Wko

Hur att studera så att du kan komma ihåg allt

Varje gång du studerar, tycker du själv att glömma vad du har studerat på vakna? Här är några tips för att hjälpa dig att behålla informationen längre.

Steg

Hur att studera så att du kan komma ihåg allt. Skriv de ämnen som du har studerat på en cue-kort.
Hur att studera så att du kan komma ihåg allt. Skriv de ämnen som du har studerat på en cue-kort.
 1. 1
  Skriv de ämnen som du har studerat på en cue-kort. Det är verkligen viktigt att du skriver istället typ, eftersom skrivandet gnistor ett sinne / kropp minne sammanhang att skriva och skriva inte replikeras också. Det tar också längre tid och därför ger tillräcklig tid för informationen att sjunka in och fastna.
 2. 2
  Försök att memorera så mycket du kan. Använd memorering tekniker.
 3. 3
  Försök att fokusera med en fråga / svar-processen. Fråga dig själv frågor om det material som du just har studerat vid slutet av studien. Skriv varje svar på ett papper, göra detta några gånger om vissa fakta är särskilt svårfångade.
 4. 4
  Översyn skriftligen. Nästa morgon innan tentan / prov, skriva ut den information ett par gånger.
 5. 5
  Gör ditt bästa! Om du har sovit gott, följde denna process och hålla stress, bör du göra bra. Detta förbättrar med praktik.
 6. 6
  Inte over studie om behov och vara fokuserad och på ämne under studietiden. Människor tenderar att överskatta studera och glömmer material granskas innan. Många människor är förvirrade och memorering försvåras av detta.
 7. 7
  Det har varit känt att din hjärna också ihåg vad du studerar lättare när man är i samma position som du gör din examen i. Till exempel, om du kommer att testas sittande vid ett skrivbord, sitta vid ett skrivbord under studien.

Tips

 • Studera exakt 30 minuter innan sova, folk kommer ihåg saker väl precis innan de somnar.
 • Få minst 8 timmars sömn.
 • Inte studera mer än 4 timmar (om du inte behöver). Alltid ta regelbundna raster under studien.
 • Få inte panik när du får testet, bara slappna av så att du inte glömmer något.
 • Rensa ditt sinne. Gör något du gillar och sedan direkt efter slå böckerna. prova att köra sedan studera och sedan göra något som känns bra.
 • Få god sömn. Om din hjärna går överallt medan du studerar, är du troligtvis inte kommer att få ett bra betyg.
 • Om du glömmer någon sak inte panik bara sjunga en sång och minnas. Det hjälper ibland.
 • Gå inte till tentamen hallen tidigt.
 • Skriv de viktiga punkterna i varje lektion. Så i examen tid, kommer du få hjälp och du kommer inte att behöva söka på 1000 sidor lärobok för varje svar.
 • Försök inte att få med allt i din hjärna innan testet. Det orsakar påfrestning. Studera långsamt och fredligt. Det är det bästa sättet att gå. Gör flashkort. Mer organiserat är vägen att gå.