Wko

Hur man skapar goda studievanor för tentor

Med prov kan leda till stress och ångest om du inte har studerat under året eftersom du kommer att hitta dig själv plugga för varje test och studerar sent in på natten. Med lite tid förvaltning under läsåret, du inte bara minimerar vid tentamen tid, men maximera produktivitet och resultat.

Steg

Hur man skapar goda studievanor för tentor. Spela in dina anteckningar på en digital diktafon eller annan enhet (du kan även använda din telefon), lyssna på dem på din fritid, lyssna på dem som du skulle en ljudbok, koncentrera sig på orden och försöka memorera dem som du hör dem.
Hur man skapar goda studievanor för tentor. Spela in dina anteckningar på en digital diktafon eller annan enhet (du kan även använda din telefon), lyssna på dem på din fritid, lyssna på dem som du skulle en ljudbok, koncentrera sig på orden och försöka memorera dem som du hör dem.
 1. 1
  Köp en extra bärbar dator för varje ämne i början av året så att när du avslutar ett kapitel i klassen, du genast skriva anteckningar och sammanfattningar i den boken. Den classwork kommer fortfarande att vara i färskt minne så vid tentamen tid du bara måste ta den bärbara datorn hem från skolan. Skriv ner de viktigaste punkterna du lärt från varje lektion på en cue-kort. Detta hjälper dig att behålla dagens viktiga fakta. På helgerna ser över stickreplikkort. Få dina föräldrar eller vänner för att förhöra dig på dem.
 2. 2
  Spela in dina anteckningar på en digital diktafon eller annan enhet (du kan även använda din telefon), lyssna på dem på din fritid, lyssna på dem som du skulle en ljudbok, koncentrera sig på orden och försöka memorera dem som du hör dem. Forskarna fann också att lyssna på ljud under sömnen förbättra minnet.
 3. 3
  Lär dig att göra tankekartor, kartor kluster, powerpoints och andra hjälpmedel minne. Tankekartor är grafiska illustrationer av ett ämne och ett stort minne verktyg att använda, speciellt vid undersökningarna. Dessa verktyg är stora för flash-kardning och minne-hämtning.
 4. 4
  Så snart du avslutar ett ämne, ta ut en bok från biblioteket och läsa mer information om ämnet. Slå upp frågor du hade och försöker rensa eventuell förvirring som du möjligen hade samtidigt lära ämnet. Ta anteckningar att gå tillbaka till dem innan och vid testtid.
 5. 5
  Gör inte utkast till essäer. Bara gör det bra kopia direkt, men grundligt också. I en examen situation du inte kommer att ha tid att skriva ut en hel utkast kopia, så öva att skriva ut bra kopior genast. Se till bra kopia är snyggt, interpunktion och stavning är korrekt, och informationen är vettigt.
 6. 6
  Gör en tidsplan för tentamen dagar genom att markera datum i en kalender, så att du kan vara beredd när testet kommer runt.
 7. 7
  Gör en lista över dina klasser och de ämnen som behandlas i klassen. När du studerar ett ämne, markera det på ett sätt som är meningsfullt för dig, för att påminna dig vilka teman som redan har studerats.
 8. 8
  Avsätt en studie tid varje dag när du inte är för trött, eller för hungrig. Om du ska studera under en längre tid, kom ihåg att ta en paus i mellan, företrädesvis varje 20 minuter eller så.
 9. 9
  Inrätta en. Studiecirklar dela anteckningar, tankar och idéer eller hur man kan lösa eller förstå ett särskilt problem. Var noga med att hedra klassreglerna om vad arbetet kan eller inte kan göras i grupp.
 10. 10
  Planera ut "rättegång" tentor för dig själv. Allt du behöver göra är att göra om en av dina tidigare tester eller frågesporter inom en tidsgräns. Få in tentan läget genom att rensa ditt skrivbord med allt utom dina papper och penna.
 11. 11
  Plan för akademisk framgång och verkställa planen med uthållighet. Förutsatt att du är frisk bör du köra dina planer om du känner dig stark eller svag, trött eller strömförande, lata eller motiverad, fokuserad eller distraherad, avskräckt eller uppmuntras. Inse att det är upp till dig att göra de stunder i din hand räknas för något, och låt inte dina känslor lura dig att vara mindre än rätt.
 12. 12
  Få nog på natten. Det är svårare att koncentrera sig när du fick mindre än sex timmars sömn natten innan. Sikta på åtta till tio timmars djup sömn för att känna sig riktigt utvilad och redo för allt på morgonen.
 13. 13
  När du väljer enskilda ämnen att studera, börja med den minst underhållande eller det svåraste ämnet. Behärskar det, och du kommer att sluta älska det. Åtminstone, kommer du inte oroa dig för att sätta bort det förrän det är för sent för att du inte gillar det.
 14. 14
  Följ ett dagligt schema, den första dagen kommer det att bli en utmaning, andra dagen kommer det att bli en praxis och den tredje dagen kommer det att bli en vana. Det är en fråga om konditionering själv till en varaktig arbetsmoral som kommer att underlätta topprestanda i ibland intensiva akademiska arenan.

