Wko

Hur du förbättra din skriftliga färdigheter

Folk har alltid sagt att du är en "bra" författare, och du har funderat på att bli en själv. Kanske nästa Annie Proulx, eller nästa David Foster Wallace? För att komma dit, måste du vara bra, inte bara bra.

Det tar en hel del övning, naturligtvis, men det finns sätt du kan förbättra och bli författare du vill vara. Vi ska dela några tips med dig, och kanske en dag någon kommer strävar efter att vara det nästa du!

Steg

Hur du förbättra din skriftliga färdigheter. Plocka upp en bra bok.
Hur du förbättra din skriftliga färdigheter. Plocka upp en bra bok.

Metod ett: konsumera det skrivna ordet glupskt

 1. 1
  Plocka upp en bra bok. "Hur kommer det gör mig till en bättre skribent?" du undrar. Genom djupdykning i de världar och ord av författare som har gett oss några av de mest fängslande berättelser och karaktärer, kommer du att utveckla en känsla för vad som är möjligt.
  • Du kommer att bli mer medvetna om världen omkring dig-både den verkliga världen, och de världar som bara finns i ditt inre öga, tack vare författarens gåvor.
  • Du kommer att utsättas för tankar och idéer som kanske inte har något annat inträffat för dig, skicka ditt sinne för nya vägar att utforska.
  • Du kommer att lära dig nya sätt att presentera förklarande beskrivningar genom användning av symbolik eller bokstavstro. Försök att jämföra olika författares förhållningssätt till samma ämne för att se hur de är likadana, och hur de skiljer sig åt. Till exempel, är Tolstojs död av Ivan Iljitj, och Hemingway Snön på Kilimanjaro.
  • Du kommer att se öppna linjer som gör det kristallklart varför "Det var en mörk och stormig natt" är en sådan hemsk kliché. Jämför dessa liknande väderrelaterade första raderna:
   • "Det var en ljus kall aprildag, och klockorna var slående tretton." - 1984 av George Orwell. Det är inte mörkt, eller stormig, eller natt. Men du kan säga redan från början något inte helt rätt 1984.
   • "Himlen ovanför hamnen var färgen på tv, lyssnar på en död kanal." - Neuromancer, av William Gibson, i samma bok som gav oss ordet "cyberrymden." Detta ger dig inte bara vädret rapporten, gör den det på ett sådant sätt att du omedelbart placeras i hans dystopiska värld.
   • "Det var den dagen min farmor exploderade." - The Crow Road, vid Iain Banks. OK, det är inte om vädret, om vi pratar om regnar mormor bitar, utan som en öppning linje det verkligen fångar din uppmärksamhet.
   • "" Det var den bästa av tider, det var den sämsta av tider, det var en ålder av visdom, det var en ålder av dumhet, det var den epok av tro, det var den epok av misstro, det var säsongen av ljus, det var säsongen av mörker, det var våren hopp, det var vintern förtvivlan, vi hade allt framför oss, vi hade ingenting framför oss, vi alla kommer direkt till himlen, vi alla kommer direkt åt andra hållet -kort sagt, var perioden hittills som den nuvarande perioden, att några av dess bullrigaste myndigheterna insisterade på att tas emot, på gott och ont, i superlativ grad av jämförelse bara "-. En saga av två städer, av Charles Dickens. Väder, täckt känslor, fördömelse och förtvivlan-Dickens allt med en öppning linje som lämnar läsaren redo för allt.
 2. 2
  Delta i lokala teatern regelbundet. Ja, titta på en pjäs är passiv-liknande tv eller på bio-och det finns inte en bit av inblandade läsning. Men det kommer att skjuta din fantasi på ett sätt du kanske inte förväntar sig.
  • Mer än en film någonsin kan vara, är en teaterföreställning som ord kommer till liv, med endast regissörens tolkning och skådespelaren leveransen som filter mellan författarens penna och öronen.
  • Pjäsen är grejen, levererat av riktiga människor bara fötter framför dig, och du kommer att utsättas för författarens tankar i mycket mer intim och omedelbara sätt.

