Wko

Hur organisera ditt skrivbord för att underlätta behoven hos en författare

Varje författare, oavsett ålder, skicklighet eller omständigheter, behöver en arbetsyta. Vissa författare föredrar att arbeta för hand, medan andra tycker om att skapa med hjälp av dator. Denna guide kommer att visa dig flera sätt att maximera din skrivande förmåga genom att organisera ditt skrivande utrymme på ett bättre sätt.

Steg

Hur organisera ditt skrivbord för att underlätta behoven hos en författare. Ta allt från toppen av ditt skrivbord.
Hur organisera ditt skrivbord för att underlätta behoven hos en författare. Ta allt från toppen av ditt skrivbord.

Skriva för hand

 1. 1
  Ta allt från toppen av ditt skrivbord.
 2. 2
  Organisera alla papper i högar. Toss något du inte behöver. Om du behöver för att hålla papper, köpa en billig arkivskåp eller låda, och lämna dem där. Om bordet ytan är tillräckligt stor, kan ofta använda papper gå i korgar, bindemedel eller ställningar på toppen.
 3. 3
  Rensa bort krimskrams, också, och hitta en bättre plats för dem. En papperskorgen är den idealiska platsen. Några föremål som är meningsfulla och inspirerande kunde ockupera de bakre hörnen eller hänga på en närliggande vägg, men inte byta arbetsplats för prydnadssaker.
 4. 4
  Lagra dina pennor i en mugg, eller ännu bättre, ett skrivbord arrangör.
 5. 5
  Toss några pennor som inte fungerar, har brutit eller tuggas oigenkännlighet, eller helt enkelt är obekväma eller obehagliga att använda.
 6. 6
  Ordna papper, anteckningsböcker, papperskorg och andra ofta använda objekt inom räckhåll.
 7. 7
  Köp en låda arrangör med många fack. Detta kan bidra till att Corral gem och andra småsaker och ändå hålla dem till hands. Om ditt skrivbord har lådor, men, ta en ordentlig titt på vad som finns i dem. Om du inte behöver det för ditt arbete (pennies, lösa skruvar, förra årets födelsedag kort), kasta det!
 8. 8
  Fyll dina leveranser när det behövs.
 9. 9
  Få ett bra ljus för toppen av ditt skrivbord. Detta är viktigt för att skriva på natten. Tänk att få ett skrivbord läskpapper. Det kommer att skydda bordet från bläck och ger en ren yta att skriva. Många skrivbord blotters är tryckta med kalendrar, också, om du vill spåra ditt schema eller framsteg.

Skriva av dator

 1. 1
  Rensa allt skräp på skrivbordet. Om datorn är en bärbar dator, ställ den åt sidan.
 2. 2
  Flytta allt som kastar en skugga, för att minska störningar (förutom datorn, förstås). Också ordna skärmen och omgivande ljus för att undvika bländning och reflexer. Om datorns terminalen är bredvid bildskärmen, kanske du vill flytta den till området intill fötterna, om möjligt. På så sätt kan du bara se skärmen, vilket lämnar mindre utrymme för distraktioner.
 3. 3
  Titta på skrivbordet på själva datorn och ta bort alla onödiga ikoner till papperskorgen / trash, eller till din Dokument-mapp, där de kommer att vara utom synhåll. Installera en stationär sökverktyg, såsom Google Desktop eller Copernic, för att hitta idéer inom anteckningar och skrifter om datorn. Om du har en Mac Sök på strålkastaren på en mac.

I båda fallen

 1. 1
  Få en fin stol. Det är OK att betala på stolen, eftersom du vill vara så bekväma som möjligt. Justera stol och skrivbord höjd om möjligt så att de är bekväma.
 2. 2
  Leta reda på skrivbordet i ett lugnt läge, där du kan koncentrera dig. Ha en klocka i närheten. En billig en kommer att göra.
 3. 3
  Håll en anteckningsbok eller juridisk pad nära till hands för att anteckna idéer och organisera tankar.
 4. 4
  Lokalisera skrivbordslampa så att handen inte kasta en skugga på ditt skrivande.
 5. 5
  Håll referensmaterial i närheten också. Med bokstöd, kan en ordbok, synonymordbok, och stilguide upptar några skrivbord. Om du refererar till många böcker medan du skriver, placera en bokhylla i närheten, eller placera skrivbordet i eller i närheten av biblioteket.
 6. 6
  Regelbundet avsätta tid för att ta itu med (kasta, fil, eller handtag) de saker som stack upp på ett skrivbord, i synnerhet post eller e-post.
 7. 7
  Överväg att ha en bärbar "skrivbord" om du gillar att skriva någon annanstans. En penna och anteckningsbok eller bunt registerkort kommer att göra. Portföljer, ryggsäckar och täckta bindemedel kan alla innehålla en mer utarbetad on-the-go setup.
 8. 8
  Färdigt.

Tips

 • Håll dina pennor vässade vid alla tidpunkter. Det finns inget mer irriterande än en trubbig blyertspenna.
 • När rensa bort ett skrivbord som har varit rörigt ett tag, damm eller torka rent skrivbord ytan också. En lätt blandning av vatten och diskmedel räcker.
 • Få ett arkivskåp.