Wko

Hur får man en sista klass minut passerar på en matematik examen

Det är bara mänskligt att vara kvar i något du var ämnad att vara, och det är ganska normalt för studenter att vara långt efter i vissa saker med bara en anständig tid kvar. Men ibland, i undantagsfall, kan du finna dig löjligt bakom och inte har en absolut aning om det, med bara timmar före testet.

Huruvida detta kom på grund av, en fullständig feltolkning av vad som skulle vara på det eller ens ren förhalning, det är inte viktigt nu, det är viktigt att notera att detta definitivt inte är garanterat att det fungerar, men om du läser den, kan du få tips om hur man kan gå ändå!

Steg

Hur får man en sista klass minut passerar på en matematik examen. Ha en bit papper att skriva ner det väsentliga på.
Hur får man en sista klass minut passerar på en matematik examen. Ha en bit papper att skriva ner det väsentliga på.
 1. 1
  Acceptera att du kommer att göra testet oavsett vad. Aldrig ens drömma om att missa ett test helt bara för att du inte vet något - även 5% är värt något och det är en upplevelse att göra en tentamen. Vem vet, du kanske till och med få ett pass!
 2. 2
  Vet du vad du behöver för att lära sig. Om du är osäker, fråga! Var inte rädd för att folk ska bli förfärade över hur lite du vet, kanske de förstår, eftersom de flesta människor har gått igenom den här situationen. Fråga en lärare eller företrädesvis andra studenter för anteckningar, även om det är väldigt sent, för viktiga tentor, det är helt normalt för människor fortfarande att gå över, kontroll och i vissa fall Återinlärning material, även på dagen för provet, så är chansen att de inte kommer att räkna ut hur lite du faktiskt vet.
 3. 3
  Ha en bit papper att skriva ner det väsentliga på. Lär formler och få en uppfattning om hur man tillämpar dem. Det ser alltid imponerande om du har formlerna dekor på och göra några förvirrade steg mot resultatet. Det är subjektivt vad ett bra steg och en dålig / clueless steg är i matematik, och som definitivt kan ge dig ett pass, om du vet hur du gör din grej.
 4. 4
  Få en före tentamen. Det kan vara frestande att stanna uppe hela natten och se över men om du är trött, kommer din hjärna inte fungerar korrekt. Om du får en god natts sömn, kommer din hjärna att vara alert och du kommer förmodligen hitta dig vet mycket mer än du insett. Ät en god måltid innan du går ut för!
 5. 5
  Prioritera. Tillbringa 70-90% av tiden försöker komma till rätta med de metoder och läser över formler. Självklart, kanske du vill glömma förstå det i detta skede - att förstå var vad de andra eleverna gjorde under året, vad du hoppas på är att du på något sätt kan komma undan utan att göra något av det. Dock har förståelse varför något fungerar det fördelar som, samtidigt kan svika dig, kommer verklig förståelse av något inte. Det beror egentligen på din förmåga att förstå eller memorera saker - välj det som passar dig bäst.
 6. 6
  Ha konstant. Tillbringa ända tills den allra sista sekund kontinuerligt visualisera och upprepa saker du tycker är viktigast att veta i ditt huvud. Så mycket av det som du kan. Bara visualisera och försöka kunna förstå / memorera det. Tänk på de problem du kan stöta på också, att känna sig beredd.
 7. 7
  Börja direkt. Gå rakt in i skrivsalen och om det ser ut som du kanske kan, börja på tentan manus före tentamen papperet tas emot och tentan börjar. Du förmodligen inte kommer att ha mycket lång, men om du kan bara få dessa bilder, och speciellt de otäcka ekvationer, du har i ditt huvud ner det kommer att spara så mycket tid och mental energi senare, när allt du har att göra, är att gå tillbaka till första sidan och kopiera dem. Det är vad du vill ha - massor och massor av saker i din temporära minne.

Tips

 • Försök att inte låta någon distrahera dig.
 • Kom alltid ihåg att vara lugn och slappna av. Titta på frågan noga.
 • Om det inte finns mycket tid fokusera på helheten inte de små detaljerna.
 • Om du känner att du håller på med det och det inte brukar få obehagliga eller sjuka efter att ha gjort det, liberala mängder koffein och / eller | energidrycker / livsmedel under natten kan ge dig den energi du behöver.
 • Det finns ingen skada i att dra några bitar av frågan och göra något nästan slumpmässigt med det, om du har mycket tid kvar på tentan.
 • Ibland tidigare kunskap och förståelse av materialet eller bara matematik i allmänhet och en enorm insats i finalen några nätter / jämna timmar är ibland allt du behöver för att ta sig igenom.
 • Titta upp, detta är lika mycket ett tillfälle att dra bort något fantastiskt eftersom det är en hemsk situation. Vissa människor gör hårt arbete i matematik och du kanske kan hoppa över vissa hörn.
 • Om du studerar i förväg, kan du undvika detta aldrig händer igen.

Varningar

 • Om materialet på ett slutprov behövs för nästa kurs, då du kan vara bättre att inte passera utan att förstå det, nästa kurs kommer att hamna så mycket svårare. Detta gäller särskilt i högskola / universitet, där man kan få mer flexibilitet än vid sekundär / gymnasiet och kan gå om kursen vid din egen tid. Det är en sak om du behöver skicka en allmän utbildning krav för att undvika flunking ut, det är en annan sak om du inte behöver passera förrän nästa år och du verkligen behöver veta saker i senare kurser.
 • Om det finns en del av det som man inte kunde räkna ut under året trots att spendera massor av tid på det, glöm det. Det kommer att vara mycket irriterande, men din tid kommer att vara mycket bättre spenderade sätta ner vad du förstår i den delen av tentan.
  • Det är svårt, särskilt om du vet att du kan behöva gå miste om 20% av tentan helt genom att göra det, men du måste ta en chans.