Wko

Hur man skriver en bok sammanfattning

Det kan vara bane av engelska studenter överallt, men att skriva en bok sammanställning behöver inte vara tråkiga och svåra. Det kan faktiskt vara kul om du närmar dig den på rätt sätt. Här är några enkla steg om hur man skriver koncisa och informativa sammanfattningar.

Steg

Hur man skriver en bok sammanfattning. Samla dina anteckningar.
Hur man skriver en bok sammanfattning. Samla dina anteckningar.

Läsa bok

 1. 1
  Läs boken. Du kan läsa Cliff Notes version, men sammanfattar boken inte är effektiv.
  • Till exempel, om du läser Borta med vinden, kommer du förmodligen genast tänka på de 1939 filmen aktörer. Att bygga ett starkare intresse, ge den del av Rhett Butler till Johnny Depp, och den del av Scarlet O'Hara till Scarlett Johansson. Kasta Samuel L. Jackson som Polk, och tänker på honom säga Polks linjer med Jackson touch.
 2. 2
  Ta anteckningar. När du läser, hålla ett anteckningsblock eller en röstinspelning nära dig. Gör allmänna iakttagelser som du läser. Notera tonen och inställningen av boken, karaktärerna och deras personligheter.
  • Till exempel, om du läser Game of Thrones, kunde man konstatera att världen skapades var mycket skarp.
  • Du skulle vilja notera egenskaperna för Ned och hans familj-och alla andra familjer, förhållandet mellan Cersei och Jaime, eller Tyrions fysiska gestalt jämföras med hans personlighet.
  • Anteckningarna behöver inte ha någon verklig form eller innehåll, de kan klottrat på en servett, om det är vad som är praktiskt-så länge de vettigt för dig, och kommer att hjälpa dig att komma ihåg små detaljer som gör din sammanfattande arbete.
 3. 3
  Fördjupa dig. Om du läser och antecknar, och upptäcker att du har blivit så uppslukad av berättelsen, hålla behandlingen! När du har läst klart, göra anteckningar om vad du upptäckt. Även om det kanske inte är så specifik som anteckningar, kan du fånga en vidare bemärkelse av historien.
  • Vad tvingade dig att förlora reda på anteckningar? Det tar tid att komma in i stämningen författaren skildrar.

Skriva sammanfattningen

 1. 1
  Samla dina anteckningar. Komponera en kronologi med dina anteckningar om berättelsen. Om du inspelade röstanteckningar, se till att transkribera och inkludera dem i din samling.
 2. 2
  Disposition tomten. Skapa en allmän sammanfattning av de karaktärer, miljö och tema genom hela berättelsen.
  • Upprätthålla en generalisering som du skriver din disposition. Syftet med en skiss är att ge en ram för resten av sammanfattningen.
 3. 3
  Utnyttja dina anteckningar. Skapa meningar med dina anteckningar och inkludera dem i din sammanfattning. Var noga med att endast använda lämplig information och ordna dem därefter.
 4. 4
  Ge detaljerade beskrivningar. Analysera viktiga händelser i historien, och utelämna alla onödiga uppgifter som kan vara relevanta för din sammanfattning.
  • Tänk på din målgrupp. Klargöra eventuella viktiga punkter i sammanfattningen för att undvika tvetydighet.
 5. 5
  Avslutar din sammanfattning med ändelsen. Om detta är en klass uppdrag, kan du behöva upprepa slutet på historien.
 6. 6
  Slutföra din sammanfattning. Detta inkluderar redigera och revidera alla nödvändiga delar i din sammanfattning. Har någon som har läst boken korrekturläsa din sammanfattning och åtgärda vissa områden som behöver förbättras.

Tips

 • Granska andra sammanfattningar av andra böcker. Att göra detta kommer att ge en bättre inblick i strukturen för en sammanfattning.
 • Kom alltid ihåg att parafrasera.

Varningar

 • Undvik plagiering vid alla tidpunkter. Detta är ett brott och kan leda till allvarliga konsekvenser. För att undvika plagiat, alltid komma ihåg att citera dina källor i rätt format (dvs., MLA eller APA). Rådgör med din lärare om citerar källor och be om metoder för att undvika plagiering.