Wko

Hur man överlever högskola eller universitet finaler

Finaler behöver inte döda dig. Med framförhållning, stresshantering och små belöningar du också kan överleva finaler!

Steg

Hur man överlever högskola eller universitet finaler. Granska din text och noter.
Hur man överlever högskola eller universitet finaler. Granska din text och noter.
 1. 1
  Spara allt arbete. Om du är en college student då är chansen din instruktör kommer att basera finalen på tidigare tentor. Håll dina returnerade tentor och inlämningsuppgifter och hänvisa till dem när de studerar för finalen.
 2. 2
  Granska din text och noter. Det kan finnas vissa saker som du missade första gången som hjälper dig under finalen. Det är också bra att läsa materialet många gånger så att du vet det inifrån och ut.
 3. 3
  Utnyttja mnemonic enheter. Tänk på catchy rim eller säger att minnas viktiga fakta för finalen. Ett exempel på detta skulle vara "My Very Utbildad mor Visade Just Us Nine Planets" (enhet för att minnas ordningen på planeterna i vårt solsystem, innan Pluto degraderades förstås) Mnemonic enheter är bra för när du ritar en tomt i mitt i en examen.
 4. 4
  Belöna dig själv. För varje 2 timmars studietid ge dig själv en liten paus med en belöning, en del tv-spel, ett telefonsamtal till en vän, en promenad etc. Oavsett vad du anser en belöning. OBS: vissa anser marijuana eller alkohol för att vara en belöning, men det är sannerligen kontraproduktivt att studera och behålla informationen.
 5. 5
  Äta och sova bra. Allt studerar i världen kommer inte hjälpa om du dyker upp till den slutliga sömnbrist och undernärd. Du kommer förmodligen att behöva lite mer sömn än vanligt på grund av all mental träning du har gjort så du behöver inte oroa dig för extra tupplurar. Naps under pauser (inte mer än 15 minuter) kan vara ett bra sätt att "ladda" din hjärna för mer studier.
 6. 6
  Belöna dig själv. När finalerna är klara belöna dig själv med en stor fest, en nöjespark, middag på en trevlig restaurang, road trip, etc. Du förtjänade det för att arbeta så hårt och vistas så fokuserad. (Oavsett din slutbetyg)
 7. 7
  Lycka till!

Tips

 • Vissa livsmedel att äta för att hjälpa din behålla kunskap och övergripande hjärnans hälsa inkluderar blåbär, mandel, vild lax, kakaobönor, soja, citrusfrukter, gröna bladgrönsaker, torkade solrosfrön, fullkorn, salvia, curry, grönt te, ägg, kolhydrater, och vatten.
 • Ta hand om dig själv, din hjärna och kropp ansluten och arbetar som ett team.
 • Gör inte fest på nätterna innan en final. Baksmälla kombination med minimal sömn kommer inte vara bra att ha under tentan.

Varningar

 • Vad du än gör, försök att inte ha några drastiska förändringar i din rutin. Om du normalt får 5 timmars sömn, inte sova i 10 timmar natten innan en final, kan det röra dig!
 • Bra tidsplanering hjälper dig att undvika den ökända alla nighters. Plan! Plan! Plan!
 • Alla natten klämma sessioner är bra i teorin, men lämnar dig zombified på morgonen. Gör det inte, oavsett hur frestande, är sömn viktigt.