Wko

Hur man skapar ett CV i Microsoft Word

CV är listor arbetslivserfarenhet beskriver tidigare befattningar och kunskaper som lärs ut genom utbildning eller på jobbet. De är ett viktigt verktyg för dem som söker nya jobb i deras nuvarande områden eller de som söker ett jobb i ett annat område som använder deras nuvarande kompetens på ett nytt sätt. Microsoft Word ger dig möjlighet att skapa ditt CV genom en mall (eller med en guide i Word 2003 och tidigare versioner), men du kan också skapa ditt CV från grunden med hjälp av Word formatering funktioner. Följande steg omfattar alla tre metoder i hur man skapar ett CV i Microsoft Word, tillsammans med råd om vad som ska ingå och inte ingå i ditt CV.

Steg

Hur man skapar ett CV i Microsoft Word. Välj "ny" från Arkiv-menyn.
Hur man skapar ett CV i Microsoft Word. Välj "ny" från Arkiv-menyn.

Skapa ett CV från en mall (Word 2003, 2007 och 2010)

 1. 1
  Öppna en ny fil.
  • I Word 2003, välj "Nytt" från Arkiv-menyn.
  • I Word 2007 klickar du på "Microsoft Office"-knappen och välj sedan "Ny" från Arkiv-menyn.
  • I Word 2010 klickar du på fliken Arkiv och välj sedan "Ny" från Arkiv-menyn till vänster på File sidan.
 2. 2
  Välj en mall. Från åtgärdsfönstret Nytt dokument, kan du antingen använda en CV mall som redan finns på din hårddisk eller ladda ner en mall från Microsoft Office Online.
  • För att välja en CV mall från din hårddisk, välj "Installerade mallar" och välj sedan ett av de återuppta mallar på Installerade mallar sidan.
  • För att välja en CV mall från Microsoft Office Online, välj "CV" från alternativen under Microsoft Office Online och sedan söka efter en CV mall. (Du måste ha en aktiv Internetanslutning för att göra detta.)
  • Du kan också välja en CV mall från utsidan av Word genom att gå direkt till http://office.microsoft.com/en-us/templates/CT010144894.aspx eller till en tredje part källa. Du kan använda en CV mall för Word 2003 i Word 2007 eller 2010, men du kan inte använda en mall från en av de nyare versioner av Word i Word 2003. (Sidan innehåller också återuppta mallar för Microsoft Publisher, dessa kan endast användas i Publisher.)

Skapa ett CV med guiden (word 2003)

 1. 1
  Välj "ny" från Arkiv-menyn. Detta visar åtgärdsfönstret Nytt dokument uppgiften.
 2. 2
  Välj "min dator" från mallar sektionen på vänster sida i åtgärdsfönstret.
 3. 3
  Klicka på "övriga handlingar" fliken.
 4. 4
  Dubbelklicka på "återuppta guiden." Detta startar guiden. Om du inte ser det här alternativet, var det inte installeras när du installerade Word, och du kommer att behöva för att köra installationsprogrammet igen för att installera det.
 5. 5
  Följ guidens instruktioner. Guiden går igenom CV skapande processen steg för steg.

