Wko

Hur man blir en frilansande skribent

Hundratusentals skrivande möjligheter finns. Göra det bästa av dem är där konsten att frilansare verkligen kommer in i bilden. En frilansande skribent är någon som skriver utan att tillhöra något enskilt företag eller en enhet, men fungerar som ett litet företag eller en oberoende leverantör.

Det är möjligt att vara en heltid frilansande skribent försörja, eller att vara en deltid frilans komplettera en regelbunden inkomst. En annan uppgift är att helt enkelt göra det för skojs skull eller för att bygga upp en bredare portfölj av färdigheter. I den här artikeln får du grunderna om vad som krävs för att underlätta din väg in i frilans skriva som en karriär eller hobby.

Steg

Hur man blir en frilansande skribent. Vara bekväm kommunikation.
Hur man blir en frilansande skribent. Vara bekväm kommunikation.
 1. 1
  Vara en bra. Det kan tyckas självklart, men det finns en stor grupp människor som tror att de kan skriva, men när de försöker det, deras brist på originalitet, bra grammatik, och självdisciplin bevisa annat. Se till att du är bekväm med att skriva, att det är ett medium där du kan uttrycka dig själv med lätthet och klarhet, och att det är något du inte har något emot att göra nästan varje dag av ditt liv utan respit. Om du inte redan har skriva kvalifikationer, överväga att göra en högskoleexamen i journalistik eller engelska, eller ta en workshop så att du är åtminstone medveten om de stora krav skriftligen, och den terminologi som används. Även om du redan har en examen i ett icke-skrivande relaterad kurs, kan du finna det lättare att antingen få ett skriftligt diplom eller att få en nybörjar jobb som copywriter eller redaktör i ett område relaterat till vad du examen i.
  • Bestäm om du föredrar skönlitteratur eller facklitteratur eller kanske båda. Non-fiction är mycket lättare att sälja än fiktion, så ha detta i åtanke när du gör ditt val. Om du skriver för skojs skull, har du mer utrymme att experimentera, men.
  • Bestäm om du vill skriva för en levande, för extra pengar, eller för skojs skull. Anledningen till din frilans skriva kommer att påverka den metod som du tar för att köra din frilansande operation. Tänk på att behandla frilans skriva som en heltid inkomst kommer att kräva en hel del hårt arbete och etablera dig i nischen, så var beredd att sätta i arbete och tid.
  • Om du redan har kvalifikationer, från ett till ett diplom, alltid använda sig av dessa för att stödja din expertis. Dessa är mycket användbara i en konkurrensutsatt värld där många människor söker samma sak, men som inte har förutsättningar att stå ut.
 2. 2
  Vara bekväm kommunikation. Om du inte vill bli eremit romanförfattaren lever i fattigdom, måste du nå ut till andra människor som frilansskribent. Du måste vara beredd att marknadsföra dig själv, för att trumma upp verksamheten, och att jaga leder. Du kommer också att behöva vara glad för att vända arbetet snabbt och enligt kundens eller arbetsgivarens behov och förändringar, och allt detta kräver god förhandling och interaktion. Lyckligtvis kan mycket av detta ske genom e-post, vilket innebär att du kan lita på att skriva för att ansluta men det betyder inte att du måste vara beredd att sätta dig där ute och inte bara sitta om att vänta leads.
  • Som en del av detta, måste du veta hur man skriver en fråga brev. En fråga brev förklarar begreppet vad du föreslår för att skriva, tillsammans med en mycket kortfattad förklaring av din erfarenhet och kvalifikationer. Detta brev har att sälja din idé till en redaktör, blogg ägare eller operatör för en webbplats och kommer att bli en regelbunden del av din verktygslåda. Ju tidigare du är bekväm med det, desto bättre.
 3. 3
