Wko

Hur man skapar en skala brev porto

Här är ett enkelt sätt att skapa ett USA-specifikt förstklassig brev skala som är förvånansvärt exakt och enkelt. Du kommer att veta om din första klass brev kräver mer än standard porto och i så fall hur mycket mer. Det bör ta cirka 5 minuter att fylla i och är återanvändbara.

Steg

Hur man skapar en skala brev porto. Bifoga ditt gummiband till slutet av linjalen (eller objekt som du använder i stället för en linjal, se vad du behöver avsnitt).
Hur man skapar en skala brev porto. Bifoga ditt gummiband till slutet av linjalen (eller objekt som du använder i stället för en linjal, se vad du behöver avsnitt).
 1. 1
  Bifoga ditt gummiband till slutet av linjalen (eller objekt som du använder i stället för en linjal, se vad du behöver avsnitt). Knyt en knut nära ena änden av gummibandet (lämnar slingor på vardera sidan av knut) och bifoga det till slutet av linjalen.
 2. 2
  Sätt en bit tejp över gummibandet för att säkerställa att det inte glider eller ändra position på linjalen. Den gummiband måste vara plan på ytan av linjalen mittemot knut.
 3. 3
  Kläm fast gemet på gummibandet så att den kommer att kunna hålla fast ett brev medan hängande från gummiband. Ett stort gem rekommenderas.
 4. 4
  Flytta linjalen så att gummibandet är bara hängande utanför kanten på ett bord. Tabellen bör ha en skarp kant.
  • Om du inte har ett bord tillgängligt, använda något som har en skarp kant och en plan och jämn yta som är åtminstone längden av linjalen. En bok på ett bord eller en liten låda eller skrivbord bildram kan räcka. Sätt denna vassa markytan vid slutet av den tabell som ska användas i stället för tabellen.
 5. 5
  Gör en kalibrering vikt. Samla 5/4 och göra en skorsten. Detta är ett uns! Placera bunten med fjärdedelar på gummiband som omslag linjalen. Var noga med att se kvartalen är perfekt balanserade på gummibandet. Om de lutar bort av gummiband och tryck linjalen, kommer vågen inte vara korrekt. Det är därför ett medium bredd gummiband behövs. Ett tunt gummiband är svårt att balansera kvartalen på.
 6. 6
  Hitta balansen. Sakta tums linjalen bort av skrivbordet (eller ytan med en skarp kant). Linjalen ska vara vinkelrät mot kanten som du använder. Vilken vinkel du använder off på 90 grader minskar noggrannheten. Du kommer att hitta någon gång att härskaren börjar luta och vill falla. Gå fram och tillbaka mellan det önskar att falla och det vistas på. Försök att få till den plats där änden av linjalen sakta lyfter bordet och börjar luta ned mot kvartalen.
 7. 7
  Gör en markering på linjalen. Gör en mycket liten och fin linje att visa vid vilken tidpunkt härskare började falla. Återigen, se till att linjalen är fortfarande vinkelrätt mot kanten det är lutning upp från.
 8. 8
  Lägg mer vikt vid kalibreringen. Lägg till en andra stack av 5 kvartal så att 10 kvartal är balanserade. Detta är två uns.
  • Du kan också prova att använda tejp för att skapa en bunt kvartalen och hänga bunten från gemet. Tänk bara på att använda tunna, lätta band - som tejp - och inte mycket av det.
 9. 9
  Upprepa de tre föregående stegen för så många uns markerar du gillar.
 10. 10
  Bekräfta din skala, om du vill. Med varumärkena 1 ounce och 2 gram, kan du också göra ett märke på 1/2 ounce utan större ansträngning. Använd en bit papper och kopiera markeringar du gjort på linjalen till kanten av ett papper (kopiera distans, med andra ord). Nu, gör en ny markering på linjalen att exakt avstånd från 1 ounce märke och rubrik ifrån den 2 ounce märke. Du bör nu ha tre märken av exakt samma avstånd med 1 ounce i mitten, 2 gram närmast gummiband och 1/2 ounce närmast mitten av linjalen. Placera 4 Dimes och en nickel tillbaka på skalan (nästan exakt 1/2 ounce!). Skjut skalan till den nya markeringen du gjort och se hur nära du är.
 11. 11
  Klipp ett kuvert på gemet och berätta sin vikt. Om linjalen inte ramla av bordet när pinnen är uppradade till 1 ounce märke, du är bra med en enda stämpel! Över 1 ounce men under 2 gram, tillsätt en 17 cent stämpel. Du kan också berätta för ungefärlig vikt genom att skjuta linjalen sakta tills den börjar tippa utanför tabellen.
 12. 12
  Se hur mycket porto för att sätta på kuvertet.
  Vikt Not OverPris
  1 ounce5 0,42€
  2 uns5 0,59€
  3 uns5 0,76€
  3,5 gram5 0,93€
 13. 13
  Du kan behöva lägga till extra porto om ditt brev är mindre än 3x5 ", större än 6.125 x11.5, över 3,5 uns, eller mer än 1/4" tjock.

Tips

 • Om du vill mäta din väg till nya skalmärken varje märke du gör det är samma avstånd exakt dubbelt vikten av de gjorda tidigare varumärkena. Dvs 1/2 ounce fördubblas till 1 ounce. 1 ounce fördubblas till 2. Din nästa lika avlägsen märke blir 4 gram, nästa 8 uns. Halvvägs i mellan 2 och 4, är emellertid inte 3 uns. Den halvvägs mellan ounces (i vikt, inte avstånd!) Är faktiskt ca 5/8 av avståndet från lägre mot högre vikt.
 • Om du får slut på utrymme för att göra märken, prova att lägga en liten vikt, liksom en fjärdedel, till den motsatta änden av linjalen från gummiband. Se till att kvartalet är tejpade (eller limmade) på bra och kommer inte att flytta. Du kommer att behöva kalibrera med tyngden läggs.
 • Få en porto guide, kommer det att berätta alla de olika saker de posttjänster avgifter för, inte bara vikt. De går också av storleken och tjockleken av det brev (om det är större än normalt och tjockare det måste vara hand sorteras, därför att det kostar mer än maskinsortering).
 • Om du använder en träbit, se till att dubbelkolla din skala vid olika tider på året. Fukt i luften kan påverka vikten och kasta vågen av något.

Varningar

 • Det är bara så exakt du låta det vara. Ta din tid att bygga upp det rätt, och det borde få dig inom en 10th av ett uns eller mindre noggrannhet.

Saker du behöver

 • 1 Gummiband (företrädesvis medelstora bredd (2mm till 3mm... om tjockleken på två kvartalen) och ca 3 inches i längd)
 • 10 Quarters
 • Gem (större är bättre)
 • lite tejp av något slag du föredrar
 • en trä eller plast linjal eller något annat som är minst 1 meter lång och inte cylindriska (vill inte att det ska kunna rulla runt). Det bör vara lätt, men inte flexibel. Tungt föremål kommer att göra detta svårt eller omöjligt. Ju längre och ljusare objektet, desto exaktare mått!
 • ett porto guide, för vikt, storlek och tjocklek avgifter.