Skapa ett CV från grunden

 1. 1
  Bestäm vilken typ av CV du vill skapa. CV kan delas upp i tre typer: den kronologisk CV, funktionell CV och meritförteckning (CV).
  • Den kronologiska CV listar din arbetslivserfarenhet från din senaste position till tidigaste positionen, med dina ansvarsområden för varje position som anges under position titel och datum du höll det. Mest kronologiska återupptas täcker bara de senaste 5 till 10 år för din anställning historia, men du kanske vill inkludera positioner tidigare än så om de är lämpliga för jobbet du söker. Detta är det format som de flesta europeiska arbetsgivare föredrar att se meritförteckningar i.
  • Den funktionella CV listar dina viktiga yrkeskunskaper först, därefter följer en lista över positioner du har hållit. Det kan vara bra att lyfta fram just dina kunskaper och samtidigt dölja luckor i din anställning historia, som tyvärr är varför vissa arbetsgivare ogillar detta format. Det är ett användbart format för dem som vill omsätta sina nuvarande yrkeskunskaper i ett annat område.
  • Den meritförteckning är en omfattande lista över ditt jobb erfarenhet från din nuvarande eller senaste position till tidigast. Till skillnad från den kronologiska eller funktionell CV, som normalt kör 1 till 2 sidor, är CV så länge den behöver vara för att omfatta din upplevelse. CV används ofta när de ansöker om positioner i Europa och även vid ansökan om befattningar vid universitet och högskolor över hela världen.
 2. 2
  Bestäm om du producerar ditt CV att presenteras för någon eller som ska skannas. På grund av antalet lediga i större företag och antalet människor som söker dem, många företag använder hög hastighet skannrar läsa meritförteckningar, letar efter nyckelord som relaterar till det öppna läget. Dessa återupptar också kräver minimal formatering, som vissa formatering funktioner, såsom punkttecken, inte erkänns av många skannrar.
 3. 3
  Öppna en ny fil i Word.
 4. 4
  Komponera dina kontaktuppgifter. Denna information går längst upp på första sidan av ditt CV, och i något förändrad form i sidhuvudet på eventuella efterföljande sidor. Dina kontaktuppgifter bör inkludera ditt namn, fysiska adress, telefonnummer och e-postadress.
  • Du kan placera din första sidhuvudet kontaktinformation på själva sidan eller i sidhuvudet fältet om du har ställt dina rubriker upp så att du använder ett annat sidhuvud för första sidan än för efterföljande sidor. Din första sidhuvudet normalt bör vara centrerad, medan rubriken för efterföljande sidor ska vara vänsterställd, med sidnumret till höger.
  • Du kanske vill separera dina rubriker från kroppen av ditt CV med en gränslinje som en avdelare. Använd samma linje stil för både din första sidhuvud och efterföljande sidhuvuden.
  • Din e-postadress bör helst som tillhandahålls av din Internetleverantör, eftersom dessa domännamn tenderar att vara bättre betraktas än webbaserade tjänster som Hotmail eller Yahoo. Använd antingen ditt eget namn, en karriär färdighet ("tech-writer"), eller något positivt om dig själv ("hard-worker") i kontakt e-postadress du uppger, i stället för en identifierare som t.ex. "sly-snubbe," " foxymama, "eller" smokinhot. "
 5. 5
  Bestäm vilka delar ditt CV bör ha. Inom de 3 återuppta typer, kan informationen på ditt CV tilldelas några eller samtliga av följande rubriker, beroende på vilken typ av CV du väljer. Skriv rubrikerna i första att blockera ut layouten på ditt CV, sedan fyller i resten av informationen.
  • Syfte: finns i början av både den kronologiska och funktionella CV, är detta en mening summering av målet i meritförteckningen. Inklusive målet faller nu i onåd, så många arbetsgivare finner mest objektiva förklaringar meningslös.
  • Sammanfattning av kvalifikationer / Utmärkelser: En lista med viktiga kunskaper, egenskaper eller enastående prestationer som kvalificerar dig för tjänsten du söker. Detta avsnitt skulle vara något längre i en funktionell CV än en kronologisk CV. Prestationer bör vara mätbara formen ("Saved företaget 5 miljoner€ genom att utveckla nya rutiner") när det är möjligt och börja med handlingsverb när listan.
  • Färdigheter: Detta skulle vara en separat del i en funktionell CV, särskilt för någon som letar efter en datorrelaterade ställning, och det kan kombineras till sammanfattningen av kvalifikationer avsnitt av en kronologisk CV om det är kort. Detta avsnitt kan antingen föregå eller följa ditt arbete historia, beroende på vilket som är mer imponerande.
  • Arbete Historia / Erfarenhet: Lista de positioner du har hållit i omvänd kronologisk ordning på de företag du har arbetat, med start-och slutdatum (månad och år). I en kronologisk CV, bör de datum listas först, medan de kan listas efter positionen titeln i en funktionell CV. (Om du har haft flera befattningar med samma företag, kanske du vill skapa en underrubrik för att företag och sedan lista de positioner du höll det i omvänd kronologisk ordning.) I en kronologisk CV, lista dig dina viktigaste ansvarsområden för den positionen och några enastående prestationer, återigen börjar med handlingsverb och kvantifiera så mycket som möjligt. Du kan inkludera frivilliga positioner om de är relaterade till jobbet du söker eller om du har lite betalat erfarenhet.
  • Utbildning: Ange de högskolor eller tekniska skolor du har deltagit, i omvänd kronologisk ordning. Detta avsnitt kommer normalt efter ditt arbete historia om du inte är en nyligen college examen, i vilket fall det kan föregå den.
  • Referenser: Detta avsnitt bör ingå endast om referenser specifikt krävs eller om de är särskilt imponerande, annars lämna dem utanför. (Du kan också utarbeta en kompletterande meritförteckning ark lista dina referenser, som kommer att täcka dig om någon frågar efter referenser.) Uppgiften "Referenser lämnas på begäran" inte längre behövs på meritförteckningar, som det förstås.
 6. 6
  Formatera ditt CV. När du har den informationen på plats i ditt CV, kan du formatera sedan det returresa. Här följer några förslag på att formatera ditt CV på bästa sätt.
  • Välj en enkel, lätt att läsa teckensnitt, antingen ett serif-typsnitt (Times New Roman, Book Antiqua) eller sans serif-typsnitt (Arial, Calibri, Century Gothic). All text bör vara mellan 10 och 12 punkter, med undantag för ditt namn i första sidhuvudet, som kan vara 14 till 18 år pekar. Om ditt CV är att presenteras för någon, djärvt ditt namn, dina rubriker avsnitt och dina titlar jobb.
  • Tillåt rimliga marginaler runt kanterna på sidan. Word standardinställningar är oftast tillräckligt för detta.
  • Vänsterställa dina rubriker. Du kan på egen plats efter en rubrik och innan sektionen innehåll och dubbla mellanslag före en rubrik.
  • Om du producerar ditt CV ska lämnas till någon annan, uppge dina kvalifikationer i sammanfattningen av kvalifikationer avsnitt och dina arbetsuppgifter jobb i varje position titel med en kula före varje uttalande. Använd en enkel kula som uppmärksammar information efter kulan, inte kulan själv. Om du producerar ett CV som ska genomsökas, utelämna kulorna men strecksatsen texten som om kulorna var närvarande för att göra det lättare för mänskliga ögon att läsa.
  • Om ditt CV bara knappt går över 1 eller 2 sidor, kan du pressa ut extra längd genom att justera din radavstånd i punkt dialogrutan. Du kan också visa stycketecken för att hitta och ta bort extra stycketecken i slutet av ditt CV text.

