Wko

Hur man skriver en serietidning

Hur man skriver en serietidning att någon annan kommer att dra.

Steg

Hur man skriver en serietidning. Kom upp med en idé som du tror kommer att bli kul och spännande att utforska för minst 22 sidor.
Hur man skriver en serietidning. Kom upp med en idé som du tror kommer att bli kul och spännande att utforska för minst 22 sidor.
 1. 1
  Kom upp med en idé som du tror kommer att bli kul och spännande att utforska för minst 22 sidor. Din berättelse kan vara kortare eller längre, men en bra längd för de flesta historier är 22 sidor.
 2. 2
  Skapa flera tidslinjer: en för vad som skall visas för läsaren i berättelsen, vilka åtgärder som behöver ske, där karaktärsutveckling kommer att gå, kommer etc. Andra tidslinjer måste göras för varje tecken, så du vet vad deras liv har varit hittills, där det går, etc.
 3. 3
  Dela upp en tom sida i paneler för din berättelse. Tänk stimulering, så om din huvudperson har precis upptäckt benen av ett monster i hennes bakgård, får läsaren att ha en trevlig stor bild att titta på och ta sin tid tittande.
 4. 4
  Använd dina tidslinjer som guide, fyll i paneler med antingen beskrivningar eller skisser av vilka åtgärder som bör ses och vilken dialog bör höras. Kom ihåg att dialogen egentligen ses i en serietidning, så försök att inte fastna alltför många ord i en enda panel.
 5. 5
  Många yrkesverksamma kommer att använda två sidor, en för manus och en för bilderna. Till exempel kan skriptet gå: "[. 1] Spiderman svänger längs gatorna och fläckar 2 polisbilar jagar en gul sportbil cap1:. Hmm det är märkligt tyst idag... cap2: Uh Oh.. antar jag talade med snart! " Sen å andra sidan skulle vara bilden av Spiderman svänga ner på gatan och två tomma bildtext mellanslag märkta ett och två.
 6. 6
  Skriv tills din historia berättas! Du kan sedan ta denna grundläggande skiss / beskriva din artist, eller skriva upp en mer professionell manus, vilket gör att konstnären att ha några kreativa bidrag till arbetet.

Prov serier


Varningar

 • Glöm inte, SIDAN 1 kommer att möta den främre pärmens insida, så du behöver inte ha en 2-sida stänk tills sidan 2. Likaså kommer sidan 22 möta omslagets insida. Försök att göra din 2-sida stänk börjar på en jämna sidan.