Wko

Hur att träna kontoret etikett

Office etikett är något som hjälper jämna ut hjulen på daglig interaktion inom kontoret. Komma tillsammans med människor du förmodligen aldrig skulle be hem till middagen är viktigt för bra arbete utfall och en lycklig samexistens, och det kontor etikett som säkerställer detta även om det finns en ömsesidig motvilja eller ointresse. Dessutom säkerställer kontoret etikett som du inte blir kontor fiende nummer ett, eftersom du har varit irriterande människor med föga vanor eller kommentarer. Inte för att du medvetet siktar att vara ett kontor utmaning men det finns vissa åtgärder som omedvetet kan orsaka andra obehag eller oro.

Dessutom är kontoret etikett det avgörande för oss i hur dina kollegor kommer att svara dig och komma till din undsättning när du behöver hjälp. Det sätt på vilket du beter dig i kontorsmiljö bland människor som faktiskt blir din "andra familj" kommer att avgöra hur du sett och den lätthet med vilken du kommer att stödjas av andra runt omkring dig.

Du kan också vilja hänvisa till Hur förbättra din e-etikett utöver denna artikel.

Steg

Hur att träna kontoret etikett. Förstå poängen av kontoret etikett.
Hur att träna kontoret etikett. Förstå poängen av kontoret etikett.
 1. 1
  Förstå poängen av kontoret etikett. Även om termen "kontoret etikett" kan trolla fram bilder av stelhet och formalitet, är det i själva verket mycket enkelt. Office etikett handlar om att observera en enkel uppsättning regler för att få tillsammans med andra människor i ett organisatoriskt sammanhang. Precis som att leva i ett samhälle kräver att vi följer en uppsättning konventioner (oskrivna men väl förstått förväntningar) och regler, med iakttagande av lämpliga sociala beteenden inom arbete sammanhanget säkerställer trivsel, laget respekt och en trevlig dag-till-dag arbetslivserfarenhet.
  • Medan de flesta etikett förblir oskriven, bara för att det är inte i svart och vitt och satte upp på anslagstavlan ursäktar inte bristande efterlevnad. Det kommer alltid att finnas en större andel av någon social grupp förväntar sig att de oskrivna konventioner etikett observeras regelbundet, med några få undantag och oavsett hur udda, upprorisk eller autentiska du känner för att vara, kommer det alltid att finnas gränser för respekt för andra som du måste lyssna, vilket kommer att framgå av resten av den här artikeln.
 2. 2
  Vara punktlig. Att vara punktlig är mycket viktigt, speciellt om du har ett möte. Det visar att du respekterar tiden för dina kollegor och i sin tur kommer att tvinga dem att respektera din tid också. Den populära talesätt som skulle passa i den här situationen är att "Tid och tidvattnet väntar ingen '. Föregå med gott exempel och allt annat kommer att falla på plats.
  • Undvik att vrida upp senare än din chef när du är en junior. På posten skede av ett jobb, skicka ett tydligt budskap om att du är ivrig och redan arbetar är avgörande.
 3. 3
  Klä sig korrekt. De flesta kontor har en fördefinierad klädkod som måste följas strikt. Men om du har förmånen att arbeta på ett ställe som inte definierar en klädkod, då är det upp till dig att klä sig korrekt. Tänk på att kontoret inte är en part plats och du kommer att behöva klä sig på ett sätt som inger respekt både från dina kollegor och kunder. Klädkod har ett starkt inflytande vid fastställandet av förtroende att din klient platser i din förmåga i att ge dem sina pengar är värt. Klä professionellt, eller på det sätt som förväntas på just din arbetsplats. Bär inte ultra-casual, provocerande eller kväll klädsel.
  • Självklart finns det alltid undantag, såsom kontor som tillåter en mer avslappnad klädsel eller klä ner dagar att samla in pengar till välgörenhet, etc. Men även för människor vars kontor är normalt ganska avslappnad, bör en kostym eller annan professionell outfit användas när de interagerar med kunder, söker viktiga affärer och andra mycket professionella situationer.
 4. 4
