Wko

Hur man skriver en bokrecension

Denna artikel kommer att hjälpa dig att förstå det väsentliga i att skriva en litteraturstudie. Oavsett om det är för en skola rapport, en tidning, eller bara en översyn för en vän, kan litteraturöversikter få dig att verka smart och hjälpa andra att hitta gåvan av läsning. Att veta hur man korrekt att skriva en är en mycket viktig färdighet att ha.

Steg

Hur man skriver en bokrecension. Förstå vad du läser.
Hur man skriver en bokrecension. Förstå vad du läser.
 1. 1
  Läs boken. Detta kan tyckas självklart, men att läsa boken är nyckeln till en bra recension.
 2. 2
  Förstå vad du läser. Om du inte förstår det arbete som du ska skriva om, kan du inte skriva en bra recension. Läxor börjar här, om du läser en roman eller en berättelse som talar om något som du inte förstår, försök att lägga lite möda och få lite kunskap om det. Också vara säker på att du inte saknar ord medan du läser, en liten ordlista bör bli en fin hjälp i dessa fall.
 3. 3
  Samla information. När du läser, anteckna olika saker om arbetet. Markera några allmänna och särskilda aspekter om Witting. Några frågor som hjälper dig är:
  • Vem är berättaren? Är det i första person eller tredje person?
  • Vilken genre betyder tillhör?
  • Hur är det med stil? Använder det ett bra utbud av intelligenta och vältaliga ord? Inte måla det exakt en bild i ditt sinne? Om inte, se över och försök igen.
  • Vad är åldern på arbetet? Då var det skrivet? Är det speglar dess ålder?
  • Mindre viktigt men, vad du känner? Hur känner du när du läser det?
 4. 4
  Gör några anteckningar av berättelsen. Försök att fånga de viktiga händelserna i historien. Man glömmer knappast de viktigaste händelserna, men det beror på dina läsvanor. Detta är användbart för att hålla reda på handlingen när du har läst klart långa eller komplexa böcker.
 5. 5
  Hitta mer om författaren och de verk han eller hon hade gjort. Hitta några uppgifter om författarens liv och titta på andra recensioner av hans arbete. Detta är viktigt att förstå arbetet i sitt eget sammanhang. När du är klar med insamling av information och du har tillräckliga anteckningar, så är du redo att skriva själva artikeln.
 6. 6
  Börja med en introduktion. Det beror på vem du skriver för. Du kan börja med ett stycke som beskriver ditt första intryck av arbetet, eller en intressant anekdot som du upplevt genom boken, eller en mer teknisk introduktion där du kortfattat ange författare, titel, förlag, samt all annan information om boken du ser relevanta.
 7. 7
  ge en kort historik av författaren ger>.
 8. 8
  beskriva handlingen i boken kontur>. Ta hand om dina läsare, inte skriva en spoiler om du skriver för en tidning, en bokhandel, eller en teater ombord. Å andra sidan, vara tydliga och explicita om ditt arbete kräver det.
 9. 9
  Skriv ett stycke som förklarar vad du tycker om hur boken skrevs, som tidigare nämnts.
 10. 10
  Använd det sista stycket som en sammanfattning av hela recensionen. Ge din personliga åsikt om boken (jag har haft den här boken, jag hatade denna bok, etc.) och avsluta med att rekommendera boken. Stat som skulle njuta av denna bok, använder generella termer (barn, action älskare, etc.). Detta är valfritt, beroende på din allmänna, ibland du kan använda detta avsnitt som en bra introduktion till en icke-teknisk översyn och det borde vara ett bra sätt att koppla upp din läsare.
 11. 11
  Inkludera ditt fullständiga namn i slutet och, eventuellt, din e-postadress.

Tips

 • Om boken gjordes till en film, titta på film, men läste boken efter att friska upp minnet, eftersom filmer ofta utelämna delar och delar twist för att göra en bra film. Om du inte vill läsa boken, eller ens se en online sammanfattning, inte titta på filmen.
 • Försök att utforska olika källor för att samla information. Tro inte allt du hittar på Wikipedia, ibland är inte dåligt att ha lite nyfikenhet och hitta olika sätt att uppfatta om en författare eller ett visst arbete. Vanligtvis bibliotek och diskussionsgrupper är intressanta platser att lyssna nya versioner av samma historia, och även ge några bra idéer till ditt arbete.
 • När du skriver ner din åsikt kan du försöka göra det lite personligt, och inte delvis. Låt dina läsare känner sig delaktiga och blir en bro eller en vägg mellan boken och läsaren.
 • Var medveten om din publik. Det är inte samma sak att skriva ett skolbetyg än en översyn för en blogg eller en tidning eller tidskrift.

Varningar

 • När du beskriver tomten, visar inte på några större händelser. Läsa om karaktärers död, vigslar eller andra spoilers kan göra just det, förstöra boken. Om någon läser alla dessa uppenbarelser i en artikel, kanske de inte vill läsa boken, eller inte njuta av spänning om de läst boken.

Saker du behöver

 • En bok att granska
 • Något att ta anteckningar på
 • En ordbok
 • Förmågan att skriva bra
 • Något att skriva eller skriva den slutliga översynen på
 • (Tillval) på internet för att läsa online sammanfattningar
 • (Valfritt) filmen anpassning av boken
 • (Tillval) någon som kan hjälpa dig