Wko

Hur man skriver romaner

Vill du skriva en kärleksroman som ger dig titeln på en författare, eller bara för skojs skull? Skriva romaner är ingen lätt sak, men det är kul! Det finns ingen exakt "formel", finns det några riktlinjer som du kan följa.

Steg

Hur man skriver romaner. Innan du börjar skriva ditt kärleksroman, bestämma om du vill sälja din bok på nätet eller skicka den till ett förlag för att få en mer rimlig chans att sälja den i butikerna.
Hur man skriver romaner. Innan du börjar skriva ditt kärleksroman, bestämma om du vill sälja din bok på nätet eller skicka den till ett förlag för att få en mer rimlig chans att sälja den i butikerna.

Skriva din egen kärleksroman

 1. 1
  Innan du börjar skriva ditt kärleksroman, bestämma om du vill sälja din bok på nätet eller skicka den till ett förlag för att få en mer rimlig chans att sälja den i butikerna.
 2. 2
  Om du väljer att skicka till ett förlag, få en litterär agent, kommer de att slå boken till förlaget. Samla kontaktinformationen för medlet du har i åtanke. Förvara denna på ett säkert ställe så att du inte behöver gå söka efter det här igen. Om du ska sälja din bok på nätet, gå igenom hela proceduren med att publicera en bok. Inte publicera något, dock bara gå riktlinjer strikt.
 3. 3
  Tänk upp karaktärer, speciellt två huvudpersonerna, de viktigaste två personer i romanen. Tänk på förgångna händelser i sitt liv, och kanske det kan påverka dem. Vilka är deras svagheter och styrkor? Har de haft tidigare kärlekar? Lär känna din karaktär.
  • Tecken är en stor del av en kärleksroman. För ledningarna för att verka "realistisk" (om det är vad du går för), måste du ge dem brister. Ingen är perfekt, så varför gör dina karaktärer perfekt? (Men att göra dem verkar perfekt till varandra är helt bra, så länge de har sina brister under det hela.)
  • Har du inte dina huvudpersoner besatt med bara en sak eller en person. Läsaren ska kunna lära känna dem utanför deras romantiska intressen.
 4. 4
  Plocka deras åldrar. Beroende på den grupp av människor som du skriver här romans för, plocka i åldrarna dina karaktärer. Du vill att din kärleksroman vara relatable, så skriver en vuxen kärleksroman centrerad på femton-åringar kommer inte att bli en stor hit. Omvänt, om du skriver en tonåring romans, försök inte att göra dem fyrtio-någonting, eller till och med trettio-någonting, eftersom dessa är i åldrarna föräldrarna till de barn som kommer att läsa din romantik. Tweens och tonåringar sluka fler romaner, så det skulle vara bäst om dina karaktärer varierade från cirka 18 till 24. Rikta i åldrarna dina karaktärer att åldersgruppen personer som du vill läsa din romantik.
 5. 5
  Besluta om inställningen. Om det i framtiden, det förmodligen inte kommer att se ut i världen idag. Om du skriver paranormala romantik, prova att göra din egen värld. Basera den på vad sub genre din romantik är på. Du behöver inte bli super specifik om du inte vill, men läsarna kommer att ha lättare att visualisera berättelsen om de kan föreställa inställningen. Dessutom kan inställningen hjälpa till att bygga dina karaktärer-om det alltid soligt, kanske man längtar efter att leva på en plats där det regnar en dag osv
 6. 6
  Tänk på händelser som verkligen gör din berättelse en romans. Inkludera händelser som har att göra med romantik, som datum och raster hjärta. Tänk på intressanta idéer, inte desamma som andra berättelser har använts. Kanske en av tecknets ex är svartsjuk av relationen, och försöker få tillbaka tillsammans med dem, eller föräldrarna kanske inte godkänner och väljer en annan partner för karaktären. Glöm inte att använda andra karaktärer i boken också, som exes, föräldrar, (om det handlar om tonåringar), och vänner.
  • Inte alltid göra dessa händelser en "picknick i parken med fjärilar överallt" eller som ett "äktenskap, skilsmässa, datum, äktenskap, skilsmässa, datum, fuska, bryta upp." Du vill att din kärleksroman att sticka ut från mängden.
  • Ge paret sin andel av problem längs vägen. Hela "boy-meets-girl-och-de-fall-in-love-och-live-happily-ever-after" sak är typ av en mainstream idé. Gör det intressant, till exempel, "boy-meets-girl-och-de-hate-varandra-tills-boy-ser-tjej-bli-full-och crazy-at-a-part-och-tar-henne -on-a-synd-datum-och-hon-finner-ut-om-det-synd-delen "Ja, det är en lång scenario, men det är betydligt mer originellt. Beroende på vilken typ av romantik du skriver, skapar olika problem för dina karaktärer, som hon är ett spöke, han är 10 år äldre än henne och hennes familj inte godkänner, hon inaktiverad, han är från framtiden,
 7. 7
  Skriv trovärdig dialog. "Um... Jag är Charlotte. Känner jag dig?" låter trovärdigt. Känn dig fri att ge dem cheesy dialog som, "Du har de mest fantastiska ögon." Men gör inte upp hela romanen med cheesy komplimanger. Romances måste vara passionerad! Ge dem känslor!
  • Inkludera beskrivande ord. "Trevligt" eller "Cool" sund oprofessionellt och tenderar att avskräcka läsarna.
 8. 8
  Börja skriva / skriva din bok. Tänk på en krokig början, som en av dina karaktärer flirta med en annan person som de vill, eller om det är paranormalt, kan det börja på en magisk plats. Du behöver inte hålla med dispositionen, men du bör följa det. också tänka på ett bra slut. De flesta ändelser är de två karaktärerna lever lyckligt, men varför inte prova något annorlunda? Slutet kommer att bli ihågkommen, så du bör göra det riktigt bra!
 9. 9
  Avsluta romanen väl. Du kan skriva en fantastisk kärleksroman, men om du slutar inte är tillfredsställande, kommer det bara att bli ihågkommen som "okej" eller "jag gillade det, men slutet var dåligt". Stressa inte slutet eftersom du är sjuk av knega igenom kapitel efter kapitel. Det är bäst att avsluta romanen med killen och tjejen att få ihop. Detta kommer att göra läsarna verkligen glad, eftersom de vill att killen och tjejen att vara tillsammans! Men tycker inte att du måste avsluta romanen med de två huvudpersonerna leva lyckligt. Titta på "Romeo och Julia", till exempel!
 10. 10
  Använd korrekt grammatik, stavning och interpunktion. Ingen man önskar att läsa något som är så dåligt formulerad och korrekturläsa som "och sarah, liksom, jst wnet till bathrume n aldrig kom tillbaka igen någonsin och evetyone var riktigt tråkigt. Slutet, tack för readin min bok, her'es min e-post, berätta för alla ur vänner bout it, bye! " Det är sannolikt ingen kommer att köpa det. Om du skickar den till en litterär agent, kommer de att hålla med en redaktör ändrar din roman tills du sluta göra misstag / fel. När du måste redigera någonting, inte ändra historien! Agenten skulle ha avvisat det, om det var verkligen en dålig historia, så om de inte har avvisat det hittills, inte ändra en sak! (Förutom misstag redaktören vill att du ska fixa.)
 11. 11
  Har dina vänner kolla din roman. Be om kritik, annars kommer du inte få någon bättre. Om de ärligt vill det, har berättelsen publiceras!