  Håll dig borta från skvaller. Office skvaller kanske inte göra eller bryta din karriär, men det kan orsaka en hel del onödig stress som bör undvikas till varje pris. Du vill inte att någon ska skvallra om dig och inte heller kommer nästa person. I vissa fall, om källan till något elakt skvaller kan spåras tillbaka till dig, då ditt jobb kan vara i fara. Begränsa dina kommentarer om att positiva bara. Office vinrankor kan vara snabbare än blixtens hastighet, något negativt du säger kommer att komma runt och kan reflektera dåligt på dig, eller möjligen märka dig som bolaget skvaller.
  • Du kan overhear andras samtal. Var god och glömma att du någonsin hört dem och tillämpa "so what" regeln. Hänvisa inte vad du hörde och definitivt inte lägga till din egen råd!
 5. 5
  Fråga innan upplåning. Om du är på god fot med din kollega, då det kan tyckas okej om du lånat en häftapparat eller en markör från sitt skrivbord utan att fråga. Tja, är det faktum att det inte är okej. Det är viktigt att du frågar först och sedan låna. Denna attityd av er kommer att se till att människor också behandla dina saker med samma respekt och dina saker saknas inte (läs lånat) när du kommer tillbaka till din plats efter ett möte.
  • Om det finns några saker som alltid behövs, har en central gemensam pool för sådana poster så att skrivbordet-nabbing upphör att inträffa. Till exempel, en central plats för häftning, stickning och kuvertering är en bra idé som ingen äger de punkter där och de alltid kvar i poolen.
 6. 6
  Alltid säga vänligen och tack. Några fina ord kan hålla stämningen på kontoret upplyftande eller åtminstone hålla stämningen från svarvning foul. När du passerar medarbetare i korridoren och denna person är inte särskilt din vän, le eller nicka. Erkänn att de är där. Du behöver inte köra över och krama dem utan bara säga hej. Fundera på vilken typ av meddelande du skickar när du tittar på andra sätt att avsiktligt undvika kontakt.
  • Säg hej till folk i din närhet när du kommer in varje morgon. En ond vana kan krypa in när människor låter detta belevad hälsning halka och bara slinka in sina platser utan att säga ett ord. Det är oförskämt och det kommer inte att vinna dig några favörer med andra. Även om de inte anstränga, vara ett exempel för alla andra att låta dem veta att det är inte bara okej men förväntat.
  • Titta ditt språk. När de interagerar med andra på kontoret ihåg att svordomar sårar vissa människor. Undvik också antydningar eller skämt på bekostnad av andra människor.
 7. 7
  Inte konsekvent avbryta folk. Om du gör det kommer att föreslå att din tid eller åsikt är viktigare än deras. Om din kollega är på telefonen, men du måste fråga en fråga, ska du inte fundera. Knacka dem på axeln och viskar att du behöver dem för en minut (eller lämna en snabb anteckning framför dem) och be dem att ringa eller se dig när de är klara. Om din medarbetare är att ha en arbetsrelaterad samtal avbryter inte - bara vänta på dem till slut eller be dem att se dig när de är igenom.
 8. 8
  Avstå från att vara högt. För dem utan ett kontor dörr att stänga, är den vanligaste klagomål om buller från andra människor i arbetsmiljön. Hålla din röst nere bör prioriteras i allt arbete interaktioner:
  • Oavsett om du är i telefon eller prata med en kollega, undvika att vara högt.
  • Använd handenheten eller headset - inte en högtalartelefon - att ta alla samtal, om du inte är bakom stängda dörrar.
  • Om du har ett fått ett samtal på din mobiltelefon, är det en bra idé att ta en promenad ner till korridoren eller att hitta ett rum med en dörr du kan stänga för att ta resten av samtalet om du är benägna att störa andra. Detta rekommenderas särskilt om det är ett personligt samtal eller en som är benägna att ta lite tid.
  • Undvik att tala i ett högt eller krigförande sätt. Aggressiva eller alltmer högljudda läten upprörda människor och även de som inte är föremål för aggression kommer att vara kvar med en känsla av oro och obehag.
  • Stäng av din personliga mobiltelefon under kontorstid, använda sin vibrerande funktion om du behöver lämna den på. Undvik att göra personliga samtal på din arbetsplats, dina medarbetare behöver inte veta att din make behöver plocka upp ett kilo skinka.
