Wko

Hur övertyga din chef att du surfar på nätet kan öka produktiviteten

Är du kvävs i ditt jobb eftersom du inte kan fritt söka information och fakta som eventuellt kan hjälpa dig på jobbet? Eller känner du att 10 minuter av online-spel eller roligt kan ge dig den perfekta paus och lämnar dig utvilad och redo att komma tillbaka till arbetet? Innan du frågar din chef om du kan frikostigt surfa på Internet, kommer beväpnade med konkreta fakta och skäl för att effektivt uppge ditt fall och övertyga honom eller henne.

Steg

Hur övertyga din chef att du surfar på nätet kan öka produktiviteten. Gör ditt fall om fördelarna med ohämmad internet.
Hur övertyga din chef att du surfar på nätet kan öka produktiviteten. Gör ditt fall om fördelarna med ohämmad internet.

Innan du talat med din chef

 1. 1
  Gör ditt fall om fördelarna med ohämmad internet. Göra en del forskning om produktivitet och online surfar - det bästa sättet att övertyga din chef om att online-frihet för alla är en bra sak är att ge honom eller henne med kalla hårda fakta! Du behöver påtagliga skäl och fakta om hur ohämmad surfning kommer att gynna de anställdas produktivitet och företagens tillväxt:
  • Använd seriösa studier, såsom National University of Singapore studie Effekter av Cyberloafing på psykologisk förlovning, av Don JQ Chen och Vivien KG Lim. Skriv ut The Wall Street Journal artikeln som diskuterar resultaten av denna studie:
   • "Forskarna fann att de webb-surfare var betydligt mer produktiv och effektiv på de uppgifter än de i de andra två grupperna och rapporterade lägre nivåer av psykisk utmattning, tristess och högre nivåer av engagemang."
   • "Därför att webbläsning kan hjälpa produktiviteten, forskarna varnar arbetsgivare mot over-begränsa arbetstagarnas tillgång till Internet. De rekommenderar att chefer ge tid för begränsad personlig surfning" eftersom den har en hälsosam effekt på de anställdas produktivitet, "samtidigt begränsa tillgången till personliga e-postmeddelanden. "
  • Sök efter studier som gäller för din specifika bransch. För mer trovärdighet, söka efter studier som behandlar just din situation. Till exempel, om du arbetar i en bank, identifiera studier som visat ökad säljbarhet eller anställdas produktivitet bland bankerna när de anställda har möjlighet att surfa på nätet under sin paus eller för att forska i tävlingen. Ett enkelt sätt att gräva upp denna typ av information är att gå till http://scholar.google.com och sök efter "internetsurf anställda bank" (ersätter "bank" med din bransch).
 2. 2
  Tänk vilka fördelar kan uppstå om det fanns mer frihet att surfa på nätet på din arbetsplats, speciellt personlig-typ surfning.
  • Vilket område i ditt jobb (och andra befattningar på företaget) skulle kunna förbättras genom mer frihet på nätet? Ingen tvekan områden såsom forskning, försäljning och marknadsföring, förtydligande av de rättsliga och ekonomiska frågor, etc., skulle kunna förbättras genom ohämmad online surfar men det kan även helt enkelt veta vad som händer där ute med konkurrenter och kunder. Gå igenom varje avdelning och avgöra om online surfar skulle vara fördelaktigt för hela företaget eller i vissa avdelningar. Också ta hänsyn till eventuella konsekvenser om företaget skulle tillåta online surfar för vissa avdelningar och inte andra.
  • Titta på sociala medier som ett sätt att hålla upp. Sociala medier har snabbt vuxit som en källa till omedelbar information som kan ge feedback på vilken typ av arbete ditt företag gör, vilka konkurrenterna är upp till, och kanske till och med saker som sägs om ditt företag självt. Att ha ett finger på pulsen om vad som händer i sociala medier kretsar kan vara fördelaktig för vissa arbetsplatser.
  • Använd en kombination av sunt förnuft och studier när man försöker övertyga din chef om nyttan av att tillåta fri tid att surfa på nätet på jobbet. Några av fördelarna är relevant bara för din arbetsplats, medan andra kommer att vara bredare för de flesta människor i kontorsmiljöer. Några orsaker kan inkludera:
   • Anställda kommer att känna en större känsla av frihet och arbete och kommer därför inte att få förbittrade över endast använda internet för arbete skäl.
   • Anställda kommer att ha en "mental paus" och återgå till att arbeta utvilad och mer levande.
   • Anställda kommer inte känner behov av att smyga på nätet för att kolla sina auktionen bud eller att kolla shopping specialerbjudanden. Öppenhet är bra på arbetsplatsen och har en spill-på effekten.
   • Zonindelning ut kan återställa intensiv koncentration, vilket är bättre än att tvinga anställda att arbeta oförtröttligt på samma objekt.
 3. 3
  Välj dina strider. Identifiera vilken typ av online surfar är acceptabel baserat på din forskning. Till exempel kanske bläddrar nyheter webbplatser kan vara acceptabla och hjälpsamma, medan låta de anställda att spela populära sociala medier online-spel kan vara skadlig. Kanske gör korsord är okej, medan multi-player skottlossningar inte.
 4. 4
  Utforska några negativa aspekter av att införa fri och löst online-aktivitet. Varje berättelse har sin Flipside och du måste veta vad chefen kanske tänker som svar på din må-bra förslag. Ärligt beakta eventuella negativa som kan dyka upp som en följd av att ha ohämmad nätet surfing som blir beroende av onlinespel, försumma arbete eller möjligen tittar olämpliga webbplatser. Ett annat bekymmer för många arbetsgivare lämnar negativa budskap på nätet i företagets tid, eller spats starta upp nätet mellan anställda eller konkurrenter. Gör en lista och jämföra och positiva kontrast och negativ. Vid slutet av denna lista, lägg lösningar som du tror kommer att arbeta för att ta itu med de negativa.
 5. 5
  Granska din företagets officiella policy för att surfa på internet. Har en policy etablerats? Är det förbjudet egentligen? Det är viktigt att veta vad du är uppe mot innan du startar din övertygande tekniker på chefen. Om Internet-användningen är förbjuden, försöka ta reda på hur länge sedan som regel gjordes, som gjorde det, och varför.

