Wko

Hur du öka din CV

Förbättra sina yrkeskompetens är en viktig uppgift för alla i dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. Följande är några förslag som kan hjälpa dig att öka din karriär och vara en ledande kandidat.

Steg

Hur du öka din CV. Granska din befintliga CV.
Hur du öka din CV. Granska din befintliga CV.
 1. 1
  Granska din befintliga CV. Leta efter eventuella luckor eller svaga områden som du ser direkt. Kontrollera för att se om du har minst en post i samtliga av följande huvudområden: erfarenhet, utbildning, kompetens, Volontär arbete. Om du saknar något av dessa områden sedan rikta det området och åta sig att göra ett bra arbete för att förbättra det. Om du är osäker på vilket område behöver förbättras sedan be någon du litar på om råd. Alternativt, välj bara en av ovanstående nyckelområden och gå med den. Du behöver inte göra allt på samma gång. I själva verket är det bättre om du inte gör det.
 2. 2
  Tänk alla dina tidigare erfarenheter. Se till att ditt CV speglar alla relevanta saker som du har gjort under loppet av din karriär. Om du har varit volontär, har speciella kunskaper eller har varit kapten för ditt lokala vuxen idrottslag glöm inte att lista det. Fritidsintressen som idrott kan förbättra ditt CV om du kan visa att du var en lagspelare under din upplevelse. Det är ännu bättre om du har någon form av ledarroll i laget.
 3. 3
  Hitta en mentor. En mentor kan antingen vara informella eller formella. Formella mentorer är människor som du söker upp för råd som redan har varit framgångsrika i det fält som du bedriver. Informella mentorer är människor som du möter eller är i ditt liv endast kortfattat men kan ändå erbjuda dig värdefulla råd och perspektiv. Kom ihåg att ju fler människor som du har i ditt personliga nätverk, desto fler möjligheter som kommer din väg. Så aldrig rabatt någon som en potentiell allierad.
 4. 4
  Bli en lärling. Fråga någon av dina formella mentorer om du kan skugga dem i deras linje av arbete för att lära av dem. Detta kommer att kräva en allvarlig tid engagemang så du bör bara göra detta om du har tid resurser.
 5. 5
  Bli volontär. Volontärarbete alltid ser bra ut på ditt CV. Oroa dig inte om arbetet inte direkt till ditt område. Det ser bra ut på alla CV eftersom det visar att du bryr dig om din kommun och positionerar dig som en väl avrundad individ.
 6. 6
  Lär dig nya färdigheter. Ju fler färdigheter som du besitter, desto mer generellt anställningsbara du kommer att bli. Du kan delta i ett självstudier program med hjälp av bibliotekets böcker eller köpa böcker från din lokala bokhandel. Du kan också överväga att köpa kursmaterial över internet på olika e-lärande institutioner. Mastery av främmande språk som spanska, kinesiska, tyska, franska, italienska och japanska kan verkligen förbättra din säljbarhet.
 7. 7
  Förbättra din utbildning. Tänk att få dig magisterexamen eller doktorsexamen. Om du inte har en kandidatexamen, bör du överväga om det är rätt väg för dig att ta. Alternativt kan du få en teknisk utbildning i ett yrkesområdet från din lokala community college. Om det inte finns några utbildningsprogram i din hemkommun kan du överväga att få en online-utbildning från ett universitet program.
 8. 8
  Delta i fritidsaktiviteter. Arbetsgivare vilja se om en individ har en kapacitet för ledarskap. Du kan tänka sig att bli kapten för ett idrottslag, en tränare för ett juniorlag, organisera ett program grannsamverkan eller bli chef för PTA.
 9. 9
  Efter att du har gjort en aktivitet som kommer att se bra ut på ditt CV, se till att lägga den under lämpligt avsnitt på det. Du kan få en karriärcoach som hjälper dig att göra detta. Om du inte vet hur man skriver en meritförteckning, då det skulle vara en bra idé att anlita en coach eller en tjänst karriär rådgivare för att hjälpa dig. Ju mer professionell ditt CV ser ut, desto mer sannolikt kommer att få en potentiell arbetsgivare uppmärksamhet.

Tips

 • Var självsäker. Ett äkta leende och bra hållning kommer att gå långt i att övertyga andra människor att ta dig på allvar. Presentera dig själv professionellt till andra och behandla alla omkring dig med respekt.
 • Ha god karaktär. Bra karaktär är en av de mest eftertraktade egenskaperna hos en framtida anställd. Så alltid vara ärlig med alla du handskas med. Följ den gyllene regeln genom att behandla andra som du själv skulle vilja bli behandlad.
 • För varje organisation eller aktivitet som du listan på ditt CV försöka lista minst en eller två prestationer i denna verksamhet. Att bara lista en lång lista över organisationer som du tillhör kan inte vara till hjälp. Till exempel:
 • Definiera din vision för ditt liv. Ta lite tid just nu att sitta ner med dig själv och räkna ut exakt vad du vill göra med ditt liv. Kom ihåg att detta är ditt liv och du har all rätt i världen att fullfölja dina drömmar. Se till att du anpassa din karriär mål med din övergripande vision för ditt liv. Du kommer att finna sann lycka och karriär tillfredsställelse genom att göra detta.
 • Ha kul. Se till att alla aktiviteter som du deltar i kommer att komplettera dina naturliga talanger och förmågor. Du vill inte göra karriär fält som kommer att lämna dig i grunden olycklig.
 • Leta på nätet för professionella anslutningar. Du hittar dem på LinkedIn.com

Varningar

 • Glöm inte din hälsa. Se till att du får massor av vila och är välnärda medan du ägnar dig åt någon av dessa aktiviteter.
 • Försök inte för mycket på en gång. Du vill inte anstränga dig. Istället börja långsamt och bygga upp din erfarenhet från en fast grund.
 • Glöm inte att hålla din prestation på ditt nuvarande jobb högt. Få sparken samtidigt som man försöker förbättra ditt CV är en riktigt dålig idé.
 • Om du känner dig alltför stressad samtidigt som man försöker förbättra sig själv, och sedan skära ner. Förlora inte sova över att inte kunna lära sig kinesiska.
 • Ställ inte upp dig för misslyckande. Kom ihåg att försöka för mycket och för hårt gör ingen något bra. Inte slå dig själv för att inte kunna göra saker som är orealistiska.