Metod två: skriv voluminously

 1. 1
  Köp en bärbar dator. Inte bara alla bärbara datorer, men en bra robust som du kan ta med dig nästan överallt, när som helst, eftersom idéer hända var som helst, när som helst, och du vill kunna fånga dessa idéer, flyktiga som de är, innan de fly du gillar att drömmen du hade häromkvällen om... um... det var... eh... ja det var riktigt bra på den tiden!
  • Skriv ner alla idéer som kommer till dig: undertexter, ämnen, karaktärer, situationer-något som kommer att väcka din fantasi senare när du är klar.
  • Behåll denna anteckningsbok (och en penna) runt hela tiden, och ägna detta en anteckningsbok för idéer bara, även om du föredrar att skriva berättelser i longhand först, som vissa författare är vana att göra. Om så är fallet, få en annan anteckningsbok för din berättelse. Om du har flera berättelser, ha en anteckningsbok för varje.
  • Med en idé bok fylld med inspiration kommer att vara ovärderlig, både inom en snar framtid, och en dag, på vägen, när du behöver en kreativ spark i baken. När du fyller upp det, sätta en etikett på den med datumintervall och några generella anmärkningar, så att du kan gå tillbaka till det som behövs.
 2. 2
  Välj ett ämne och börja skriva. Ämnet i sig spelar ingen roll-idén är att skriva. Och skriva. Och skriva lite mer.
  • Lägg ut den allmänna båge av berättelsen. Det behöver inte vara komplicerat, bara ett sätt att få huvudet runt riktningen av tomten. Till exempel den klassiska Hollywood story: möter pojke flicka, pojke får flicka, förlorar pojke flicka, pojke får flickan tillbaka igen. (De chase scener adderas senare.)
 3. 3
  Skriv en disposition. Expandera på din grundläggande båge, per avsnitt så att du kan börja fylla ut din berättelse, fylla den med minst huvudpersonerna, platser, tid, och humör.
  • Till exempel med hjälp av vår "Hollywood" båge, kanske du har en disposition som denna (ursäkta klichéerna-detta är bara ett exempel):
   • Pojke möter flicka. Mid-20s. De sitter ihop ett flygplan, internationell flygning, gå till Paris. Han är konventionellt, lite tråkig, smart, men inte världsliga. Han planerade denna resa för ett år. Hon är söt, men tuff och street-smart, och väldigt kvick. Planerat denna resa i morse.
   • Pojke får flicka. I Paris, beslutar de att tillbringa dagen komma över jetlag och ser sevärdheterna. Hon övertalar honom att följa henne. De turnerar runt läppja kaffe, äter baguetter och ost, fönster shop. Hon berättar om hur hennes pappa har fallit på hårda tider på grund av en skrupelfri riskkapitalist som avslutas hennes pappas företag. Pojken säger ingenting om sin pappa, men vet att hans pappa är killen som förstört hennes fars liv. Senare, bestämmer de sig för att äta middag, där de inser att de är attraherade av varandra, och romantik följer.
   • Pojke förlorar flicka. Över en romantisk frukost, finner flickan ut pojkens pappa är killen som satte hennes far i konkurs. Arg på används av pojken, kastar hon honom från balkongen i kalsongerna (1: a våningen-ingen skada), kastar hans öppna resväskan efter honom.
   • Allt detta händer under det första kvartalet av historien.
   • Pojke får flicka tillbaka. Flickan är kidnappad, pojke indiankrigare kulor och bråk barroom att rädda henne. Under tiden är hans pappa greps för korruption, och styrelsen utmärkelser kontrollen över bolaget till pojken. Pojke räddar också hennes pappas affär genom att avbryta avskärmning. De två flyger iväg i solnedgången tillsammans, tillbaka till Europa och deras nya liv.
  • Observera att i en disposition som denna, du upptäcker att de 4 sektioner, kommer den sista tar upp den största delen av berättelsen. När du har en del av ett utkast som kommer att ta mer än ett par ord för att beskriva, skapa en sub-disposition för att bryta det avsnittet i hanterbara delar.
 4. 4
  Skriv det första utkastet. Du är nu redo att börja din "slarvig kopia," annars känd som din första utkast! Använd din disposition, kött ut karaktärerna och berättelsen.
  • Du hittar själv skapa nya karaktärer som du skriver. Håll lite utrymme i din berättelse anteckningsbok för att lägga till tecken, och vad som gör dem vilka de är. Ge var och en av dem en liten historia om sin egen, och även om du inte lägger till att information i din berättelse, kommer det att ge en känsla av hur din karaktär kan agera i en given situation.
  • Var inte rädd för att hoppa runt. Om du plötsligt har en lysande idé om hur man ska lösa en situation nära slutet, men du är fortfarande på kapitel 1, skriv ner det! Låt aldrig en idé gå till spillo.
 5. 5
  Låt din berättelse guida dig. Kom ihåg, detta är det första utkastet. Låt din berättelse säga sitt, och du kan hitta dig själv på väg i oväntade, men mycket intressanta riktningar. Du är fortfarande chef, men var öppen för inspiration.
  • När du är fast, fråga dig själv: "Vad skulle Kurt Vonnegut (eller din favorit författare) göra?"
 6. 6
  Slutför din första utkast. Inte fastna i finjustering saker ändå, bara låta berättelsen spela ut på papper. Om du inser, 2/3 av vägen genom historien, att hon är verkligen ambassadören till Dubai, göra en anteckning, och avsluta berättelsen med henne som ambassadör, men inte gå tillbaka och börja på nytt skriva sin del till du är klar med det första utkastet.
 7. 7
  Skriv det igen. Första utkastet, minns du? Nu får du skriva in det från början, den här gången att veta alla detaljer i din berättelse som gör dina karaktärer mycket mer verkligt och trovärdigt. Nu vet du varför han är på det flygplanet, och varför hon är klädd som en punk. De är båda kör ifrån något om deras liv, och det är det som drar ihop dem.
  • Skriv det ända till slutet. Vid tiden du är klar med det andra förslaget, kommer du ha all information om din historia, dina karaktärer, den huvudsakliga handlingen, och subploten definieras.
 8. 8
  Läs din historia. Nu när du är klar med det andra förslaget, är det dags att läsa den. Sakligt, om möjligt, så att du kan åtminstone försöka vara objektiv. Dela det med en betrodd par vänner vars åsikt du respekterar.
 9. 9
  Skriv det slutliga förslaget. Beväpnad med anteckningar från din läsning berättelsen, plus anteckningar om dina vänner eller utgivare, gå igenom din berättelse en gång, slutbehandling som du går. Knyt upp lösa trådar, lösa konflikter, undanröja alla tecken som inte tillför någonting till den historien.
 10. 10
  Köp en bärbar dator. Ja, slutade du bara en episk roman, och du känner dig jäms med framgång. Nu är det dags att skriva nästa roman, eftersom du är "i zonen", och blir bättre med varje ord.
  • Ju mer du skriver-ju mer du övar någon skicklighet-ju bättre du kommer att få på den. Se dig på bokhyllor!