  Inse att vrida en kreativ passion till ett jobb kan dämpa din entusiasm. Oavsett hur mycket du älskar att skriva, kommer det att finnas enstaka skriva jobb som du hatar att göra. I denna situation, måste du lära dig konsten att "bara göra det" oavsett dina känslor, din önskan att förhala, och din frestelse rusa igenom den. Mästaren driva igenom motvilja barriären genom att behandla det som det arbete som det är, och ser fram emot mer intressant skrift kommer upp. Några frilansande skribenter tycker att det bidrar till att upprätthålla sin egen handstil på sidan, som ett medel för att säkerställa att åtminstone något de skriver fortfarande en ren glädje.
 4. 4
  Balansera glädjen i att arbeta ensam med blötläggning upp vibbar från att vara runt andra människor. Arbeta hemifrån eller för dig kan vara mycket ensam ibland (oavsett hur mycket du älskar ditt skrivande) och du kan känna som om du arbetar i ett vakuum. En del av svaret på detta är att acceptera det ovanliga (och ofta befriande) karaktären av att vara en frilansande skribent, den andra delen är att komma ut och vara runt människor så mycket du kan. Få portabel genom att ha en bärbar dator eller bärbar dator och bärbar Wi-Fi, och gå och skriva runt folk när du känner dig ensam - ett café, ett bibliotek, en park, var som helst som du känner sig delaktiga i samhället igen. Du kanske upptäcker att du måste göra detta regelbundet, eller då och då, bara hitta din egen rytm och inte lådan själv inne i ditt hus hela dagen.
 5. 5
  Var beredd på en hel del och bra pengar förvaltning. Om du planerar på att göra en karriär av att skriva frilans, måste du ha en bra känsla av ansvar gentemot dina kunder eller arbetsgivare och dig själv.
  • Ha finansiella system som skapats innan du börjar ta i arbetet och vara regelbunden med din fakturering, skatt arkivering, samt avstämning av konton. Du har inte råd att vara slarvig när det kommer till din inkomst!
  • Var organiserad, har en särskild skrift utrymme, alla dina referensböcker på ett ställe och lätt erhållas, all skrift utrustning som du behöver i gott skick, och ett anständigt ergonomisk arbetsplats set-up. Skriva dagligen kan göra hemska saker till din hållning om du inte tar väl hand om det!
  • Ha en tidsfrist på plats. Oavsett om du använder en dagbok, en online påminnelse system, en plansch, en whiteboard, eller vad som helst, se till att ha någon form av system på plats som gör att du kan se en översikt vad skrivande arbete beror när och för vem. Så att du kan prioritera detta och inte har sista minuten säv.
  • Kommunicera väl och regelbundet. Det är väldigt viktigt att du känner dig bekväm att nå ut till människor att göra förfrågningar, för att försäkra dem om dina färdigheter och förmåga att möta deadlines, och för att hålla kunder och företag informerade om dina framsteg och eventuella problem som kan komma upp.
  • Ta inte mer än du kan göra. En del av att vara organiserad är att veta dina gränser. När du får in ett flöde av vanlig skrift, inte invaggas i en falsk känsla av förtroende som du kan göra mer än de timmar på dagen. Tänk på att hålla en god balans i ditt dagliga liv.
 6. 6
  Sätt upp ett mål och fortsätta arbeta under tiden. Om du planerar att skriva tidningen, på nätet, och tidningsartiklar, inte sluta ditt vanliga jobb tills du gör tillräckligt med pengar för att upprätthålla din livsstil. Detta innebär att du kanske måste göra ditt skrivande i den tidiga morgonen eller på kvällen eller när du har en ledig stund, till exempel på helgerna. Men det är bra att rättegången din skriftliga ambitioner på detta sätt eftersom det ger dig möjlighet att se om du tycker om att skriva under press och över ett brett spektrum av olika ämnen. Det ger dig också möjlighet att räkna ut om du kan skriva tillräckligt bra.
  • Besök referens avsnitt av din lokala bokhandel och köpa en kopia av "The Writer marknad". Detta kommer att ge dig den kunskap för att skriva i lätt-till-digest guider.
  • Det finns många övningar du kan göra för att öka dina förmågor som författare-submit insändare i din lokala tidning, skriva artiklar för din kyrka bulletin, skapa en blogg, även skriva artiklar för.
 7. 7