Att få medarbetare på sidan

 1. 1
  Be för medarbetare ingång. Ta reda på om dina medarbetare tycker att online surfar kommer att öka sin produktivitet. Ta en enkät och använda deras insatser för att säkerhetskopiera din egen forskning.
  • Innan närmar medarbetare väljer en handfull kamrater som arbetar i en mängd olika avdelningar för att ge input. Identifiera specifika anställda som är fullt engagerade i sitt jobb och bryr sig om företaget.
 2. 2
  Skapa en blind undersökning kring de anställdas produktivitet och online surfing. Sammanställ en kort lista med frågor (10 eller lägre) som gör att du kan avgöra om anställda dela din entusiasm.
  • Se dina studier, oberoende forskning och vara direkt och rakt på sak med varje fråga. Till exempel, ord frågor som, "Lista tre skäl till varför du skulle vara för eller emot online surfar under kontorstid."
 3. 3
  Håll medarbetare verklig. De flesta medarbetare kommer att hoppa av glädje vid tanken på obegränsad tillgång online. Medan du behöver dem Onside, vara noga med att inte SÄLJA möjligheterna - bo realistisk! Du behöver påpeka begränsningar och förväntningar som förmodligen skulle fästa till obegränsad online surfar rättigheter (t.ex. deras ansvar och platser som de skulle nog inte kunna använda på jobbet). Också ta hänsyn till relevanta säkerhetsprotokoll på din arbetsplats - om du inte gör det kommer någon påpeka detta.

Förslaget

 1. 1
  Utveckla ett förslag kring din oberoende forskning och insikter anställda. Detta förslag kommer att vara kort som din chef kommer att användas som referens så se till att den noggrant skrivet och inkluderar din forskning och skäl.
  • Skapa ett synopsis som kortfattat beskriver ditt uppdrag, tillsammans med de starkaste punkter och forskning. Utveckla en eller två sida synopsis som behandlar den allmänna idén bakom förslaget. Inkludera några av de mest kraftfulla bitar av forskning för att punktera din punkt.
  • Utarbeta en heltäckande papper som beskriver varför du tror på nätet surfa kommer att öka produktiviteten, hur det kommer att vara till nytta, som kommer att gynnas mest och hur det skulle kunna genomföras.