  • Om du lyssnar på en radio eller strömma musik, hålla det lågt eller bära ett headset.
  • Var speciellt tyst i områden där medarbetare är på affärsresa samtal eller i samtal med andra medarbetare. Delta inte i långa samtal i delat kontor, om ett ämne kräver mer än ett par minuters diskussion, hitta ett konferensrum för att undvika störande dina medarbetare.
  • Var hänsynsfull runt mötesrum, även om du inte är säker på huruvida ett möte pågår - alltid anta att det finns en och vara på den säkra sidan.
 9. 9
  Var lyhörd för andras behov av privatliv. Läs inte någon annans fax, e-post, brev eller datorskärmar. Bara dela personliga saker på jobbet som du inte skulle ha något emot att läsa i nästa veckas tidning. Och kom ihåg att när du skickar e-post, aldrig skriva något som skulle vara ett problem om vidarebefordras, enbart på grund av det faktum att vem som helst kan skicka ett mail, du måste vara uppmärksamma på denna potential.
  • Om du behöver diskutera något känsligt eller privat med en annan kollega, hitta ett rum där du kan stänga dörren och ingen annan kan höra dig. Personliga frågor och arbete utvecklingssamtal är inte för öronen av någon annan än mottagaren.
  • Använd endast en högtalartelefon bakom stängda dörrar. När du arbetar i öppna områden, använda handenheten eller headset för alla samtal.
 10. 10
  Undvik att vara en källa till dålig lukt. Äta luktande mat vid skrivbordet, ta bort dina skor eller spritzing parfym eller luftfräschare under dagen kan rubba dem känsliga för lukter. Ingen vill ha en doft av illaluktande fötter oavsett hur mycket du tror att du inte kan lukta dem och lukten av lunchen är en mycket personlig sak, så att inte anta att det är så härligt att någon annans näsa som den är din. Dessutom, precis vad gör du äta vid skrivbordet ändå? Gå ut och få lite frisk luft!
  • Om du inte vet om något du gör, bär eller äter är stark i lukt, antar att det är. Vårt luktsinne kan spela oss spratt när vi är vana att en doft som andra inte är bekant med, tona ner sin styrka till vår egen näsa medan andra kanske munkavle. Detta är inte en tid för att stå upp för dina "rättigheter", du kommer sannolikt att orsaka verklig nöd för andra människor.
  • Om någon annan på kontoret är skyldig som laddat, läs Hur man handskas med en arbetskamrat som har illaluktande luncher.
 11. 11
  Håll din arbetsplats städad. Försök att inte bli rörigt. Ett stökigt skåp eller skrivbord visar hur förvirrad och slarvig du är, och att du inte är klar över dig själv. Det kan också spegla din personlighet eller personliga liv hemma. Så låt inte folk tror att du är alltid en oorganiserad person. Håll ditt skåp snyggt och dekorativt (med relevant material enbart, till exempel vissa diagram eller artiklar etc.).
  • Om du vill lägga till en personlig touch, till exempel bilder eller prydnadssaker, välj endast ett fåtal anständiga. Överbelasta inte utrymme som om det är en samlare hörna. Inte bara att ha alltför många personliga tillhörigheter gör det verkar som om du är ganska territoriella och sentimental, men det kan göra det svårt för andra att ta dig på allvar i samband med arbetet. Dessutom, om du är skiftade ofta, det är bara mer saker att hålla sig i rörelse omkring med dig.
  • Om du har ett gemensamt kök att hålla den ren är oerhört viktigt. Om du spiller den, torka den ren. Om du tappar den, plocka upp den. Din mamma är inte där för att följa bakom dig att rengöra ett spår av röra som du gjort. Förvänta dig inte dina medarbetare att göra det heller.

Tips

 • Behandla all stödpersonal med samma artighet och respekt du visar din chef.
 • Om du har en pott community kaffe, alltid börja en ny pott när du tar den sista koppen eller när det finns mindre än en full kopp kvar i potten.
 • Om du måste välja din näsa, klippa naglarna eller dra ut en wedgie, gör det från någon annans siktlinje. Besök toaletten!
 • Inte behandlar kvinnliga underlydande som "honung" eller "älskling", och inte trakassera dem. Det är sexuella trakasserier.