Wko

Hur kan man vara mer grön som en tonåring

Vi berättade att köpa hybridbilar, ändra vår elleverantör, och isolera taket. Men vad händer om du inte har kontroll över sådana saker - en tonåring? Värre - dina föräldrar har viktigare saker att oroa sig än fåniga gamla globala uppvärmningen. Men det finns fortfarande några saker du kan göra.

Du kanske tror som en tonåring, kan du inte göra mycket för att hjälpa, men du är helt fel...

Steg

Hur kan man vara mer grön som en tonåring. Titta på varje objekt som du använder.
Hur kan man vara mer grön som en tonåring. Titta på varje objekt som du använder.
 1. 1
  Titta på varje objekt som du använder. Köp eller konsumera ha en "kostnad" för miljön. Denna artikel har gjorts med resurser, hade någon kostnad för miljön i produktionen, skeppades till dig, marknadsföras och när du använder den att det måste tas om hand.
 2. 2
  Prova att köpa saker som kan återvinnas. Till exempel köpa återvinningsbara pennor som kunde fyllas med bläck i stället för pennor som får kastas bort efter användning. Om du har papper, flaskor eller helst, inte kasta bort dem. Istället, skicka dem till återvinningsföretaget i ditt distrikt.
 3. 3
  Minska mängden du använder och försöker återanvända befintliga objekt i stället för att köpa nya. En bra idé är att köpa kläder second hand (massor av kläder kastas / ges bort som är knappt ett år gammal och har knappast varit slitna) och istället för att köpa nya.
 4. 4
  Försök att göra dina inköpsbeslut från företag som stödjer hållbar produktion, rättvis handel, eller organiska. Om du inte vet allt om hur något är gjort, slå upp det!
 5. 5
  Stäng av alla övervåningen lampor (och tjänstefolk om dina föräldrar är redan uppe) innan du går till sängs varje kväll. Om du lämnar telefonen eller i-pod laddare ansluten till den huvudsakliga strömkällan då den använder el även om den inte är ansluten i telefonen / i-pod.
 6. 6
  Snacka om föroreningar och global uppvärmning till dina föräldrar om du verkligen är intresserad av det. Tryck inte dem att bli mer grön och irritera dem, de skulle inte emot några förslag då och då. Vissa vuxna är intresserade av att leva stort. De kanske kör en stor SUV, bor i en herrgård, eller helt enkelt slösa saker. Försök att förklara för dina yngre syskon vad som händer i världen för dem, så enkelt som möjligt. Låt dem göra upp sitt eget sinne, men du kanske upptäcker att de kommer att vara mer öppen för det än dina föräldrar.
 7. 7
  Lämna inte T. V. på i bakgrunden. Även om du tittar på det, men du är inte särskilt intresserad av programmet - överväga om det finns något som du hittar roligare och dessutom inte använder så mycket energi. Spela utomhus till exempel. Påminn dig själv om barndomen hobbies, kan Lego och brädspel fortfarande vara roligt i tonåren.
 8. 8
  Har inte fått några idéer för dina födelsedagspresenter? Föreslå ett grönt tema. Energieffektiva lampor för dina lampor, återvunna datorer / stationära, sponsra en grön välgörenhet i ditt namn, soldrivna laddare. Det finns massor av saker man kan köpa som kommer att vara nyttigt och roligt. Plus att det kommer att bli en extra varm känsla på din födelsedag.
 9. 9
  Du kanske har hört på nyheterna om en webbplats som är Google - Men i svart, blackle com.. Teorin är på vissa äldre datorer (monitorer som inte platt skärm) det tar mindre energi att visa svart än vitt. Om du har en av dessa monitorer ändra bakgrunden till svart. För alla datorer sänka inställningar som ljusstyrka och kontrast kommer att minska den energi du använder.
 10. 10
  Om du är på datorn bara för att prata med dina vänner - Du behöver inte din skrivare / scanner / högtalare inkopplad också. Försök att slå på bara det du behöver.
 11. 11
  Kom ihåg att apparater på standby fortfarande använder energi. När du slår något off - verkligen stänga av!
 12. 12
  Spara papper i skolan. Tänk två gånger innan du slänger den gamla ark scratch eller anteckningspapper. Se om du kan fortfarande använda den för något.
 13. 13
  Duscha istället för att bada. När du tar en dusch, försöka hålla det under 10 minuter. Stäng inte av värmen hela vägen upp, heller. Gör det till en typ av spel, försöka slå din gamla "poäng" varje gång du tar en dusch.

Tips

 • Kom ihåg att du inte kan förändra världen själv, men allt du gör hjälper. Bli inte frustrerad när människor inte är lika entusiastiska, är du bara en person och kan bara göra så mycket.
 • Fråga din lärare i naturvetenskap om vad du kan göra. Lär dig så mycket du kan om miljön eftersom det kommer att få dig att känna starkare om orsaken.
 • Du kan samla in namn på egen hand, och sedan skicka dem till en politiker, men det är lättare att ta kontakt med en organisation för bättre klimat.
 • Återanvända smink våtservetter upp till 3 gånger, inte kasta inte bort dem efter första användningen (om det inte är klumpar ihop sig i saker)
 • Ta tygpåsar till butikerna och använda dem istället för plast eller papper.
 • Gå med och vara aktiv i en organisation som främjar vara grön och hjälper till med olika sätt att spara på miljön.
 • Köp begagnade böcker istället för nya - det finns gott om begagnade bokhandlar runt nuförtiden. Detta är ett utmärkt sätt att spara papper.
 • Läs eller titta på nyheterna. De kan göra tillkännagivanden om pågående namn samlingar eller kommande demonstrationer.

Varningar

 • Var försiktig och frånkoppling elektriska apparater på nätet.
 • Folk kan bli irriterade med ständiga föreläsningar. Inse att inte alla känner på samma sätt. Det är bra att övertyga människor, men tänk på att inte tjata när du ser att det är en förlorad sak.
 • Det är också bättre att föregå med gott exempel än föreläsa för andra! De kan vara mer benägna att be och gå med dig när de ser hur mycket du faktiskt gör, snarare än att tala om!