Wko

Hur man skriver en bok rapport utan att läsa boken

Boka rapporter är några av de mest obehagliga uppgifter som unga studenter står inför. Det kan vara svårt att uppbringa motivation att avsluta boken, speciellt om det är särskilt tråkigt. Så följ dessa tips för att göra en bok rapportera ur ingenting.

Steg

Hur man skriver en bok rapport utan att läsa boken. Din bästa insats för att passera rapporten är att faktiskt läsa boken.
Hur man skriver en bok rapport utan att läsa boken. Din bästa insats för att passera rapporten är att faktiskt läsa boken.
 1. 1
  Din bästa insats för att passera rapporten är att faktiskt läsa boken. Det finns inget som den desperata känslan av osäkerhet som bara kan komma från att inte läsa en viktig bok för att göra en rapport - utom kanske känslan man får när man kastas in i en grop av vilda björnar.
 2. 2
  Om du är 100% säker på att faktiskt läsa boken är en dålig idé, sedan gå till en webbplats tillägnad författaren och hans eller hennes verk, dessa är oftast fullproppade med fakta om boken i fråga. Om du inte kan hitta en plats och sedan Google eller check Wikipedia.
 3. 3
  Välj en bok du känner en av dina vänner är att läsa och be vän som läser den för att berätta om det.
 4. 4
  Säg inte till dem att du inte läst boken, bara låtsas att du undrar hur de gillade det, eller säga att du inte förstod en del. Sedan, förhoppningsvis kommer de att informera dig om vad de vet på ett skrytsamt sätt.
 5. 5
  Utnyttja detta för att borra dem för ytterligare information.
 6. 6
  Skumma igenom boken och försöker läsa åtminstone lite av varje kapitel. Bakstycket eller insidan av boken jackan har vanligtvis den grundläggande handlingen linjen och namnen på huvudpersonerna. När du vet tomten, försök att leta efter klimax av boken. Det bör vara närmare slutet av den nya, även om detta inte alltid fallet.
 7. 7
  Nu skriver ditt hjärta ut! För att se mer om hur man faktiskt skriva rapporten se Hur man skriver en bok rapport.

Tips

 • Försök att inte fokusera på en del av boken. Din lärare kan bli misstänksam och konfrontera dig om varför du valde att skriva på en specifik del. Du kan alltid bara förbereda sig för detta genom att tänka på en trolig orsak, men det är bäst att bara sprida dina kommentarer ut på flera händer.
 • Försök att sätta in något i stil med "I mitten av boken svåra saker hända och de (huvudpersonen) förändringar och i slutet av problem fast är." Ibland improvisation fungerar!
 • Läs boken och läsa den också. Du kan inte lära sig något av att läsa det, men du kommer att må mycket bättre att lämna det att veta vad boken handlade om. Du kan inte få ett dåligt betyg om du sätter i vissa ansträngningar.
 • Försök att lägga in att säga "I kapitlet ___ detta hände och jag kände ______" Det betyder inte att du måste läsa boken, men kanske bara bläddra till en sida och skumma det kapitlet.
 • Lägg massor av beröm för boken, eftersom detta kommer att göra rapporten skiljas från dina klasskamrater projekt. Det sista du behöver är en lärare berätta för andra om hur bra en rapport författare du är när du har berättat för andra studenter som du inte läst.
 • Förklara vad du kanske känner när du läser boken som att säga "Jag var så lättad över att karaktären gjorde det igenom." etc.

Varningar

 • Aldrig fastna! Du kan komma in i allvarliga problem!
 • Det värsta du kan göra är att välja en populär bok som du inte vill läsa. Chansen är din lärare vet tomten linjen till Moby Dick, Frankenstein och många andra!

Saker du behöver

 • boken
 • Objekt som din lärare godkända att du kan använda för din rapport