Wko

Hur man har en brainstorming utan att tala

En typisk brainstorming består av grupper av individer som kommer samman för att generera idéer kring en viss orsak eller ämne. Medan den vanliga brainstorming innebär en uppsjö av prat, överväga att prova en ickeverbal brainstorming, särskilt om gamla metoder inte verkar göra susen.

Steg

Hur man har en brainstorming utan att tala. Spela "gå hitta" kring ämnet till hands.
Hur man har en brainstorming utan att tala. Spela "gå hitta" kring ämnet till hands.
 1. 1
  Spela "gå hitta" kring ämnet till hands. Till exempel, om ditt lag är brainstorming om hur man säljer en viss produkt, ger varje gruppmedlem med ett exemplar av produkten och sedan be dem att "gå hitta" andra objekt som förmedlar eller beskriva produkten.
  • Bryt ditt team i par om två eller spela spelet med enskilda spelare.
  • Ge antingen själva produkten, prototyp / modell eller ett foto / beskrivning av produkten. Till exempel, om du försöker att sälja bilar, du förmodligen inte kommer att kunna ge varje gruppmedlem ett fordon under övningen.
  • Låt gruppmedlemmar en viss tid för att hitta objekt och parametrar för var du ska leta. Du kanske vill begränsa sökningen till kontoret eller inom kontorsfastighet. Dessutom, eftersom det här spelet skulle kunna fortsätta i timmar i sträck, hålla reda på tid och tilldela varje lag upp till en timme, till exempel för att söka.
  • Föreslå att för varje hittat beskrivande avsnitt, måste lagkamrat skriva ett kort uttalande eller rita en visuell skildring om varför objektet bäst beskriver eller främjar produkten. Till exempel, om du är brainstorming om hur man gör hundmat verkar friskare, kan du samla några av de hälsosamma ingredienser och skriva om eller visuellt skildra hur riktig mat, inte biprodukter är i denna hundmat.
  • Be varje lagkamrat eller team för att skapa en display som utnyttjar hans eller hennes objekt. Ge lag kreativ frihet när det gäller hur de vill visa objekt, som att använda displayen styrelser, tabeller och andra verktyg roliga. Ett annat tillvägagångssätt är en visuell demonstration med mim, kunde bildspråk, improvisation eller sketcher (lite "talande" tillåtas men bara om det är som en lek, inte som ett möte diskussion - improvisation kan tvinga deltagarna att använda rim, sång och gester snarare än den vanliga prat).
  • Begära att alla promenader genom rummet för att se vad andra gruppmedlemmar har hittat. Föreslå att individer tar anteckningar kring varje skärm som de kan använda senare för att komma tillsammans som en enhet för att diskutera. Det kan ta brainstorming till en ny kreativ nivå. För visuell demonstration, helt enkelt ha observatörer göra anteckningar om och när de vill medan du tittar på, för senare diskussion.
 2. 2
  Värd en galen filmkväll där alla är kritiker. Ibland de bästa idéerna kan härledas från en film. Tänk att ha en inspirerande filmkväll eller vecka (beroende på ditt team storlek och tid) för att dra brainstorming idéer från älskade filmer.
  • Be varje person att föreslå en eller två filmer som de tycker bäst beskriver ämnet till hands. Filmer ska vara lätt tillgänglig på DVD och kan ses på jobbet eller en teammedlem hem. Gör några regler innan du tittar på filmer, som film betyg och längd så att ingen kommer i en lång, olämpligt film.
  • Under loppet av en kväll, några dagar / eftermiddagar eller en vecka, värd filmvisning händelsen. Begära att den person som föreslog filmen (s) skriver en snabb sammanfattning av varför denna film valdes för brainstorming projektet.
  • Ge varje deltagare med ett papper och en penna för att skriva om varför de tror att filmen inspirerade eller inte inspirera dem som de tittar på filmen.
  • Begära att varje deltagare ger två till tre idéer som härletts genom att titta på filmen om hur man kan sälja eller marknadsföra ämnet.
  • Samla och upprätthålla en fil av de idéer och deltagarnas tankar. När laget har sett alla filmer, har gruppen översyn hela filen och påbörja en gemensam session idé skrift bygger på de tankar som produceras genom att titta på filmerna.
 3. 3
  Skriv ett "fill-in-blank" historia att generera idéer. Tanken är att skriva en gemensam historia som bygger på ett visst ämne med målet att nå en ny kreativ höjd. Varje deltagare ges riktade mål och parametrar skriftligt innan skrivandet sessionen.
