Wko

Hur man blir en duktig ung författare

Vill du få din bok publicerad vid ung ålder? Liksom, en riktigt ung ålder? Är du en blivande författare, även om du är fortfarande i högstadiet? Inte svettas, det finns en hel del unga författare! Om du vill skriva en bok nu, även om du tror att du kan vara "för ung" för att göra det, så vi har fått det här artikeln för dig.

Steg

Hur man blir en duktig ung författare. Se till att du förstår "grunden" för din tomt.
Hur man blir en duktig ung författare. Se till att du förstår "grunden" för din tomt.
 1. 1
  varför varför. Skriver du för skojs skull? Kanske är du i det för publicitet och berömmelse. Eller kanske du bara vill tjäna en extra slant eller två genom att publicera din bok. Även om dina avsikter är ursprungligen inte att skriva för skojs skull, gör det ditt mål att ha kul medan du skriver. Om du inte har roligt, gör vad du tycker läsarna?
 2. 2
  Se till att du förstår "grunden" för din tomt. Även om du inte har hela tomten linjen listat ut, bör du kunna bestämma vilken typ av genre du skriver för, och vem karaktärerna är. Du bör också ha minst den stora idén om problemet som din huvudperson kommer att stöta på. Se till att du skriver ner den här informationen - det är mycket lätt att gå vilse när du skriver.
 3. 3
  Skriv ut den grundläggande händelsen raden för din bok. Du behöver inte inkludera varenda liten detalj, men det är en bra idé att ha en uppfattning om vad som kommer att gå på i varje kapitel. Försök dela ditt evenemang linje i sektioner, kommer detta att hjälpa dig att besluta om att sätta kapitlet raster och liknande senare i ditt skrivande.
 4. 4
  Skriv ett utkast. Detta kan vara handskrivna eller maskinskrivna, beroende på dina inställningar. Sluta inte skriva, vad du än gör. Ibland är den svåraste delen av processen ger inte upp på en berättelse. Kom ihåg, det här kommer inte att ta en dag, eller ens en vecka. Skriva hela din berättelse ner kan ta månader i sträck. När du skriver något, inte läsa den förrän nästa steg. För nu, bara få allt nedskrivet.
 5. 5
  Nu kan du läsa din första utkast över. Även om du kan besluta att fastställa eventuella stavfel eller grammatiska fel, är syftet med detta steg för att avgöra om det är vettigt. Kontrollera också att överanvända ord. Om du märker att du har använt samma ord eller fras, gör en anteckning till dig själv, och bege dig till en synonymordbok för att hitta fler "intressanta" ord som tilltalar läsarna.
 6. 6
  Hitta någon som du vet vem du är positiv kommer att ge dig sin fulla åsikt om vad de tycker om ditt skrivande. Denna person kommer att vara en "beta-läsare" av slag. Be dem att ta anteckningar på vad de gillade, eller inte gillade, och hur de skulle ändra det. De kan också åtgärda eventuella fel som du missat, även om detta inte skulle behöva krävas. Läs var och en av sina anteckningar när du är klar, och ta sina idéer till hjärtat. Även om du kan älska en viss del, är chansen att din läsarens kommer inte.
 7. 7
  Typ (eller re-typ) ditt utkast till en ordbehandlare, inklusive gjorda revideringar, naturligtvis. Tänk på att detta inte kommer att vara din slutliga förslaget, som redigerare kan besluta att ändra något annat.
 8. 8
  Skriv upp en kopia för att skicka till din editor. Se till att du använder stora marginaler, så att de kan göra anteckningar. Se också till att du inkluderar sidnummer och ditt efternamn i sidfoten på varje sida, ifall en sida blir separerad från resten.
 9. 9
  Om du inte redan har en redigerare i åtanke, göra en del efterforskningar på redaktörer som skulle läsa ett verk av en ung vuxen. Gör något slags samband med dem, och skicka in ditt manus om de visar intresse.
 10. 10
  Re-skriv din slutliga förslaget med eventuella korrigeringar som din redaktör.
 11. 11
  Hitta en förläggare villig att läsa en yngre författarens arbete. En snabb Google-sökning kan hjälpa dig att hitta förlag som har, i det förflutna, publicerade arbete underordnade upphovsmän.
 12. 12
  Skicka in den slutliga kopian till utgivaren av ditt välja. Var noga med att kontrollera om de publicerar arbete med barnen.

Tips

 • Skriv att du gillar att skriva.
 • Även om du får avslag aldrig sluta skriva! Om du verkligen älskar det då pengar och berömmelse inte spelar ingen roll. Ge aldrig upp!
 • Inte överanvändning något specifikt ord eftersom det verkar som om du saknar kreativitet.
 • Du behöver inte använda ord som skrek, viskade, morrade, skrattade, eller ombedd att visa någon pratar. Bara visa tecknet göra en aktion varningar läsare att det var de som talar.
 • Var kreativ. Ha kul med det.
 • Dubbel utrymme kopian du skickar till en editor så att de kan göra anteckningar utan att behöva markera det upp lika mycket, vilket orsakar förvirring.
 • Om du arbetar på din utkast, och inse att det inte är glädjen i att skriva som är driver dig, är det tanken på de pengar du kommer att göra när allt är över, lägg ner din penna omedelbart. Skriv inte om du älskar skriva, eller ditt skrivande kommer inte att vara värd att läsa.
 • Försök att berätta för dina vänner historier och se när de får bored.This kan hjälpa dig Pace ditt berättelser så att de inte är tråkigt att en läsare
 • Tänk på varje adjektiv eller adverb som en krydda. De kommer att göra eller bryta din bok om du använder för många eller för lite.
 • Ta inte kritik för hårt. Om din redigerare vill att du ska ändra något, bör du ändra det, därför att de vet bäst. Det är mycket bättre att bli kritiserad av en redaktör än att avslås gång på gång.
 • Den tesaurus är din nya bästa vän. Använd inte det varje ord, men om du vill ha ett par snygga klingande ord i varje mening, det är här du vänder. Till exempel, vrid, "Maria sade att Johannes var en klumpig idiot." in, "Mary mumlade att Johannes var en oduglig idiot," Microsoft Word har en inbyggd Bara högerklicka på ordet och väljer "synonymer".
 • Tänk på din beta som din pre-editor.
 • Om du verkligen vill publicera, kan du använda en själv förlag för att göra det lättare så att du har en mindre chans att bli avvisad. Tänk på att det inte skulle få så mycket publicitet.

Varningar

 • Inte få dina förhoppningar upp för högt, läs redaktörer och förläggare tusentals böcker från författare som vill slå igenom stort, och en massa böcker får avvisas.
 • Om du gör detta för berömmelse eller rikedom du kanske vill överväga en annan karriär. Författare blir bara känd om sina böcker är en hit, vilket inte händer de flesta författare.

Saker du behöver

 • Skrivkunskaper
 • En redaktör
 • En dator eller skrivmaskin
 • En skrivare om du använder datorn
 • Papper om du behöver skriva