Tips

 • Skräddarsy ditt CV till den typ av tjänst du söker. Du kanske måste lägga till, ordna om eller ta bort prestationer eller hela sektioner enligt vad läget kräver. Detta innebär att hålla flera versioner av ditt CV i Word, uppkallad efter den typ av plats du söker eller det företag som du söker, eller båda.
 • Inkludera ditt namn och den position du söker i filnamnet på ditt Word-dokument CV. Detta sätt, om du blir ombedd att skicka den till en potentiell arbetsgivare, kommer mottagaren att omedelbart kunna skilja ditt CV från de mottagna andra återupptas.
 • Vänta inte tills du letar efter arbete för att uppdatera ditt CV. Varje gång du har en kampanjkod eller betydande prestation, lägga till den nya informationen till ditt CV. På så sätt, bör du befinner dig söker arbete kommer du att ha mindre arbete att göra på ditt CV och att kunna tillbringa mer tid att sätta den i händerna på dem som kan hjälpa dig.
 • Förutom att ha en extra meritförteckning ark lista dina referenser, kan du också förbereda en kompletterande meritförteckning notering ditt publicerade arbeten om du söker en skrift-relaterad position eller en lista över projekt som du har arbetat med.

Varningar

 • Kontrollera att alla uppgifter i ditt CV är både sakligt och grammatiskt korrekt och att alla ord är rättstavade. Utseendet och utformning av ditt CV är en återspegling av din kompetens, vara säker på att det representerar dig på ditt bästa.