  • Gruppledaren börjar historien genom att skriva den första meningen. Denna mening kommer att ange tonen för berättelsen, men som historien färdas från deltagare till deltagare, förväntas det att morph och utvecklas. Den inledande meningen kunde börja ungefär: "En gång i tiden fanns det en ensam flaska senap som var förlorat på en hylla i mataffären" (i händelse säljande senap var din avgift).
  • Utan att tala, kommer gruppledaren skjut berättelsen till nästa deltagare som ska skriva ett visst antal meningar som bygger på det ursprungliga meddelandet. Var säker på att du ange hur många meningar varje deltagare ska skriva.
  • Den sista personen att bidra till berättelsen kommer till en slutsats och passerar berättelsen till ledare.
  • Utan att visa någon, gör teamledare tillräckligt kopior av berättelsen för varje deltagare och distribuerar den färdiga berättelsen till varje deltagare.
  • Deltagarna bör läsa berättelsen i sin helhet och sedan komma fram till ett uttalande som beskriver historien.
  • Gruppledaren samlar alla de uttalanden och sedan gruppen granskar uttalanden i syfte att komma fram till en kreativ vinkling eller sätt att marknadsföra eller sälja objektet.
 4. 4
  Beskriv slumpmässiga artiklar använda out-of-the-box ord och fraser för att få de kreativa safter flödar. Denna brainstorming kan inte specifikt leda till svar på hur man säljer ett visst objekt, men kan fungera som en isbrytare för en hård kärna brainstorming att följa.
  • Samla flera hushåll / random föremål såsom en hatt, sked, skål, damm buster etc. Ge flera kuvert, bitar av papper och pennor för varje deltagare.
  • Ställ in alternativen upp på enskilda tabeller i ett rum. Tillåta tillräckligt med utrymme mellan objekt och eventuellt försöka matcha samma antal objekt som du har som deltagare (till exempel, om du har 10 personer i brainstorming, hitta 10 hushåll / slumpmässiga artiklar).
  • Be varje deltagare att stå framför ett objekt med en bit papper och en penna. Begära att deltagaren studera objekt i några minuter, ta i dess funktioner.
  • Be varje deltagare eller lag för att skriva ner fem adjektiv som beskriver objektet. Föreslå att istället för att tänka djupt om vilka adjektiv skulle fungera bäst, för att bara skriva ner ord som snabbt kommer att tänka på.
  • Ge deltagarna en viss tid för att skriva ner sina ord och sedan be alla att flytta till en ny punkt tills alla har beskriva varje punkt i rummet.
  • Begär att varje deltagare eller lag plats deras pjäs (er) av papper i kuvert och placera kuvertet antingen i en hatt eller på bordet. Blanda upp kuverten.
  • Bjud in en deltagare att slumpmässigt välja ett kuvert. Gruppen bör studera ordet listan och sedan måste hitta objekt i rummet som är som beskrivs.
 5. 5
  Håll konst klass i stället för ett möte. Dela ut konst skyddsrockar och stafflier med papper och färg / markörer till varje deltagare. Säg åt dem att måla flera bilder som kommer att tänka på när vissa föremål, ord eller något annat visas för dem.
  • Berätta alla deltagare som konstnärlig förmåga inte att bedömas. De är fria att måla, rita, squiggle, klotter, etc., men de gillar, vad kommer att tänka på. I själva verket är de inte försena, eftersom det är deras ursprungliga idéer som räknas mest.
  • Vid slutet, skicka bilderna runt gruppen för att bedöma andra människors tankar och visa vad ny inspiration uppstår som ett resultat av bilderna gruppmedlemmar har ritat eller målat.

Tips

 • Musik i bakgrunden kan ofta hjälpa kreativiteten.
 • Det är bra att ha någon att hålla reda på saker som de utvecklas eftersom idéerna i något skede av brainstorming kan vara användbar senare. Ta foton, skriva anteckningar och spela in dina observationer. Dessa kan sedan laddas upp till en intern wiki eller intranät för människor att se igen och åter-inspirerade av vad de ser.
 • Överväga att prova en brainstorming som spelar på sinnena, inklusive känsel och lukt, om du arbetar med ett objekt eller en produkt som spelar främst på sinnena (t.ex. livsmedel).

Varningar

 • Även om du inte är vocalizing idéer, aldrig vara kritisk eller attackera en annan person skriftligen eller ge någon ett smutsigt utseende om du inte gillar deras idé. Begreppet brainstorming är att vara öppen för alla idéer.

Saker du behöver

 • Punkter att underlätta mötet, såsom papper, pennor, filmer etc.
 • En vilja att låta saker leda vart de än går