Wko

Hur man skriver en effektiv brev

Människor som får breven vill ha nyheter, inte bara några meningar och en signatur. Här är fem enkla steg om hur man skriver en effektiv brev.

Steg

Hur man skriver en effektiv brev. Börja ditt brev med en engagerande början.
Hur man skriver en effektiv brev. Börja ditt brev med en engagerande början.
 1. 1
  Börja ditt brev med en engagerande början. Till exempel kan du börja med hur vädret ser ut eller vad fick dig att skriva brevet i första hand. Du kan börja-"Käre John, Efter en lång dag på jobbet, jag ville bara skriva en anteckning att säga att jag tänkte på dig."
 2. 2
  Lägg till lite "köttig" information om vad du gör i dessa dagar. Tala om för personen vad som händer i ditt liv eller berätta det främsta skälet för ditt brev. Till exempel kan du säga: ". John, en tid jag har funderat på hur kul vi hade på vår förra sammankomst Var inte det roligt när vi......"
 3. 3
  Inkludera en "markera" eller ett "problem". Till exempel kan du lägga till: "Det bästa med vår tid tillsammans var..." eller "Den värsta möjliga situation uppstod när det regnade och vi kunde inte..."
 4. 4
  Gå in i detalj om allmänna saker i ditt liv. Du kan prata om hundar, katter, barn, eller familjemedlemmar i ditt liv. Du kan skriva om din arbetssituation. Bara några meningar kommer att göra!
 5. 5
  Stäng ditt brev med en resumé av dina första tankar. Titta igen på din första och andra styckena och återberätta något från det att stänga ditt skrivande. Till exempel kanske du avslutar ditt brev med att säga... "Jo, det har varit en lång dag men jag fick avsluta det väl skriftligen till dig. Vägen är alltid kort till en väns postlåda!
 6. 6
  Ha kul att skriva ditt brev. Var noga med att sätta varje avsnitt av ditt skrivande i punkterna. Ett bra brev har 5 stycken:
  • engagerande början
  • förklaring av syftet med brevet
  • highlight eller problem
  • Beskrivning av markeringen eller problem, med livets detaljer
  • en förslutning som innehåller tankar från de första punkterna


Tips

 • Ha kul med dina ansträngningar och tänka på den person som du skriver. Han eller hon kommer att älska alla info!

Varningar

 • Undvik "negativa" saker i ett brev. Kom ihåg... ett skrivet dokument av något slag kan hållas i flera år. Dessutom kan dokument som brev användas i en domstol. Om du har negativa tankar, verbalisera dem bara.