Wko

Hur man skapar en fiktiv värld från grunden

Alltid velat skriva en framgångsrik berättelse med en fiktiv värld? Alla de saker du behöver tänka på är här.

Steg

Hur man skapar en fiktiv värld från grunden. Räkna ut vad för slags värld du kan göra och se om det passar in med din tomt.
Hur man skapar en fiktiv värld från grunden. Räkna ut vad för slags värld du kan göra och se om det passar in med din tomt.
 1. 1
  Räkna ut vad för slags värld du kan göra och se om det passar in med din tomt. En fantasi fylld med magiska varelser? En sci-fi futuristisk täckt med utomjordingar? Allt är möjligt! Bara börja med önskat tema och bygga därifrån.
 2. 2
  Ställ regler och stiftelser för din värld. Om det är en fantasi fylld med goblins du inte kan få en utlänning att komma ut och attackera huvudpersonen! Du måste ställa lagar, kan liksom vem och kan inte göra det här, där något alltid kommer att finnas, vad som är tabu och vad inte. Konsekvens behövs. Du behöver också fysikens lagar, inte bara statliga lagar.
 3. 3
  Uppfinna eller återskapa raser för din värld. Vilken typ av varelser kommer att finnas i den här världen? Var kommer de lever oftast? Vilka är deras seder och traditioner? Hur ser de ut? Tänk noga samtidigt som varje enskild ras, det är där några av era lagar kommer in
 4. 4
  Skapa ett samhälle. Hur dina tävlingar leva tillsammans? Fungerar de som en, ha en kung härskar över dem? Vilket språk talar de? Vilken kalender använder de? De är oftast skördare? Är de religiösa eller är de aggressiva (krig och strider kunde vara ofta)? Vilka är deras parning vanor, vad är deras familjestrukturer? Du kan gå med något traditionellt från vår egen värld, eller skapa något helt unikt!
 5. 5
  Planera ut vad din värld kommer att se ut. Medan sort är bra att du inte kan ha halva världen bli en öken och de andra vara isiga plan. På vissa platser som kan användas en hel del, (huvudstaden eller huvudpersonerna hem?) Försöker planera ut där det mesta är och kanske även några av bostad.
 6. 6
  Det kan finnas vissa element som du vill i berättelsen är viktiga. Tänk vilken typ av värld detta är, och skulle dessa vettigt. I en sci-fi värld människor kan dödas på synen eller i en fantasivärld bara män kan tillåtas att utöva magi. Se till att dessa har en punkt i historien. (Om alla tecken ska vara en hane vad är poängen med denna lag?)
 7. 7
  Fråga dig själv frågor om denna värld som:
  • Om jag var en resenär passerar och såg> Infoga race här <i deras naturliga livsmiljö vad skulle jag se?
  • Vilken sorts liv skulle en normal person (genomsnitt eller vanligast hittade) lever i den här världen?
  • Om jag var någon från en annan värld vilket intryck skulle jag få se det för första gången?
  • Vilken typ av kunskap skulle normala människor i den här världen har?
 8. 8
  Sätta ihop allt. Din värld ska vara som ett pussel, när de förs samman rätt det ska passa lätt skapa den perfekta bilden. Härifrån ser tillbaka och bestämma vad du kanske redigera eller räkna ut hur den här världen i allmänhet kommer att få sin rätt på tomten.

Tips

 • Skriv slumpmässiga berättelser och stycken om karaktärer som aldrig någonsin setts eller nämnts i din berättelse bara för att få en känsla av livet i denna värld.
 • Låt din värld flöde naturligt. Få folk att tro att de är i en helt annan värld, inte gå in i chunky detaljer om det - låt dina karaktärer påpeka små detaljer då och då.
 • Kom ihåg att den här artikeln är bara för att hjälpa dig, kan du göra vad du vill.
 • Du bör tänka på hur är din värld kommer att bli kommer det att bli fred som alla är rika eller kommer det att vara normal som vissa människor rika någon fattig och vem som ska vara ordförande lägga till några roliga ställen att besöka.
 • En hel värld kan vara svårt att hålla i huvudet. Jot idéer och riktlinjer på papper eller kanske skissa på några tävlingar och kartor.

Varningar

 • Konsekvens. Det bör alltid vara konsekvent i din värld. Till exempel bör du inte ha krigare alver som inte är magiska plötsligt börja skjuta blixtar ur sina fingertoppar.
 • Tecken ska passa in i en värld, inte tvärtom. Du kan fästas på vissa tecken, men om du inte passa in dem i dina regler i stället för dina regler till dina karaktärer delar av berättelsen kommer att falla sönder.
 • Gör inte en värld din egen fantasi. Vi vill alla ha vår egen värld ibland, men ingen annan vill läsa om din dröm full av Mary-Sues. Det är inte underhållande om de inte kan glida in i den världen.