Tips

 • Läs böcker, tidningar och tidskrifter för att hjälpa dig hitta intressanta fakta du kan använda i ditt skrivande.
 • Bara ha kul medan du skriver. Skriva bör inte vara tortyr, är det en färdighet.
 • Lärare beundrar människor som arbetar hårt istället för racing att avsluta uppsatsen i sista minuten.
 • Använd hela ord och meningar. En uppsats eller berättelse är inte ett chattrum.
 • Om du tänker använda en dator, skriva ut din berättelse eller uppsats för hand först och sedan skriva det på en dator. Skriva för hand förbereder dig för uppsats tester. Det uppmuntrar också väldigt olika sätt att tänka, datorer kan tendera att göra arbete ser mer "färdig" eller "officiell" än den egentligen är.
 • Goda författare läser mycket. Läs hela tiden: tidskrifter, romaner, papperet, något. Läsa ett brett utbud av material ökar ditt ordförråd och ger dig en känsla av vad du försöker uppnå.
 • Varje dag skriver en dagbok och läste en artikel.
 • Inte alla skriver är fiktion. Bidra till tidningar eller bloggar på nätet, dela med dig av dina åsikter och tankar-alltid välskrivet, förstås.
 • Gör en mnemonic enheten för att hjälpa dig att komma ihåg saker som du ofta glömmer.
 • Hitta en genre och hålla fast vid det att det är lättare att behärska en sak i taget.
 • Börja blogga och dela dina åsikter med världen.
 • De info källorna för att hitta info om en "kunskap uppsats."
 • Liknelser och metaforer är roliga att använda! När det görs bra, de är som doften av en ros, och få dig att se smart som en piska.

Varningar

 • Skriva krävs tålamod och praxis.
 • Använd synonymer med omsorg. Det finns inget snabbare sätt att låta okunnig än att använda ett ord som fel ordklass eller i fel sammanhang. Alltid slå upp ord i ordlistan och se till att du förstår vad de betyder innan du använder dem. Visa även konnotationer av ord och vet vikten av bra ordval.
 • Se till att ditt skrivande är välorganiserad! Dåligt organiserade skrivande får inte läsa väl och kan även förvirra läsarna. När du går från punkt till punkt, kontrollera sammanhållning. Försök att organisera dina punkter i någon slags logisk ordning. Ofta kommer du gör klokt i att spara det bästa till sist. I en övertygande uppsats, försöker spara ditt bästa argument för sist. I ett reportage, spara mest intressanta informationen till slutet (eller början).
 • Inte plagiera inte! Inse att dina referenser är mycket viktigt i uppsatser. De lånar även trovärdighet till din forskning. Om du skriver något för en skrift klass, kan du be din lärare hur du citera dina referenser eftersom det finns många olika stilar. Var försiktig med hur du använder ord och fraser från den ursprungliga texten. Du kan behöva använda citattecken runt vissa ord som du lånar från originalet, beroende på hur vanliga orden är.
 • Var noga med att stanna på ämne. Om du skriver om något oviktigt, kanske du upptäcker att din huvudsakliga budskapet blir begravd under triviala saker. Detta gör redigering särskilt viktigt. Beroende på ditt ämne och form av skrift, kan det vara bra att ta med undertexter. Undertexter kan hålla dig fokuserad och kan hjälpa läsarna hoppa material som de inte nödvändigtvis behöver läsa. Om du har en vana att gå off topic, titta på varje stycke. Innehåller stycket bara en huvudtanken? Du kan ha information som är irrelevant eller tillhör någon annanstans i tidningen. Också vara noga med att använda övergångseffekter ord. Adverb som "men" "därför" och "äntligen" kan göra ditt skrivande lättare att följa och mer tilltalande för örat.

Saker du behöver

 • En eller flera bärbara datorer
 • En ordbok
 • En tesaurus
 • Pennor (i olika färger)
 • Ett uppslagsverk
 • Info källor
 • En penna (för det slutgiltiga förslaget)
 • Läsa material (tillval)
 • Sitt i ett tyst rum så du kommer att koncentrera på vad du skriver