundera över hur mycket mer kraftfulla kyrkor skulle vara i en värld där verkliga mirakel kan ses på en regelbunden basis. Tänk på hur religioner skulle växa en utvecklas kring vissa typer av magi och vice versa. En tro som bekänner fredliga intentioner skulle sannolikt locka healers, men kunde ändå ha en fanatiker eller våldsamma sida.
  • Ockultisterna-Även funktionellt liknar religiös magi, ockulta krafter är klassiskt hemlighetsfull och mörk. Att sekretess kan leda till många människor inte tror på magi, eller omvänt kan leda magi att stigmatiseras. Om magi utförs i hemlighet, dess lätt att anta dess utövare har vidriga avsikter.
  • Chosen People-Utan tvekan den mest cliched valet är att ha en magisk användare föds med mystiska krafter. Särskilda födelse omständigheter eller biologiska faktorer skulle kunna vara en förklaring, eller en högre kosmisk makt kunde välja vem som kan använda magi. Det finns andra sätt att lämna magiska krafter i händerna på en utvald grupp av människor, så anser ett unikt sätt för någon att vinna sina befogenheter.
 3. 3
  Figur vad källan till magi är i din värld. Tänk om magi är bara kunna manipulera befintliga element, eller om det är möjligt att skapa nya saker från scratch. Magi kan ha sin källa i andlig påverkan, förlorade forntida teknik, eller ens en mystisk kraft som något förändrar fysikens lagar. Källan till magi kan vara ett mysterium i din berättelse, men du bör besluta om en källa för att upprätthålla en uppsättning lagar som reglerar dess logik i-story.
 4. 4
  Bestäm hur handlingar magi utförs. Har en kontakt sprit, använd skriftligt eller åtgärder hörsel, eller kan det vara en intern instinktiv process? Föreställ någon som använder magi, och de tankar och utbildning som skulle gå genom deras huvud när de utförde det. Är det fysiskt ansträngande, eller kanske behöver den lite unik kostnad att utföra?
 5. 5
  Skriv en personlig guide till ditt magiska system, och använda den när du skriver. Kom ihåg att även om du inte behöver för att uttryckligen ange det i din berättelse, bör din magi följa reglerna i logik som din värld kommer att vara betydligt mer sammanhållen och trovärdig om de är konstruerade logiskt. Kom ihåg att introducera magi lämna dig mottaglig för tomt hål, vara så vara mycket noga med att inte införa några magiska inslag som skulle "bryta" den historier inre logik.
  • Gör din forskning. Titta in i gamla magiska föreställningar kan ge dig unika idéer som kan påverkan av andra författare, men var noga med att inte kopiera vad någon annan har utformat. Din magiska system bör unikt utformade för att passa din värld, och tjuvjakt någon annans system bara kommer att lämna dig med en tråkig och föga originella idé.
  • Ett system av magi utan begränsningar är inte särskilt övertygande. Det bör fortfarande vara en levande värld med intressanta karaktärer kör din berättelse som inte är beroende av magi för allt. Kom ihåg att när du kanske tror att din magiska systemet är lysande och intressant dina läsare kommer att vara mycket mer intresserade av historien och karaktär utveckling, och din magi bör ha naturliga begränsningar och konflikter för att ytterligare historien.
  • De lagar som reglerar din magi bör återspegla strukturen i din berättelse. En komisk berättelse behöver inte fokusera så mycket på ett vetenskapligt förhållningssätt, det kunde ha avsiktligt tvetydiga regler eller alltför invecklade regler som medför oavsiktliga konsekvenser. Å andra sidan en mer seriös dramatisk berättelse bör ha regler som är likaledes allvarligt.
  • Precis som någon annan typ av konstruktion, de bästa magiska system har väldigt lite komplicerat men en hel del djup. Överväg att ha din magi är uppbyggd kring ett enda element, som sinnet eller temperatur eller ljus / skugga eller liv / död, och finna ett sätt att bemödar magi användare skulle expandera så enkelt system för att passa deras behov.
 6. 6
  Skriv din bok och kom ihåg att följa dina egna riktlinjer! Om först ditt system inte fungerar som avsett gärna ändra det, bara vara säker på att du håller en konsekvent syn, och framför allt en unik och intressant syn.

Tips

 • Förvänta dig inte att piska upp ett komplext system av magi i sekunder. Detta kommer att ta ganska lång tid om du planerar att publicera din färdiga arbetet.
 • Använd abstrakt tänkande. Försök och komma med något nytt. Tänk på slumpmässiga saker omkring dig, materiella eller inte, och hur de kan skapa spänning eller arbetar med det. Men, gör inte det vilda till den punkt av fullkomlig förvirring.
 • Försök att dra din magi från några små historiska eller religiösa bit av information, såsom taoismen. Det hjälper dra läsaren in i världen, eftersom deras värld kan relatera.

Varningar

 • Var försiktig när du lånar idéer från andra. Du vill att det ska vara original, men du kommer förmodligen få idéer från andra platser. Var kreativ men inte gör det klyscha.
 • Var noga med att inte gräva dig in i en magisk tomt hål (Som när svarvare i Harry Potter.) En väl utformad magiska system bör inte behöva någon mängd retcon.
 • Var noga med att kontrollera din magiska system och se till att inga andra författare nyligen har använt det. Juridiska frågor är dåliga.

Saker du behöver

 • En informationskälla
 • Fantasi och mycket tid