Studie scheman


Tips

 • Inte stressa, det gör din hjärna fungerar långsammare.
 • Alltid ha en positiv attityd. Förbered för det värsta och förväntar sig det bästa!
 • Undvik att besöka några sociala nätverkssajter! Det kan göras efter tentamen.
 • Sköt din kost och inte dricker alkohol.
 • I täten upp till tentor, försöka få tag på några tentor för tidigare år. Göra dessa innan det verkliga testet kommer att ge dig en idé om vad du kommer att möta och kommer att belysa något du fortfarande behöver revidera.
 • Få inte panik på tenta dagen. På natten innan tentan, och på morgonen, läsa igenom anteckningarna några gånger, sedan lägga undan dem.
 • Utveckla en positiv attityd till tentor. Om du är väl förberedd kommer du gå in i skrivsalen tänker "WOW! Jag kan inte vänta med att visa mig att dessa granskare, jag ska Ace detta test, bara för att visa dem." Negativ attityd: "Oooh, jag är så nervös jag hatar tentor, vad är poängen jag verkligen inte känner för det.?".
 • Under tentamen, undvik ämnen. Försök så hårt du kan för att göra en intelligent gissning. Ta det närmaste svaret men kom ihåg att inte ta för mycket av din tid att besvara ett objekt. Gå tillbaka och granska dina svar när du är klar med examen, om du fortfarande har tid.
 • Få inte panik om du inte har studerat väl. Tänk över frågan och ni kanske minns något som läraren lärt dig. När allt är du studera saker som män / kvinnor har upptäckt innan utan förkunskaper.
 • Slösa inte värdefulla möjligheter att bättre själv genom att vara lat!
 • Ät en hälsosam frukost den dagen, så att du känner strömförande, men äter inte så mycket att du känner dig full. Något att tänka på är en studie som säger att män gör bättre på tester, om de är något hungrig, och honorna göra bättre på tester, om de är något fulla. Återigen, överdriv inte.
 • Anta passionerat kreativa metoder för att memorera relaterad information med hjälp av siffror, akronymer, dikter mnemotekniska, vilda historier och besynnerliga mentala bilder för att verkligen föra materialet lever i ett nästan oförglömligt sätt.
 • Gör din egen granskare. Skriv ditt sökord i varje ämne och använda olika färger av bläck för enkel erkännande. När du skapar din granskare, använda alla de resurser du har tillgängliga. Se till att anpassa den så att du kan njuta av det!
 • Tillåt dig själv några minuter för att bosätta sig i en zon av intensiv koncentration när de närmar sig din läsning eller skrivning akademiska uppdrag.
 • Återskapa akademiskt material från minnet för att övervaka självbehållsnivåerna jämna mellanrum som en sorts självtestning mekanism.
 • Någonsin hört detta? "Lycka till med din examen!" Detta är falskt hopp, behöver du inte en pint av lycka för att hjälpa dig att lyckas, och om du behöver lycka, så har du uppenbarligen inte tillräckligt förberedda.
 • Ha en balans i livet, tentor är helt enkelt ett snabbt och lata sätt att bedöma människor. Få inte panik, bara studera.
 • Försök och få alla dina studie konstaterar komplett minst 2 veckor innan tentan. Detta gör att du gott om tid att arbeta igenom de senaste tidningarna för översyn och gå över och åter läsa allt du är lite dimmig på.
 • Forskning visar vår fokus kan pågå ca 45 minuter, så ta en 20 minuters power nap eller koppla ditt sinne genom att lyssna på klassisk musik.
 • Var obevekligt trygg i dig själv och dina förmågor!
 • Inse att du kan behöva internalisera information aktivt för att hålla fokus. Detta kan åstadkommas genom att följa texten med en penna och viskar texten till dig själv att se till att du utvecklas under din studietid segment av tid.
 • Om du lider av tenta stressen sedan ta en lugnande motgift, kanske ett örtte. Bara inte överdosera inte eftersom det kommer att göra dig dåsig.
 • Hitta så många föreningar eller sätt att ansluta nya uppgifter som din hjärna förvärvar med den information som redan är ordentligt förankrad i din hjärna för att främja sammanhållningen i din arsenal av kunskap.
 • Medan vissa kan vara, de flesta tentor är inte riktigt så här stor. Tentor är egentligen bara stora frågesporter med en tidsbegränsning. No big deal.
 • Håll en ordlista med några ord som hör i en utbildad ordförråd och rör ditt ämne som du kanske kan införliva i att formulera din examen svar.
 • Du får mindre genom att studera för tentor i sista minuten. Ett sätt att tänka på det är att börja studera för nästa tenta så fort du får materialet, inte vänta tills en vecka innan testet att starta.
 • Försök att slappna av och vara lugn.
 • Motivera dig själv och kom ihåg: att ha en utbildning i livet kan ta dig långt i livet.

Varningar

 • För mycket studier kan vara lika illa som inte tillräckligt studie eftersom sinnet stängs när för mycket information är möjlighet till det.
 • Om du inte har förberett dig för testet, under löptiden, och före provet, så räkna med att skörda enligt vad du har sått.
 • Fuska inte. Det är väldigt oärligt och oförskämd.
 • Sinne ämnen är kanske den mest skrämmande saker att inträffa i en examen. De kan hända i något ämne, men du kan övervinna dem. Det enda sättet att övervinna sinne ämnen är att koppla av hjärnan från sin hysteriska tillstånd. I skrivsalen, blunda, andas in under 5 sekunder och låt den släpper igenom munnen automatiskt. Upprepa detta tills du kan känna de fakta krypa tillbaka in i ditt minne.
 • Annars en examen kan vara en mycket traumatisk, skamliga och pinsamma upplevelse även om du har andra möjligheter att lösa in dig själv så att du ska göra ditt bästa för att se till att din behärskning av ett område av studien är tillräcklig för att du ska kunna passera med stolthet.