  Bli aktiv i skrivandet samhället. Det skriver grupper och frilansande sammanslutningar författare i många länder och det är en bra idé att tillhöra dem så att du kan träffa andra författare, få information och råd, och skapa dina referenser som författare. En snabb sökning på nätet bör hitta organisationer i ditt område eller land. Leta efter en grupp som har samman-ups, seminarier, gästföreläsare, och ger råd om alla aspekter av att skriva inklusive publicering och marknadsföring, samt ha kontakter med förlag och möjligheter till nätverkande. Många av dessa grupper kan också vara en utmärkt resurs för att skriva jobb leder, så att en del av dem snart kommer att betala tillbaka i form av kontakter och erbjudanden arbete.
  • Delta i konferenser och att enbart fokusera på att skriva, författare och frilansande skriftligt. Du kan träffa förlag proffs vid dessa tillfällen, samt ha möjlighet att nätverka med andra frilansare.
  • I Europa kan du prenumerera på "The Writer", en publikation som ger information och råd om hur du skriver en fråga brev, hitta förlag, och hur man driver ett skriftligt företag. Det är en utmärkt resurs om du är angelägen om att bli en heltid tidningen författare.
 8. 8
  Bestäm vilken typ av skrivande du kommer att göra. Dessa dagar valet ingår trycksaker skrift (tidskrifter, publikationer handel, nyhetsbrev och tidningar) och online-skrivande. Det är möjligt att göra båda, men du kan hitta dig själv mycket kritisk försöker hänga. Även inom online-skrivande sfär, finns det olika möjligheter, inklusive blogg skriver, gäst blogg skriver, ämne specifika webbplatser (t ex grön levande, djuromsorg, samlarobjekt, etc.), "artikeln kvarn" platser (dessa varierar i kvalitet ), och så vidare. Det finns också officiell skrift för regeringen, men för denna typ av skrivande du ofta behöver kvalifikationer och erfarenhet i den politiska beslutsprocessen områden du ska skriva om, kontakta ett företag som hanterar en sådan skrift att fråga dem vad de letar för.
  • Tänk på att många tryckta publikationer såsom och publikationer handel sker i egen regi eller på entreprenad till ett företag som specialiserat sig skriftligen. I detta fall kan det vara bättre att försöka få på böcker av ett företag som är glad för dig att göra frilansuppdrag inom en rad olika ämnen med hjälp av sina kontakter. De tar en provision, men du kommer att få nytta av deras kompetens och etablerad marknad.
 9. 9
  Börja leta efter möjligheter att skriva för att bygga din. Inledningsvis är det viktigt att skapa dina referenser och bygga en portfölj. Det kan vara enklast att börja med att skriva för små, icke-betalande publikationer och webbplatser. Genom att skriva artiklar för mindre publikationer, kommer du att få erfarenhet, bli känd, och få en massa publicerade artiklar med ditt namn på dem som du kan använda för att visa kunder och arbetsgivare. Du behöver den portfölj för etablerade publikationer att ta dig på allvar och anställa dig. Besök ditt lokala bibliotek för att få listor med förlag och idéer för vem man ska kontakta.
  • Skicka in en eller berättelse till en tidning för barn som Owl om du är en ung person.
  • Om du är en tonåring, gå din skolas årsbok kommitté och skicka in artiklar till skoltidningen. Betrakta detta arbete som god praxis för din framtida frilansande karriär.
  • Om du är en högskole-eller universitetsstudent, att utforma starka, välskrivna uppsatser för klassen som du kanske kan senare få publiceras. Du kan också erbjuda dina tjänster i skrivande labbet, och skriver artiklar för studenttidningen, litterär tidskrift, och alumner magazine.
  • För en vuxen, börja med välrenommerade webbsajter som accepterar artiklar - ta kontakt med ägarna till webbplatser och bloggar som du beundrar och förklara att du bygger upp din portfolio och skulle vilja skriva några stycken för fri i utbyte mot ditt namn som publicitet. Om du har en egen blogg eller hemsida, kan detta hjälpa dig som du kan inkludera det som en tillbaka länk med ditt namn.
  • är också utmärkta ställen att hitta skriva arbete. Donera din tid och ansträngning och få ditt arbete publiceras i deras nyhetsbrev och publikationer och använda dem som en del av din portfölj.
