Wko

Hur får man involverad med Greenpeace

Greenpeace har arbetat mot miljömässiga och politiska förändringar sedan 1971, och det har utvecklats till en internationell välgörenhetsorganisation, erbjuda möjligheter till sysselsättning, volontärer, donatorer och andra supportrar från olika platser och bakgrunder. Greenpeace supportrar och personal gör det till sin mission att dokumentera miljöförstöring, ickevåldsligt konfrontera dem som bidrar till det och öka medvetenheten om miljöfrågor. Greenpeace arbetare och volontärer reser över hela världen att skydda mark, hav, luft, växter och djur.

Om du vill delta med Greenpeace, kommer du att ha många alternativ att överväga när man fastställer vilken roll du kommer att spela inom organisationen.

Steg

Hur får man involverad med Greenpeace. Besök din regionala eller lokala greenpeace hemsida.
Hur får man involverad med Greenpeace. Besök din regionala eller lokala greenpeace hemsida.
 1. 1
  Besök din regionala eller lokala greenpeace hemsida. Granska webbplatsen för att bekanta dig med vad Greenpeace förespråkar för och det sätt på vilket den uttrycker sin miljöaktivism. Även Greenpeace har en global närvaro, kan de fokusera på frågor som är specifika för ditt område och det är en bra idé att ta reda på vad de aktivt arbetar med att ta reda på om du är intresserad av att bli en del av en sådan kampanj.
  • Också kolla Greenpeaces nyhetskällor och sociala medier sidor för att se vad de up-to-date frågor och att fånga några samtal till omedelbar hjälp. Även sprida ordet om en viss kampanj via, Facebook, Google+, etc., kan vara en stor hjälp när andra ta reda på mer om problemet. Även om allt du gör är retweet deras tweets, du gör dem en stor tjänst!
 2. 2
  Bestäm om du vill arbeta eller för Greenpeace. Det finns ofta lediga platser som finns med Greenpeace men du behöver specifika kunskaper som krävs (t.ex. fundraising, kommunikation och media, projektplanering, expedition planering, forskare, etc.) och du kan behöva flytta. Också förväntar hård konkurrens om de flesta positioner. Alternativt kanske du vill donera lite av din lediga tid som volontär, i vilket fall du är mer sannolikt att kunna delta ganska snabbt och i ett ganska brett utbud av aktiviteter.
  • De typer av jobb du skulle kunna få innefatta besättningen ombord på ett Greenpeace fartyg, programvara analytiker och utvecklare, förkämpe, forskare, controller, mänskliga resurser, databashanterare, teknisk chef (fartyg), koordinatorn, etc.
  • De typer av frivilliga positioner du skulle kunna få innefatta cyberactivist,, förkämpe, gemenskap ledarskap,, snickeri, marknadsföring, målning, etc. Möjligheter kan pågå från några timmar till ett år eller så.
 3. 3
  Om du väljer att jobba för greenpeace, kolla in deras hemsida i ditt område för vakanser eller kolla in Greenpeace International om du är nöjd att gå någon annanstans i världen. Läs igenom de urvalskriterier för att se om du uppfyller kraven, då gäller som skisserats. Undvik helt enkelt skicka in din jakt efter en icke-annonserade jobb, eftersom du inte kommer att få någon att göra det, det är bättre att fråga och tala ansikte mot ansikte med någon om icke-annonserade möjligheter, eller att ansluta sig som en volontär först och att vara uppmärksam på arbetstillfällen när de kommer upp.
 4. 4
  Om du bestämmer dig för att bli volontär, fyll i formuläret på "frivillig" på greenpeace hemsida med dina aktuella kontaktuppgifter. Du kommer att uppmanas att lämna in en 80 - till 100-word redogörelse varför du vill volontär.
  • Du måste vara äldre än 14 år för att kunna komma ifråga för volontär möjligheter i Europa. Denna åldersgräns varierar beroende på land (till exempel, det är 18 i London, UK office), så kolla hemsidan för enskilda detaljer.
  • Den Greenpeace hemsida säger att det finns frivilliga möjligheter för alla, oavsett var de bor, även om du behöver för att kontrollera pass / uppehållstillstånd restriktioner för varje område för att vara säker på att du uppfyller kraven. Greenpeace erbjuder många frivilliga positioner som skulle kunna omfatta resor och delta direkt i ren-ups och andra typer av aktivism eller arbetar på lokala kampanjer.
  • För amerikanska Greenpeace volontär möjligheter, se: http://www.greenpeace.org/usa/en/getinvolved/get-involved/volunteer-with-greenpeace/.
  • För Greenpeace International volontär möjligheter, se: http://www.greenpeace.org/international/en/about/volunteers/.
 5. 5
  Granska "agera" på greenpeace hemsida. Du kommer att se information om aktuella initiativ Greenpeace genomför. Fyll i online-formulär som krävs för och skicka till politiker förespråkar för Greenpeace stance på frågorna.
 6. 6
  Bidra en avdragsgill donation mot Greenpeaces arbete. (Observera att avdragsgill karaktär en donation är beroende av din egen landets skattelagar.)
  • Donationer accepteras online via kreditkort eller Paypal. Du kan även donera med kreditkort via telefon, eller skicka en check till Greenpeaces gatuadress.
  • Om du betalar med kreditkort, kan du välja att göra ett månatligt bidrag för ett visst belopp. Du kommer automatiskt att debiteras på samma dag varje månad.
  • Den Greenpeace webbplats erbjuder ytterligare information om att ge hjälp dödsbon och stiftelser, samt Gifting icke-kontanta tillgångar.
 7. 7
  Om du är i europa, överväga att tillämpa för att slutföra en termin på Greenpeace huvudkontor i Washington, D. C.
  • Välj ett 5-veckors sommar session för 1660€ i undervisning, eller en 13-veckors höstterminen program för 2950€ i undervisning.
  • Deltagarna får aktivist utbildning och delta i en kampanj resa att lära sig om gräsrotsnivå att organisera och planera för händelse. Höstterminen deltagarna också gå på en expedition resa att arbeta med egna ögon att bekämpa miljökatastrofer.
  • De flesta elever får praktikplats eller oberoende undersökning kredit för att fylla i ett utbildningsprogram med Greenpeace. Många högskolor erbjuder stipendier som skulle kunna bidra till att täcka kostnaderna.
 8. 8
  Dela information om Greenpeace och deras initiativ via word of mouth, e-post och sociala medier nätverk. Uppmuntra vänner att gå med dina ansträngningar att engagera sig.

Tips

 • Läs om historien om Greenpeace från dess början. Det är viktigt att känna till bakgrunden av någon organisation du frivilligt eller arbetar för.
 • En världsomspännande lista över Greenpeace kontor finns på: http://www.greenpeace.org/international/en/about/worldwide/.
 • Om du är en student, har US Greenpeace en speciell elev nätverk.

Varningar

 • Alltid initiera kontakt direkt med Greenpeace när du vill göra en finansiell donation eller inrätta en månatlig gåva. Ge inte kreditkortsinformation till alla som kontaktar dig hävdar att representera Greenpeace, som lurendrejare ofta oärligt anspråk på att vara knuten till legitima välgörenhetsorganisationer.

Saker du behöver

 • Tillgång till Internet
 • Relevanta kunskaper