Wko

Hur man skapar en enkel frågesport i moodle

Det är inte svårt att skapa en enkel frågesport i Moodle 1.8.

Steg

Hur man skapar en enkel frågesport i moodle. Börja med att logga in på din sida som vanligt.
Hur man skapar en enkel frågesport i moodle. Börja med att logga in på din sida som vanligt.
 1. 1
  Börja med att logga in på din sida som vanligt.
 2. 2
  Klicka på namnet-länken på den kurs där du vill skapa en frågesport.
 3. 3
  Leta reda på turn redigering på knappen i det övre högra hörnet på framsidan av din kurs och klicka på den.
 4. 4
  Rulla ned till avsnittet där du vill skapa en frågesport. Från Aktiviteter menyn, välj Quiz.
 5. 5
  Ge din frågesport ett namn. Kom ihåg, kommer detta namn att bli en länk till frågesporten på framsidan av din kurs. Specifika, beskrivande resurs och namnen aktivitet hjälpa eleverna navigera din kurs.
 6. 6
  Lägg en introduktion till din frågesport. Inkludera anvisningar, länkar till andra resurser, bilder, etc, för att hjälpa eleverna att förstå vad du vill att de ska göra.
 7. 7
  För tidgivningssektionen, helt enkelt acceptera alla standardvärden. Med andra ord, inte ändra någonting. Gör detta för resten av formuläret. Senare kommer du att experimentera med inställningarna på den här sidan, men för nu, kommer vi att hålla det så enkelt som möjligt.
 8. 8
  Rulla ner till botten av formen och klicka på knappen Spara ändringar.
  • Du har slutfört den första av tre viktiga steg i att skapa en frågesport: Du har inrättat frågesporten. Du måste fortfarande skapa frågor och sedan lägga till dem i frågesporten. Så låt oss skapa en fråga. Från Skapa ny fråga väljer flerval.
 9. 9
  Ge din fråga ett namn. Eleverna kommer inte att se detta namn, men det kommer att hjälpa dig att hitta den här frågan igen om du behöver göra det.
 10. 10
  Lägg frågan text. Det innebär att ställa frågan du vill att dina elever att svara.
 11. 11
  Acceptera de allmänna standardinställningarna. Senare, kanske du vill experimentera med dessa inställningar för nu, bara bläddra förbi detta avsnitt.
 12. 12
  Acceptera svar standardinställningarna. Återigen, inte ändra de förvalda värden i det här avsnittet.
 13. 13
  Du har redan ställt en fråga. Nu, ger ett korrekt svar. Var noga med att ge rätt svar en grad på 100%. Felaktiga svar kommer att tilldelas ett värde på noll procent.
 14. 14
  Ange minst ett felaktigt svar. Ge det en klass värdet None. Du kanske vill ge användbar feedback på dina elever, så att de ska förstå varför svaret är felaktigt.
 15. 15
  När du har skapat dina svar, bläddra ner till botten av formen och klicka på knappen Spara ändringar.
  • Så långt är allt bra, Fellow Moodler! Du har ställt in din frågesport och skapade en fråga. Den återstående steget är att lägga din fråga till frågesporten.
  • För att vara tydlig om detta: Just nu, är din fråga bara sitter i fråga banken, men det är ännu inte en del av din frågesport. Det är lätt att fixa: Först väljer du den fråga du vill lägga till i din frågesport. Klicka sedan på Lägg till frågesport knappen.
 16. 16
  Det är dags att ta din nya frågesport för en spin. För att göra detta, klicka på fliken Förhandsgranska nära toppen av sidan.
 17. 17
  Välj ett svar och skicka in det.
  • Hur gjorde du, Fellow Moodler? Jag hoppas att du svarade rätt på frågan! Efter allt, du skrev det.;-)