Wko

Hur får man ett bra betyg på en matteprovet

Många studenter tycker att matte är det svåraste ämnet i skolan förmodligen eftersom du lär dig en massa saker i en liten tid, och eftersom siffrorna är "ett annat språk" och dina vyer på detta språk utökar ständigt.

Några tips för att förbättra dina betyg i matematik är listade nedan, så läs på!

Steg

Hur får man ett bra betyg på en matteprovet. Sitt i den främre raden och delta i klassen.
Hur får man ett bra betyg på en matteprovet. Sitt i den främre raden och delta i klassen.
 1. 1
  Gå till klassen. Speciellt om du är i college, kan du finna det frestande att hoppa över en klass nu och då. Även om du kan komma undan med att i vissa ämnen är matematik som en stege. Om en stegpinne saknas, eller om du inte får ett bra grepp om det, kommer du kämpar för att nå nästa steget. Om tillräckligt många stegpinnarna saknas, kommer det att vara omöjligt att klättra högre. Dessutom (no pun intended), lärarna betonar ofta de viktigaste ämnena i klassen, så kom testtid du vet exakt vad du ska studera.
 2. 2
  Sitt i den främre raden och delta i klassen. Genom att sitta i den främre raden, är distraktioner minimeras och prestanda ökat. Ställa frågor eller ge svar hjälper eleven att stanna engagerade i inlärningsprocessen, lärt sig detta förbättrar uppmärksamhet och lagring av material.
 3. 3
  Gör ditt. Läxor kan verka som tortyr, men det är egentligen utformad för att hjälpa dig att lära dig. Nyckeln till att lära matematik är upprepning: do tillräckliga problem med den kvadratiska formeln, och du kommer så småningom att kunna recitera det i sömnen. Plus, när du gör dina läxor, kommer du att kunna identifiera begrepp som du inte förstår. Det skall heller inte ont att testa frågor ofta är baserade på hemuppgifterna.
 4. 4
  Ställ frågor. OK, så du gjorde dina läxor, men du fortfarande inte förstår hur man ska räkna ett polynom. Gå vidare och be din lärare, TA, professor - även andra elever kan kanske hjälpa. Det finns inget sådant som en dum fråga, och om du tycker det är pinsamt att ställa en fråga föreställa mig hur du känner när du får en stor röd "F" på tentan. Alla har frågor om matematik, framgångsrika studenter frågar deras.
 5. 5
  Översyn före provet. Bra jobbat! Du gick till klass, gjorde dina läxor, och fick svar på dina frågor. Nu är testet imorgon. Har du a) en suck av lättnad och gå till sängs, b) slå på TV: n och titta på The Simpsons, eller c) granska vad du lärt dig? Det stämmer, är det dags att se över. Detta är inte tiden för att plugga, men, du är bättre förberedd än så ändå. Gå över dina anteckningar, ta praktiken tester, och se till att du har viktiga formler memoreras. Naturligtvis kan du bara titta på The Simpsons, men bli inte förvånad om dina betyg slår ut mer som Barts än gillar Lisas!
 6. 6
  Koppla av. Se till att du får en god natts sömn natten före testet. Du kommer att må bättre och tänka klarare om du utvilad. Just innan du tar ditt test, se över de viktigaste formlerna en sista gång, men andra än att du är klar förbereder. Kom ihåg, är du redo för detta, och oavsett vad som händer det är inte slutet på världen. Jag finner tuggummi hjälper - om din skola tillåter det, förstås.
 7. 7
  Takten själv. När du har din examen framför dig, ser det över att se hur många frågor det är och vilken typ av frågor som ingår. Detta kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket tid du kan spendera på varje problem. Om du fastnar på en fråga, gå vidare till nästa och komma tillbaka senare. Ibland kan en senare fråga kommer även friska upp minnet så att du kan svara på den du hoppade. Viktigast, inte stressa dig.
 8. 8
  Var uppmärksam på prydlighet. Någon matteläraren kommer att säga att slarvigt arbete är test-taker värsta fiende. Även om du känner till materialet kall, en kladdig siffra här eller en bortglömd minustecken det kan förstöra en hel problem. Om du gör ett misstag, använd din suddgummi - det är vad det är till för.
 9. 9
  Kontrollera ditt arbete. Stor, slutade du testet med gott om tid. Vrid inte det ännu, men! Bra provdeltagargruppen gör misstag hela tiden, men de hittar dem och åtgärda dem innan de lämnar in sina tentor. Jag kan inte nog betona detta - du kommer alltid att hitta ett fel någonstans. Iaf, beroende på vilken typ av problem som du gör, kommer din lärare förmodligen ge dig några tips om hur du kontrollerar ditt arbete. I allmänhet är dock noga läsa varje fråga och fråga dig själv om dina svar vettigt. Du fortfarande inte kan få varje problem rätt, men du kommer att öka dina chanser att lyckas exponentiellt.

Varningar

 • Ge aldrig upp på dig själv. Så länge du lever, försöker alltid ditt bästa.
 • Prata inte med någon och inte någonsin fuska! Även om du verkligen måste, antingen du kommer att fastna och få i vissa big time problem, eller så kan du bara studera allt natten innan provet och slappna av.
 • Stressa inte! Om du gör ett misstag, radera problemet helt.
 • Miniräknare - om din lärare ger dig möjlighet att använda dem på prov - kan vara mycket användbart, men inte använder en miniräknare som en krycka. Se till att du vet hur man arbetar problem utan miniräknare, och se till att kolla din beräknade svar för noggrannhet.
 • Ställ frågor, även om du är generad! Någon är skyldig att ha samma fråga så fråga!
 • Var inte arg på dig själv för att få lägre än en A om du studerar hårt. Så länge du försöker hårt, kommer betygen att komma.

Saker du behöver

 • Några pennor (i fall man bryter)
 • Eraser
 • Calculator (om det tillåts)
 • Protractor (för geometri)
 • Kompass (för geometri)
 • Ruler
 • Papper, om det behövs
 • Sharpener
 • Bra math tutor, om möjligt
 • Två pennor (i fallet om man slutar fungera)