Wko

Hur man kan expandera en skiss till en roman

Har du någonsin velat skriva en roman, men kunde inte räkna ut var du ska börja? Tja, varför inte skriva en enkel skiss, sedan gå igenom det och göra det längre flera gånger tills det är en färdig bok?

Steg

Hur man kan expandera en skiss till en roman. Tänk på en idé för din roman.
Hur man kan expandera en skiss till en roman. Tänk på en idé för din roman.
 1. 1
  Tänk på en idé för din roman. Du måste ha en tomt, klimax, tecken, tänkte etc. redan ute. Om du inte kan tänka mycket, försök att basera några av dina karaktärer på folk du känner eller ta inställningar, tomt info, etc. från verkliga livet.
 2. 2
  Separera din idé i tre delar: början, mitten och slutar delar av din roman. Skriv ett par meningar för att sammanfatta varje del. Gör inte dem mycket beskrivande, men gör dem berätta mer om de händelser som inträffar. Du vill göra det kort och koncist.
 3. 3
  Split varje del på mitten och göra en punkt om de sex delarna. Detta gör att du kan sammanfatta varje halva början delen, mittdelen och slut del, vilket ger mer plats för information.
 4. 4
  Därifrån, gå i separata beskrivningar för varje kapitel. Du har planerat evenemang i sex delar, så nu måste du dela upp dem i olika kapitel. För det första kapitlet planen ut, bara skriva 1-2 meningar om varje kapitel. Du vill börja i liten skala och sedan växa därifrån. Bara skriva om den viktigaste händelsen i kapitlet.
 5. 5
  Gå tillbaka genom ditt kapitel skisserar och dubbelt så lång kapitlet sammanfattningar. Så, bör du göra det 3-4 meningar denna gång för varje kapitel sammanfattning. Återigen, bara skriva om de stora sakerna i kapitlet händelserna.
 6. 6
  Gå tillbaka igen och det dubbla, vilket gör 7-8 meningar för varje kapitel sammanfattning. Det är när du kan börja lägga mindre detaljer om händelserna i kapitlet.
 7. 7
  Nu är där du börjar lägga dialog och beskrivningar. Gör varje "kapitel" 20-25 meningar, tillsats av enbart de viktiga citat och beskrivningar att endast de mest viktiga händelser i kapitlet. Resten av det kan vara bara vanlig sammanfattning. Det kommer att vara typ av kantiga och inkonsekvent efter detta steg, men tänk på att det inte är den resulterande kapitlet.
 8. 8
  Nu ändra alla "vanliga drag" delar i kapitlen i beskrivande texter med dialog. Kom ihåg att bara lägga de viktigaste citat och beskrivningar. Efter detta, bör varje kapitel vara ca 500 ord.
 9. 9
  Lägg lite fler citat och beskrivningar till varje kapitel. Du är fortfarande bygga kroppen, så du behöver inte lägga till något alltför liten. Bara få allt viktigt i det först. När du är klar med detta steg, bör varje kapitel vara någonstans runt 1000 ord.
 10. 10
  Slutligen, kan du lägga till alla små detaljer, dialog och beskrivningar till dina kapitel. Varje kapitel kan vara allt från 1500 till 3000 ord, beroende på hur många kapitel som du har skapat. När du är klar gör detta för varje kapitel, bör du ha din färdiga romanen.

Tips

 • Du kanske vill gå tillbaka till din roman och redigera lite när du är klar. Det är tveksamt om du kommer att ha en perfekt roman på första försöket.
 • Se till att dina kapitlen flöde med varandra. Du vill inte kapitlen att hoppa från en stor händelse i mitten av en annan, eller hoppa över händelserna helt och hållet.
 • Skriva alltid tar inspiration, så fortsätta att försöka. Ibland idéer kommer bara komma till dig.

Varningar

 • Skriv inte över! Om du skriver för mycket då din roman kommer inte att vara lika bra. Skriv med måtta, och bara skriva en hel del om du känner för det. Tvinga inte dig själv.