Tips

 • Kontrollera alltid ditt språk, stavning, grammatik och interpunktion!
 • Var inte bråttom att få dina böcker gjort. En bok tar mycket engagemang och tid, så bara ta din tid och gör ditt bästa.
 • Förvänta dig inte omedelbar succé! Du kan inte få din första bok publicerad och mest troligt att du kommer att behöva skicka den till flera förlag innan det blir accepterat. Bara minns även stora namn som, JK Rowling eller Charles Dickens skulle ha haft böckerna avvisades innan.
 • Microsoft Office Word är en mycket bra roman-skrivande ordbehandlare. Även om du måste betala, inte alltid! Prova en gratis testperiod om du vill, först. Men om du ska skriva en väldigt lång bok eller du kommer att skriva fler böcker, bör du köpa programmet innan rättegången tiden tar slut! (Omkring 180 dagar för att använda rättegången). En bra gratis alternativ är "Open Office Writer" som gör att du kan spara direkt till PDF-format som används av skrivare.
 • En skiss kommer att hjälpa dig att få organiserat och kommer att ge dig en grundläggande översikt om din romantik och vad som ska ingå i boken. Om du behöver hjälp, se Hur man skriver en disposition.

Varningar

 • Akta dig för de få förlag som ber dig betala pengar för att dem att läsa din bok, redigera den, och sälja den. Det är troligt att de kan vara en bluff!
 • Om du tror att din bok är riktigt bra, men en viss kritiker-liknande vän säger att det "suger", tror inte dem! Om alla andra som är bara en vanlig människa verkligen gillar din bok, så är det riktigt bra och du kan få en hel del av försäljningen.
 • Akta online publicister, kan de vara en bluff.
 • Inte publicerar dina romaner på nätet om du tänker publicera det genom ett arv utgivare först. Self-publishing har blivit mer och mer livskraftiga, och många romanska romanförfattare är själv publicera sin backlist (tidigare publicerad paperback fiction) som e-böcker. Denna taktik har gett dem en större läsekrets och ökade intäkter. För vissa blivande Romance författare (eller författarna romantiska historier som inte godtogs av etablerade förlag), self-publishing för e-läsare har hjälpt dem att få en publik och öka sina inkomster. I denna tid av digitala böcker, kan förbi husen etablerade förlag vara lukrativt, men du måste vara beredd att driva ditt eget företag och marknadsföra dig själv hårt. Detta innebär att man tar hänsyn till hur mycket tid kommer att spenderas borta från din Romance Novel Writing.

Saker du behöver

 • Dator / bärbar dator
 • Pencil (Om du använder en bärbar dator)
 • Idéer