  • Förvandla dina bästa artiklar i som lätt kan skickas till potentiella arbetsgivare eller kunder.
 10. 10
  Nå ut och börja söka jobb. När du känner att du är kapabel att skriva professionellt, tänka på något du skulle vilja skriva om, och sedan börja kontakta de berörda människorna. Hitta publicister du vill skriva om, sedan läsa deras riktlinjer. Detta kan inte nog understrykas - skicka frågor och artiklar i detta har ingenting att göra med publiceringen är lika illa som att vrida upp till en anställningsintervju aldrig ha forskat bolaget. Känn din marknad och rikta ditt skrivande därefter. Och alltid skicka en fråga brev till en större publikation innan du skickar en färdig artikel, såvida du skickar in "på spec", eller är du glad att slösa dyrbar tid på en artikel som aldrig får offentliggöras.
  • För en tidning: Skicka en fråga brev till staden / livsstil / sport redaktör för lokaltidningen frågar om de är intresserade av att publicera en artikel om ämnet. Inkludera första stycket i din artikel och en beskrivning av de övriga. Ring i två veckor om du inte får ett svar. Ett annat tillvägagångssätt är att skicka in en färdig artikel för dem att överväga "på spec". I detta fall kommer redaktören läste det men behöver inte publicera det.
  • Magazine eller andra stora publikationen: Tänk på något du skulle vilja skriva om, så skicka en fråga brev till redaktören för en relevant stor publikation frågar om de är intresserade av att publicera en artikel om ämnet. Inkludera första stycket i din artikel och en beskrivning av de övriga. Ring i fyra till sex veckor om du inte får ett svar.
  • Online: Kontrollera online jobbportaler för kolumnister, bloggare, webb kreatörer innehåll, och andra jobb skrivande. Använd en fråga brev tillvägagångssätt i ett e-postmeddelande om det verkar lämpligt, eller bara svara på ett enkelt sätt till jobbet beskrivning. För gäst blogga, gör det klart att du har läst och haft bloggen i fråga och hålla ditt förslag kort och koncist. Bra bloggar få en en överväldigande mängd förfrågningar och yours måste sticka ut för att göra bloggare vill att ens läsa det. För artikeln webbplatser, om de kräver att du ansöka om att bli en godkänd författare, så gör det och lämna all nödvändig bakgrundsinformation och bevis på dina kvalifikationer. För de områden som inte behöver något mer än att gå, gå vidare med det och gå, men lita inte på dessa platser för att göra en levande!
 11. 11
  Skriv din artikel. Om du inte redan har skickat en hel artikel men bara frågan, då är det dags att komma igång när kunden eller arbetsgivaren bekräftar att de vill ha ditt skrivande. (Grattis, förresten.) Skriv in din egen unika och lysande sätt och undvika överensstämmer med formen av andra författare. Med alla medel uppfyller de erforderliga riktlinjer offentliggjorts i fråga, men försöker att undvika, slitet vändningar, tråkig prosa, och dödligt tråkigt innehåll. Du har fått det fungerat redan, eller hur?
  • Håll en synonymordbok, ordlista och grammatik bok med dig hela tiden. Om du skriver i en engelsk som inte är din egen dialekt, eller inte är ditt modersmål, även ha en grammatik resurs för engelska som du skriver.
 12. 12
  Hitta stadiga jobb frilans skriva eller ens pågående kontrakt. Det finns gott om möjligheter i både tryckta medier och online-medier. Svårigheten kommer alltid att vara i tävlingen, så du behöver för att hålla din stil skarp och intressant, listan av detaljerade kontakter, och din motivation underblåst. Håll förbättra din skriftliga färdigheter genom att läsa mycket, att delta relevanta föredrag och seminarier, och stanna upp-to-date på de områden som du skriver om. Detta är särskilt viktigt om du skriver i områden som ändras snabbt, till exempel och mode.
  • Uppdatera din portfölj varje gång du har en artikel publicerad.
  • Lär av dina redaktörens kommentarer. Fixa din grammatik quirks, laga din tunga prosa, och fira det faktum att någon ger dig gyllene råd om hur du kan förbättra din skriftliga färdigheter.

