Wko

Hur att hitta uppslag till reportage

Kort om idéer och du vill så att skriva en berättelse som skall offentliggöras väl... Här är några bra idéer.

Steg

Hur att hitta uppslag till reportage. Använd nyhetsrubriker för inspiration.
Hur att hitta uppslag till reportage. Använd nyhetsrubriker för inspiration.
 1. 1
  Använd nyhetsrubriker för inspiration. Hitta en slående och intressant artikel som fångar ditt öga, och skriva om det.
 2. 2
  Lyssna på samtal. Fragment av samtal kan införlivas i din berättelse.
 3. 3
  Lyssna på en låt och verkligen uppmärksamma texterna. Hur gör den låt du känner? Lycklig? Sad? Skriv om ett tecken som du kan skapa från dessa texter, eller bara skriva om hur det känns.
 4. 4
  Ibland kommer bara skriva titeln på en framtida berättelse gör dina ord flöde och skapa en imponerande historia.
 5. 5
  Skriv fan-fiction. Införliva ditt favoritband eller sångare i det och skriva om sina galna, roliga eller ledsen upptåg. Du kan skriva om din tolkning av hur en viss låt kom att bli. Det finns många fan-fiction webbplatser som du sedan kan skicka din berättelse på, och få recensioner.
 6. 6
  Titta igenom en tidning eller låna några tidningar från biblioteket. Bläddra igenom sidorna och se vad du hittar. Pinsamma ögonblick? Införliva dem i en berättelse. Problem / hjälp sidor i tidningen? Du kan använda ett av dessa problem för dina karaktärer problemet (er) och komplikationer.
 7. 7
  Titta på bilder / foton av människor. Tänk vad deras namn är, vem de är, deras livshistoria etc. Skriv om vem de egentligen är.
 8. 8
  Ta dina verkliga livserfarenheter och införliva dem i din berättelse. Eller så kan du skriva en självbiografi!
 9. 9
  Om du skriver med en penna och papper och inte på en dator, som har rätt stillastående kan faktiskt förbättra ditt skrivande. Du kan inte förvänta dig att använda din fulla skrivande potential genom att skriva på pre-klottrat papper med en riktigt crummy penna, kan du?
 10. 10
  Skriv om dina drömmar och vildaste fantasier kommer till verkligheten (oroa dig inte, du kan ändra namnen!).
 11. 11
  Gör en mindmap. Tankekartor är bra för att organisera information om karaktärer och händelser, speciellt om du är mer av en visuell person.
 12. 12
  Titta på TV, med en bärbar dator eller bärbar dator till hands, och studera människor, tv och reklam du ser. TV kan faktiskt få inspirerande idéer till sinnet. Studera människor på reklamfilmer, och tänka på sitt liv efter den kommersiella har passerat.
 13. 13
  Besök www. Youtube.com, och titta på några musikvideos. Skriv om vad du tror händer, och skriv ner de tankar du kan använda och vilka känslor du känner.
 14. 14
  Om du har / haft en dagbok eller journal, titta igenom tidigare poster. Hitta något i deras att du kan införliva i din berättelse.
 15. 15
  Prova gratis-skrivande, det tar bara cirka tio minuter om dagen. I grund och botten skriver du non-stop i 10-20 minuter, skriver om allt som kommer att tänka på. Gör inte korrigeringar som du skriver, och bara fortsätta skriva, även om du har att skriva, "Jag vet inte vad jag ska skriva" tills du kan skriva något annat.
 16. 16
  Detta är en riktigt bra skrivande som kan slå upp idéer med dina vänner eller familj när uttråkad. (- Betecknar en ny rad). Ta en bit papper och skriva tre rader om något (t.ex. en gång, levde sitt en fågel -. Heter Andy Andy älskade fiske, eftersom - han älskade att äta). Vik sedan de två första raderna så bara den tredje linjen är synlig (t.ex. han älskade att äta) och sedan skicka det till en annan person för att fortsätta. (T.ex. han älskade att äta valnötter-i sommarvinden. Plötsligt-en enorm best från) Håll fortsätter detta tills sidan är fylld. När du läser tillbaka vad du har skrivit, kommer du troligen att ha anfall av skratt, det är väldigt underhållande.
 17. 17
  Bär alltid en liten anteckningsbok eller en handdator med dig så när inspirationen slår till, kommer du vara redo att spela in det och har alltid idéer till historier. Kom ihåg, kanske du inte använda ett stycke som du har skrivit nu, men vem vet, om tio år kan det visa sig vara det perfekta slutet för en berättelse om din.
 18. 18
  Även när ont om idéer, det finns fortfarande saker att skriva om! Jag minns en författare besökte min grundskola och pratade med oss ​​om en ny roman han skrev (jag har glömt hans namn, och vad det heter!). Han sa att han bara satt ner på ett café (tror jag) med ett anteckningsblock och penna i handen, tänker på något att skriva... när han kom upp med idén om en pojke som aldrig visste vad jag ska skriva, tills han lånade en konstig penna utanför en pojke som var en utmärkt författare, och när han använde att skriva hans skrivande blev väldigt annorlunda.
 19. 19
  Överför alla dina berättelse idéer på en bärbar dator, dator eller en bärbar dator.

Tips

 • När du använder en dator eller laptop, är det en bra idé att säkerhetskopiera alla dina berättelser och idéer berättelse ifall din dator kraschar (eller de råkar radera)

Varningar

 • Stirra inte på dig papper eller datorskärmen för länge i hopp om att få idéer. Istället gör saker, som att ta en promenad eller läsa en bok. Goda idéer dyker upp när du minst anar det!

Saker du behöver

 • En bärbar eller dator (tillval)
 • En anteckningsbok och penna
 • Din fantasi