Wko

Hur man skriver ett brev till ett fängelse fånge

När du tänker på brevvänner, tror du vanligtvis av människor som lever på olika platser i världen, har du någonsin funderat på ett fängelse fånge som en potentiell brevvän? Nya människor varje dag börjar skicka brev till fångar, försöker nå ut och erbjuda vänskap till de människor inlåsta som ofta är ensam och söker sällskap. Precis som med alla brevvän, det finns vissa tips för att skriva ett fängelse fånge.

Steg

Hur man skriver ett brev till ett fängelse fånge. Ge några grundläggande bakgrundsinformation.
Hur man skriver ett brev till ett fängelse fånge. Ge några grundläggande bakgrundsinformation.
 1. 1
  Ge några grundläggande bakgrundsinformation. I det första brevet, ge lite information om dig själv. Du kan beskriva dina hobbies, intressen, eller en liten personlig beskrivning. Var noga med att inte ta med något alltför personligt. Också ge några uppmuntrande ord och svara på saker i sin personliga annons, liksom deras läslust till exempel.
 2. 2
  Ha tålamod. Inte galen om du inte får ett svar direkt. Kom ihåg att e-post är långsam för fängelseinterner och de flesta fängelser bara ge intagna post på vissa datum i månaden. De intagna är mycket glada att få kontakt från omvärlden, bara för att du inte får ett omedelbart svar betyder inte att de inte vill prata med dig.
 3. 3
  Kontrollera att adresserna är läsbara. Skriv ditt namn och adress på kuvertet prydligt, du bör göra detta även i kroppen av brevet i fall något händer med kuvertet. För att se till att posten inte vilse, sätta din brevvän efternamn och kriminalvård ID-numret på baksidan av några papper eller bilder.
 4. 4
  Försök att göra födelsedagar speciell. Födelsedagar kan vara en ensam tid, så försök att skicka ett kort eller en särskild födelsedag brev. Minnas en fånge på sin födelsedag kan ha en stor effekt! Du kan hitta deras födelsedatum på deras persona annons.
 5. 5
  Prova att skicka ett gratulationskort! Gratulationskort kan vara ett bra sätt att göra första kontakt med någon, du kan hitta så många vänskap kort att skicka ett "Hej"! Detta kan ta bort trycket av dig att oroa dig vad du ska skriva den första gången.
 6. 6
  Om du känner dig bekväm, skicka en bild på dig själv. Detta sätt en fånge har ett ansikte att sätta med ditt namn. Vissa fångar letar efter ett förhållande, men andra är bara ute efter en vän och ge en bild kan vara ett trevligt tecken på vänskap.
 7. 7
  Var ärlig och vänlig. Kom ihåg att vara öppen och ärlig, men att hålla en nivå-head. Dessa intagna är inte leksaker för dig att spela med, de är människor. Om du väljer att kontakta dem, bör du behandla dem med vänlighet och respekt oavsett vad de inspärrade för.
 8. 8
  Var en vän och mentor. Var en vän till din brevvän och möjligen en mentor senare. En bra brevvän kan hjälpa intagna övervinna missbruk, hitta familj och vänner, och att vara en positiv linje med omvärlden.

Tips

 • Kom ihåg att en enkel vänlig brev betyder mycket för dessa fångar.
 • Om du bestämmer dig för att du vill skicka en present till en fånge, se till att hitta ut fängelsets policy om fångar som får presenter. Detta varierar från fängelse till fängelse, och din brevvän kommer att kunna lämna denna information.
 • Att upprätthålla en pågående vänskap med en fånge kan vara ett ömsesidigt givande erfarenhet. När du lär känna varandra, kan dina uppmuntrande ord gör sitt fängelsestraff mer uthärdlig. Du kan uppmuntra dem i saker, t.ex. arbete och skola.

Varningar

 • Vissa fångar kan söka en romantisk relation. Om du inte söker romantik, gör dina avsikter kända i det första brevet. Läs fångarnas beskrivningarna noga, alltför. Många kommer att göra sina förväntningar klart.
 • Inte skicka presenter, ge bort information om andra fångar, eller andra otillåtna föremål. Detta skulle skapa problem för fångarna. Kontrollera med den intagne du skriver till innan du skickar poster.
 • Var försiktig med vilken personlig information du inkluderar i dina brev. Du kan skicka massor av historier och detaljer utan att skicka information som kan äventyra din personliga säkerhet.
 • Använd en postbox eller brevlåda, snarare än en hem postadress.