Få chefen Onside

 1. 1
  Begär ett möte med din chef för att diskutera din position. Gå direkt till källan om du är bekväm, eller be sin assistent att identifiera en tidpunkt som skulle ge dig ca en timme för att diskutera ditt förslag.
  • Föreslå en på plats eller ett lunchmöte, beroende på vilken typ av relation du har med din chef. Om du tror att din chef kan vara mer mottagliga för dina idéer i en avslappnad miljö, välja en plats utanför kontoret.
  • Planera din tid under en tid när din chef inte är i mitten av ett stort projekt.
 2. 2
  Gör din hemläxa innan mötet för att samla företagets fakta i termer av tillväxt, försäljning och vinst. Det är viktigt att presentera en sund bild av ett företag går bra, en som värdesätter sina anställda och söker vägar för att främja välbefinnande anställda, liksom att fokusera på bättre produktivitet resultat. Jämför andra program som gynnar både arbetstagare, så att du kan likna den öppna surfar idé till andra välbefinnande initiativ i företaget som har all ökad produktivitet hos de anställda. Sedan, relatera önskan att öppna upp internet surfing att fortsätta förbättra de anställdas produktivitet.
  • I förekommande fall, identifiera något specifikt område du vet din chef klockor varje dag som har direkta kopplingar till Internetanvändning och diskutera hur detta är ett exempel på förbättrad produktivitet genom Internetanvändning.
 3. 3
  Presentera dina iakttagelser och förslag i relation till företagens tillväxt och övergripande inriktning. Övergång från företagets framgång fakta till din plan för att förbättra den totala produktiviteten - online surfar.
  • Se din synopsis punkt för punkt, punctuating varför medarbetare online surfar kan vara till nytta. Gå inte igenom hela förslaget utan istället hänvisa till synopsis, vilket ger en överblick över din plan.
  • Identifiera specifika studier som visade hur medarbetare online surfar ökar produktiviteten. Peka på viktiga studier som ingår i synopsis och jämföra och kontrast hur studien kan tillämpas på ditt företag.
  • Förklara hur online surfar kan genomföras specifikt på ditt företag. Var förnuftig om tiden förfrågningar. Behandla fri surf tid som du skulle en te eller kaffe paus. Kanske du skulle vilja föreslå att fri surf tid endast bör vara under sådana tider eller lunchrasten snarare än under produktiva arbetstid - detta skulle bero på vilken typ av arbetsplats du befinner dig i. Också klargöra att det bör finnas tydliga parametrar genomförs så att det som inte kan ses - inte bara de uppenbara som pornografi, spel och webbplatser hat - men också vissa webbplatser spel, något som tuggar upp bandbredd eller saktar ner arbetet systemet, något som anses vara kränkande eller dålig smak, etc.Go in på detaljer om när, var och hur de anställda kunde spendera fritt driftstopp på Internet.
 4. 4
  Låt din chef att ställa frågor. Var säker på att du öppnar ordet fritt för frågor. Före mötet, försöka förutse vad han eller hon kan be så att du kan vara beredd att svara på alla frågor, särskilt de lockiga sådana.
  • Fråga om det finns någon aspekt av ditt förslag om att han eller hon skulle vilja läsa mer utförligt. Låt din chef veta att du kan utföra ytterligare eller mer djupgående forskning om alla aspekter av förslaget om det kommer att hjälpa honom eller henne att fatta ett beslut.
  • Har dina svar redo att så många negativa som möjligt, en redogörelse av lösningar där så är möjligt.

Följ upp

 1. 1
  Ordna en uppföljningsmöte för att ytterligare diskutera din idé. Innan jag avslutar ditt första möte, begära ett uppföljningsmöte för att åter diskutera ditt förslag. Förhoppningsvis din chef kommer att vilja studera och fundera på vad som just har presenterat.
  • Fråga din chef då skulle vara den bästa tiden att träffas. Låt honom eller henne att ställa in mötet utifrån hans eller hennes schema. Fråga också om samma tid och plats fungerar bra för honom eller henne.
  • Ange eventuella ytterligare uppgifter eller nyhetsartiklar för din chef att tänka på mellan mötena. Om din chef verkar något tveksamma till idén, har flera ytterligare nyhetsartiklar eller information till hands för att ge till din chef innan du lämnar mötet.
  • Lämna dörren öppen för frågor från din chef i mellan mötena. Låt din chef veta att du är tillgänglig för frågor eller diskussioner som helst.
 2. 2
  Ha en konkret genomförandeplan redo för din uppföljningsmöte. Ha ett specifikt steg-för-steg plan kring hur online-office surfar kunde genomföras på ditt kontor.
  • Inkludera mycket specifika instruktioner hur online surfar ska utföras. Identifiera när, var, hur och vem ska kunna surfa fritt på nätet. Inte bara bör du identifiera de områden, säkerhetskopiera dina påståenden med varför. Till exempel, baserat på din forskning, företagets uppdrag och mål, förklara varför ekonomiavdelningen ska fritt kunna surfa på Internet på förmiddagen och eftermiddagen i 30 minuter åt gången och vilka konsekvenser detta sannolikt kommer att bli.
  • Betrakta en prövotid om han eller hon fortfarande på staketet. Om du tror att din chef är fortfarande misstänksamma eller mer troligt att anta din plan, fråga om han eller hon skulle överväga en prövotid på några veckor eller månader? Låt din chef vet att det finns inget att förlora och möjligen något att vinna som ett resultat.
  • Erbjud dig att spåra och övervaka nivåerna anställdas produktivitet. Tracking kommer att vara nyckeln till att göra ditt program en framgång. Rådgör med din IT-avdelning för att fråga om hur man kunde spåra online tid, besökta webbplatser och eventuell annan statistik. Sen prata med verksamheten om att spåra produktivitet så att du kan jämföra och kontrastera effekterna av online-spel på produktiviteten.

Tips

 • Ta en entreprenöriell inställning till ditt företag. Behandla detta förslag som ett företag strävan där du måste använda fakta, logik och ansvarstagande för att göra din punkt.
 • Om din chef är intresserad av att minska stress och anställd konflikter för arbetskraften, leta efter bevis för att fri surfning kan tillåta anställda att söka känslomässigt stöd på nätet för att få igenom svåra situationer.
 • Om du eller andra anställda är funktionshindrade med psykiska problem, mer frihet surfa kan vara en arbetsplats boende du kan använda för att få känslomässigt stöd och kompensera för facklor eller triggers.

Varningar

 • Om din chef säger "nej", surfar inte på Internet på sneak. Det kan ställa dig upp för att få sparken eller korrigeras. Om du passionerat tror att du ska kunna ha ohämmad tillgång, anser åter närmar din chef senare ner linjen, med färska siffror och fakta.