Wko

Hur man vinner en 25 ord eller mindre konkurrens

När du behöver för att skriva något i en extremt tät ord gräns, det är inte lätt, men här är några idéer.

Steg

Hur man vinner en 25 ord eller mindre konkurrens. Skriv vad du vill säga så kortfattat som möjligt.
Hur man vinner en 25 ord eller mindre konkurrens. Skriv vad du vill säga så kortfattat som möjligt.
 1. 1
  Skriv vad du vill säga så kortfattat som möjligt. Oroa dig inte om ett visst antal ord ännu.
 2. 2
  Redigera ditt skrivande för tydlighet. Se till att du inte använder passiv röst! "Kattens benägenhet att undersöka okända resulterade i sin tidiga bortgång." Är MYCKET wordier, och har mindre påverkan, än "Nyfikenheten dödade katten."
 3. 3
  Räkna ut hur många ord du behöver ta bort.
  1. Om du har mer än en idé, vi måste bli av med så många som möjligt.
  2. Sortera dina idéer genom styrka. Om du skriver för en tävling frågar efter orsaker till varför du bör vara president, till exempel, bör du lägga antagligen, "jag kan eliminera fattigdomen" ovanför "Jag skulle få många röster".
  3. Ta bort de svagaste idéerna först, tills du har cirka 25 ord-20-30 bör vara tillräckligt nära.
 4. 4
  Avlägsna främmande ord. Beroende på uppsatsen, behöver endast omfattas anges en gång, eller kan utelämnas helt. Läsa och läsa tills alla främmande ord är borta.
 5. 5
  Kombinera fraser i ett enstaka ord eller kortare fraser. Till exempel, "Tar ut soporna" kan avskalad till "avyttrar Garbage" eller vidare, att "Eliminerar avfall", eller slutligen att "återanvänder". Var försiktig dock-de två första har samma betydelse, medan den tredje har en något bredare sådan, och den fjärde en mycket smalare en! Vid eliminering av ord, vara säker på att de resulterande fraser behålla sin ursprungliga fokus!
 6. 6
  Om du har för få ord, i vissa tävlingar som kan vara en styrka. Merparten av tiden, vill du få så mycket som du kan i de 25 ord-och slösa några inte skulle vara en bra idé, om du inte har uttömt alla möjligheter.
  1. När du lägger till ord, se till att de stärker fokus för din uppsats.
 7. 7
  Räkna dina ord-och upprepa steg 4 och 5 eller 6, vid behov. Det är ofta en smärtsam upplevelse, men det är också mycket bra metoder för att fokusera dina tankar på ett blåsväder.
 8. 8
  Kom ihåg att varje domare av ett ord eller mindre konkurrens är annorlunda. Så ett svar kan överklaga till en individ, men inte till en annan.

Tips

  1. Varje idé ska vara en mening.
  2. Gå och läs tänkespråk och citat. De är korta, koncisa, men mycket meningsfullt visdomsord.
  3. Haikus är bra för denna typ av konkurrens. Det har sitt ursprung i Japan, och de flesta av dem talar om naturen. Den normala formen av Haiku har en strikt struktur 5,7 och 5 stavelser på varje rad. Så även om varje ord är en enda stavelse ord, det är bara 17 ord totalt.