Wko

Hur man skriver en testplan

Testplaner beskriva processen för att testa funktionaliteten av programvaran. En testplan detaljer varje steg som tas för att uppnå ett visst resultat och stater målet för varje åtgärd. Planen belyser också de beräknade resurser, risker och personal som deltar i testet. Du bör använda en testplan om du försöker att eliminera buggar och andra fel i programvaran innan den blir tillgänglig för kunderna. Följ stegen nedan för att skapa en testplan.

Steg

Hur man skriver en testplan. Skriv en introduktion.
Hur man skriver en testplan. Skriv en introduktion.
 1. 1
  Skriv en introduktion. En introduktion innehåller en allmän beskrivning och tidsplan för ett test, liksom alla relaterade dokument.
  • En handling beskrivning ger en övergripande verksamhetsmål, som omfattar de metoder som kommer att användas i testprocessen och de planerade resultaten. Relaterade dokument inkluderar all kringutrustning material som är relevant för det aktuella projektet, t.ex. förteckningar över specifikationer. Ett schema detaljerna tidssteg där varje fas av testet kommer att slutföras.
 2. 2
  Skriv ett avsnitt om erforderliga resurser. Det här avsnittet beskriver alla de resurser som krävs för att slutföra testet, inklusive hårdvara, mjukvara, testverktyg och personal.
  • Vid redovisning av din personal, se till att specificera det ansvar som krävs av varje medlem och den utbildning som krävs för att utföra dessa uppgifter.
 3. 3
  Skriv ett avsnitt om vad du ska testa. Lista vilka nya aspekter som du kommer att testa och vad gamla aspekter som du kommer att åter-testning.
 4. 4
  Skriv ett avsnitt om vad du inte ska testa. Lista alla funktioner som inte kommer att testas under det aktuella projektet.
 5. 5
  Skriv en lista över dokument som kommer att produceras under testningen.
 6. 6
  Skriv ett avsnitt om risker och beroenden. Detalj alla de faktorer som ditt projekt beror på och riskerna i varje steg.
 7. 7
  Skriv ett avsnitt om resultaten av projektet. Beskriv alla de mål som du hoppas uppnå under testprocessen. Detalj de parametrar för vilka framgång och misslyckande kan mätas.

Tips

 • Vissa utvecklare använda en oberoende testning företag att utföra sina testplaner. Med ett oberoende företag som utför provning, kan metodiken och resultaten granskas på olika sätt.
 • Cater din testplan till de resultat du förväntar dig från testningen. Vissa tester görs för att se vilka funktioner lyckas och vissa tester görs för att se vad som kommer att misslyckas. Varje kräver olika planering.
 • En grundlig testplan kan undanröja behovet av ett testförfarande, vilket kan vara kostsamt att utveckla. Typiskt, testplaner beskriver vad produkten testas och provningsmetoder beskriver hur man testar den produkten. Däremot kan en detaljerad testplan omfatta de uppgifter som normalt beskrivs av ett testförfarande.
 • Om din programvara Projektet är uppdelat i flera sektioner med olika lag, bör varje lag skapar sin egen testplan. Varje lagets testplan kan kombineras i det övergripande projektet testplan de har granskats och godkänts.