Wko

Hur man inte misslyckas med ett prov i skolan

Ta ett prov i skolan kan vara stressigt och svårt att möta. Här är några steg för att hjälpa dig att förbereda för och klara av ett test.

Steg

Hur man inte misslyckas med ett prov i skolan. Var uppmärksam under lektionstid.
Hur man inte misslyckas med ett prov i skolan. Var uppmärksam under lektionstid.
 1. 1
  Var uppmärksam under lektionstid. En hel del av de saker som frågade om testet kommer att förklaras under lektionstid. Om man är uppmärksam under lektionerna, kommer du att spara dig en hel del tid på att studera.
 2. 2
  Gör anteckningar under klass. Genom att göra anteckningar du kan undvika att läsa igenom en massa text i dina böcker.
 3. 3
  Börja med att studera så snart du reda på om testet, studera veckor eller dagar innan tester hjälper dig att memorera och faktiskt känner till informationen.
 4. 4
  Var inte rädd för att be din lärare om hjälp, trots allt, det är därför de är där.
 5. 5
  Dagen före testet, ta hem dina anteckningar och studera en hel del innan du går till sängs. Detta kommer att öka din chans att memorera viktig information nästa dag. (Dra inte all-nighters, eftersom all-nighters kommer att öka din chans att blanking under testet)
 6. 6
  Be ett äldre syskon eller en förälder att förhöra dig om ämnet eller ämnena... om du vet en hel del av den information de frågar dig om, så du kan göra bättre på testet.
 7. 7
  Gör alla uppdrag i skolan och betona den till bästa förmåga.
 8. 8
  Fråga din lärare om han / hon har några övningsprov du kan vidta. Om inte, bara studera under day.You kan också göra övningsprov i ämnet på nätet.
 9. 9
  Du kan också be din lärare om det är okej att bo i under lunchen eller urtag för att få dem att hjälpa dig, eller du kan ta den tiden för att studera lite mer.
 10. 10
  Gör allt ett steg i taget. Till exempel, om testet är om säkerhetsbestämmelser symboler och element, studera säkerhetssymboler först, och studera de delar senare under dagen.
 11. 11
  Studera hårdare ämnet först och studera den för en längre tid. Till exempel, om du är ganska bra på symboler men har problem med element, studie element först i 40 minuter, studien symboler för 20 min.
 12. 12
  Koppla under provningen. Försök att ta din tid. Om du börjar bli stressad, fråga om du kan få ett glas vatten eller ta en liten 1 minuters paus i ditt huvud.

Tips

 • Ät en god frukost på morgonen. Detta kommer att hjälpa din hjärna en hel del.
 • Få gott om sömn på natten eftersom detta kommer att hjälpa dig att slappna av under testet.
 • Be innan du startar ditt test, det hjälper verkligen.
 • Kommunicera med dina lärare, kommer de att förstå.
 • Om att studera i en grupp, inte lura runt med vänner eftersom du då inte kommer att åstadkomma någonting.
 • Studera i en grupp, men inte goof off. Välj en smart studie partner som kommer att hålla dig fokuserad.
 • Studera i ett rum som inte har objekt som kommer att distrahera dig från dina studier.

Varningar

 • Inte över stressa. Detta kommer att leda till att du blir för nervös eller alltför upphetsad eftersom du är säker på att du kommer att passera och göra dig svara på frågorna för att snabbt och leda till att du misslyckas. Bara göra det till det bästa av din förmåga.