Tips

 • Avsätt ett rum i ditt hus för att skriva. På din deklaration, kan du ha möjlighet att hämta detta utrymme som ett företag bekostnad, kolla med din revisor eller Business Bureau för information.
 • Behåll kvitton. Många av dina inköp kommer sannolikt att vara skattemässigt avdragsgill och det är bättre att hålla kvitton än att förlora deras potentiella värde.
 • Treasure några förslag från professionella redaktörer. De är det bästa att skriva lärarna som fiktion eller kommersiellt skrivande, mycket bättre än klasser. Det är deras specialitet - ta en bra bit av prosa och torkar den till sitt bästa. Om de gör några kritiska synpunkter på ett avslag, använd detta råd och tillämpa den på ditt andra skrivande fungerar också, kommer du att bli förvånad över förbättringarna.
 • Vid kontroll en skriftlig webbplats för att se om det är för dig, här är några saker att tänka på:
  • Är webbplatsen ansedda? Det betyder så mycket för ditt eget rykte som för webbplatsens livslängd.
  • Är betalningen mässan? Online skriva jobb är inte en källa till stor rikedom på det hela men vissa betalar bättre än andra, och om man kan luta sig mot dessa ettor, då så mycket bättre.
  • Vad är punktligheten för betalningen? Klart vissa klienter eller arbetsgivare kommer att vara bättre än andra. Med tiden kommer du att lära dig att föredra de som betalar, både av ren nödvändighet och av frustration och vrede över dem som inte betalar i tid, eller inte alls. Håll ett öga på författarens forum och anslagstavlor för information från skribenter om dåliga betalare och undvika dem.
  • Har sajten kvoter? Kvotering kan innebära att oavsett hur bra din skriftliga pjäs är och även om pjäsen har accepterats, kan webbplatsen ha nått sin kvot och vägrar att publicera den, och därför vägrar att betala dig. Om du inte gillar denna typ av system, skriv inte för webbplatser som använder det.
  • Tycks det finnas goda kommunikationer från arbetsgivaren eller kunden? Brist på dessa kan leda till missförstånd eller dåliga interaktioner.
  • Kommer du att bjuda för arbete? Vissa webbplatser kräver att du kan bjuda. Detta innebär att du måste förstå budsystem, vara bekväm med att använda det, och vara redo att bjuda över.
  • Vilken engelska använder de? Om du skriver för online-miljö, måste du vara medveten om platsens engelska politiken. Om du skriver på australisk engelska för en europeisk webbplats som inte tillåter stavningsvarianter utöver de som används i Europa, då du behöver för att fräscha upp ditt europeiska grammatik om du inte vill störa redaktören konstant (du don ' t vill göra det!).
 • Innan du skickar in något till en större publikation, se till att du läser sina riktlinjer. Massor av god skriftlig avslås på grund av att författaren var för lat för att uppfylla riktlinjerna.
 • Den bästa framgång kommer sannolikt att komma från pitching idéer på områden där du är mest bekant med föremålet.
 • Det finns massor av online-skrivande möjligheter, men ger en lista över potentiella platser är inte bara orättvist gynna vissa framför andra, men det är som kan vara fel med den tid det går att skriva ut, med tanke på den ständigt föränderliga natur webbsajter. Och däri ligger ett problem för online frilansskribent - vilka webbplatser att lita på och att sätta dina ansträngningar i och vilka webbplatser som är ansvariga för att bita dig. Ett antal välkända artikeln platser har en tendens att byta politik utan förvarning, vilket lämnar regelbundna skribenter i mörker eller ens skjuts av webbplatsen. Mottot är att vara beredd till förändring i online-miljön och att placera ditt skrivande ägg i många online korgar. Detta sätt, om något går snett på en plats, har du massor av andra att vända tillbaka till.

Varningar

 • Behåll ärlig bokföring. Dina inkomster är skattepliktiga i de flesta länder.
 • Insistera på ett förskott och betalningar del. Delbetalningar och förskott kommer att skydda dig från att arbeta för ingenting med dåliga betalare.
 • Aldrig vara avslappnad när du arbetar via webbplatser som Garner läsaren återkoppling. Negativ feedback kan göra det mycket svårt att få arbete på den plattformen igen.
 • Medan pågående resultat för artiklar som redan sitter på webbplatser är fina, tillåter inte dessa att få dig att vila på lagrarna. Saker förändras och artiklar kan tas bort eller uppdateras utan förvarning och dina inkomster kan plötsligt försvinna eller sjunka.

Saker du behöver

 • Tillgång till Internet
 • Portfolio
 • Artiklar som du redan har publicerats
 • Journalistik eller skrivförmåga, plus inskränkningar där relevant
 • Job leder