Wko

Hur att upptäcka sarkasm skriftligen

Det är mycket svårt att upptäcka sarkasm skriftligen på grund av bristande intonation och ansiktsuttryck, men vissa författare har hittat sätt att berätta sina läsare att de är sarkastisk.

Steg

Hur att upptäcka sarkasm skriftligen. Leta efter ovanliga användning av djärv, huvudstad, kursiv stil eller understrykningar som tjänar till att framhäva sarkasm eller skrämma citattecken runt ord och fraser som inte är från noterade material.
Hur att upptäcka sarkasm skriftligen. Leta efter ovanliga användning av djärv, huvudstad, kursiv stil eller understrykningar som tjänar till att framhäva sarkasm eller skrämma citattecken runt ord och fraser som inte är från noterade material.
 1. 1
  Läs noggrant. Om du hittar en mening som låter sarkastisk, läsa den och försöka smälta det. Om du redan vet att författaren har använt subtil sarkasm i det förflutna, är på jakt efter det medan du läser.
 2. 2
  Leta efter ovanliga användning av djärv, huvudstad, kursiv stil eller understrykningar som tjänar till att framhäva sarkasm eller skrämma citattecken runt ord och fraser som inte är från noterade material. En författare kan välja att sätta ett ord inom citattecken (skrämma citationstecken) för att indikera en ovanlig eller ironisk mening. Om skrivandet är mycket informell, kan en författare sätter asterisker (*) runt ett ord för att betona ordet eller visa sarkasm: "Du vet att jag bara skulle * kärlek * det." Skribenter kan även använda "smileys" som en blinkning;-), eller en grafisk ögonrullning smiley, eller kanske bara:: rullande ögon::. (Märkte du skrämma citat i den sista meningen?) Man skulle kanske även använda / sarkasm.
 3. 3
  Betrakta sammanhanget. Är stilen formell eller informell? Formella författare är mycket mindre benägna att använda sarkasm eftersom den formella stilen är vanligtvis allvarliga. Regler för skiljetecken är också styvare. Formella skribenter använder sällan tre utropstecken i slutet av en mening för att göra en punkt, om de använder ens en. Vill du läsa en bok eller en blogg? Bloggare tenderar att använda mer djärv skiljetecken, veta att deras online-läsare är mer benägna att vara bekant med den.
 4. 4
  Fråga dig själv: Har meningen vettigt? Verkar det rimligt eller upprörande? Om en mening verkar grovt malplacerad eller strider mot hans övertygelse, kan författaren vara att försöka vara sarkastisk.

Tips

 • Tänk på att en författare vet vad han menar att säga men kan inte göra det klart. Författaren kanske tror att hans sarkasm är klart sarkasm, men läsarna missar sarkasm eftersom det är alltför subtil.
 • Vara trevligt även om du hittar sarkasm oförskämd. Om du svarar, kom ihåg att författaren är förmodligen upprörd eller känslomässiga.
 • Bestäm hur viktig frågan är för författaren. Hur mycket tid spenderar författaren i frågan? Har han skriva en mening, ett stycke eller en sida? Var detta en sidoanteckning som började med "Åh, förresten...." eller en viktig punkt i kompositionen? Om kommentaren verkar trivialt, skulle du göra klokt i att helt enkelt ignorera det.
 • Bestäm vilken tidpunkt författaren hoppas kunna göra. Om du tror att författaren är sarkastisk, är vad pekar han göra? Är författaren försöker avslöja det absurda i något? Är en stark känsla som förmedlas?
 • Jämför meningen med resten av texten. Stämmer det med de meningar kring det? Har författarens stil förändrats plötsligt dramatiskt? Har författaren laddade ner det med skiljetecken? Har författaren tenderar att använda en stor del av skiljetecken hela kompositionen?
 • Var noga med att inte ta för mycket om fallet är inte entydig. Författaren kan helt enkelt ha djärva åsikter eller en fet stil. Om författaren säger något som går stick i stäv med vad ni vet han tror, ​​kom ihåg att han skulle ha ändrat sig.
 • Var säker på att det du läser är verkligen sarkasm. Frasen "du upptäcker jag sarkasm?" används ofta när en läsare misstänker sarkasm.

Varningar

 • Titta på vad som är bra i skrift. Inte misskreditera inte det bara för att några få meningar låter sarkastisk. Försök att förbise triviala sarkasm. Kom ihåg att identifiera sarkasm skriftligt kan vara svårt, och författaren kan vara allvarligt om vad han säger.
 • Var noga med att inte ilska sarkastiska människor. Du och den andra personen kommer bara att må sämre.