Wko

Hur man handskas med att ha en yngre chef

Kanske har du varit ute i arbetslivet ett tag (speciellt om du har varit hemma med barnen för en tid) och har återvänt till en yngre publik på kontoret. Eller kanske en ungdomlig stjärna artist har stigit i graderna snabbt och vara snabbare än du kan bat blinka. Oavsett anledning, om du står inför att ta order från en chef som är yngre än du, kanske det inte alltid är lätt. Det är viktigt att få lite ungdomligt perspektiv i detta fall och lära sig att handskas med grace och entusiasm.

Steg

Hur man handskas med att ha en yngre chef. Behandla din unge boss som du skulle någon annan boss.
Hur man handskas med att ha en yngre chef. Behandla din unge boss som du skulle någon annan boss.
 1. 1
  Behandla din unge boss som du skulle någon annan boss: med fullständig respekt från ordet gå. Din chef fick jobbet eftersom han eller hon har rätt kompetens och imponerade överordnade. Det kommer inte att få dig någonstans att sprida rykten, skvaller eller antydningar om chefen och hans eller hennes ålder. Det är mycket bättre att respektera de uppenbara färdigheter chefen medför till arbetet och att koncentrera sig på de sätt som du verkligen kan hjälpa honom eller henne. Vara öppen för nya möjligheter att arbeta med någon som är sannolikt mycket begåvad.
 2. 2
  Fokusera på det positiva med att ha en ung chef. Du kommer att fortsätta att känna sig obekväma om man tittar på alla de negativa av situationen. Istället ser de plussidan - den, dynamik, fräscha idéer och nya perspektiv som en ung chef kan tillföra en arbetsplats är alla stora tillgångar. Och det är mycket troligt att du har en chef, som är definitivt en tillgång.
 3. 3
  Inventera dina egna kunskaper. Även om din chef är yngre, har du mycket att erbjuda - erfarenhet, mognad och kunskap om hur saker och ting kommer ofta panorera ut. Dessutom är det troligt att du är väl avrundad på att ta på flera uppgifter samtidigt och att du redan har ett väl utvecklat och omfattande personliga kontakter och professionella kontakter från tidigare arbete. Fokusera på dina egna styrkor kan lindra eventuella känslor av otrygghet eller bitterhet gentemot din chef.
 4. 4
  Uppdatera dina kunskaper. Speciellt om du har varit ute i arbetslivet under en tid, kommer det troligtvis att bli nödvändigt i vissa områden av din karriär färdigheter som behöver polering eller förlängning. Det är särskilt viktigt att hänga med några marknadstrender och teknisk utveckling som kan förbättra din effektivitet. Begäran om att delta i kurser som kommer att förbättra dina kunskaper och kunskapsbas. Detta kommer inte bara ge dig up-to-hastigheten snabbt, men kan också leda till att du är den viktigaste personen chefen kommer till för att genomföra de nya färdigheter.
 5. 5
  Speak up om din kompetens. Var inte blyg för att låta chefen vet att du har goda kunskaper i vissa områden. Utan att skryta eller skryt, låt honom eller henne veta vilka projekt, aktiviteter och försäljning du redan har åstadkommit i ditt liv. Gör detta när det är lämpligt - t.ex. när du gör ett mål att ett visst projekt bör tilldelas dig - snarare än att övertyga någon om att du har rätt.
 6. 6
  Klä sig väl. Bara för att du är äldre betyder inte att du ska presentera en ointressant, äldre bild till världen. Istället fortsätter att uppdatera din stil och modekänsla, så att den fortsätter att spegla en professionell, up-to-date bild. Försök inte att kopiera chefen och klänning i stilar som eventuellt är olämpliga din ålder men behålla din befintliga garderob à jour med aktuella trender och stilar.
 7. 7
  Var en mentor. Den naturliga tendensen att hjälpa den unge med visdom de äldste är inte en dålig sak att inleda med omsorg och vänlighet. Var någon som chefen kan lita på för rådgivning och klingande av idéer. Se till att inte komma över som nedlåtande eller påträngande, men förmedla dina kunskaper med, goodwill och i vägen för mentorskap.
 8. 8
  Vara känd av alla chefer. När du får möjlighet att arbeta med andra chefer på arbetsplatsen, så att de är medvetna om din kompetens och värt så att detta kommer att förstärka din vikt och värde bland hela arbetsplatsen.
 9. 9
  Höj frågor assertively. Som med alla boss, inte känner att du inte kan diskutera frågor direkt med din chef. Om du upplever obehag på grund av din ålder gap, be om en privat stund och höja det taktfullt och respektfullt. Du kan bli förvånad över att finna att din chef har liknande känslor om ålder frågor, eller kanske har några mycket intressanta perspektiv som avgöra frågan tillfredsställande för dig. Du kommer inte veta förrän du frågar.
 10. 10
  Bjud din chef till sociala evenemang ibland. Ta chefen för drycker eller middag med kontoret besättningen fredag ​​kväll och lära känna varandra bättre. Det kommer förmodligen att göra livet mycket enklare för er alla.

Tips

 • Om din yngre chef är inkompetent, kommer det att visa tidigt och du kan vara säker på att de andra överordnade tittar. Det blir så mycket press på en ung chef att utföra eftersom det är på dig att ta itu med att svara till någon yngre än du.
 • Om du är yngre chef, behandlar de anställda med verklig respekt. Erkänna deras goda arbete, och låt inte själv känner sig hotade av erfarenhet. Föregå med gott exempel, och folk kommer att förstå varför du är kvalificerad och arbeta med dig mycket bättre.

Varningar

 • Undvik att göra nedsättande kommentarer om "människor i din ålder X, Y, Z" eller "när jag var i din ålder jag kunde göra allt 5:00 och sedan ändå göra något". Detta kommer bara att du verkar skrytsam, orealistiskt och förmodligen en smula avundsjuk.