Wko

Hur man älskar att läsa

I denna dag och ålder, läser många människor inte för nöjes skull. Internet och TV har blivit de flestas främsta formen av underhållning, och behandlingen blir ett minne blott. Dock kan behandlingen förbättra avsevärt din livserfarenhet, och det finns sätt att göra det ännu roligare, oavsett om du gör det ofta eller bara för uppdrag.

Steg

Hur man älskar att läsa. Identifiera vilken typ av läsning du vill njuta.
Hur man älskar att läsa. Identifiera vilken typ av läsning du vill njuta.
 1. 1
  Identifiera vilken typ av läsning du vill njuta. Tro det eller ej, människor njuta av olika typer av läsning. Vissa människor gör forskning, läser vissa människor att lära sig att göra saker, och en del människor läser för att njuta av berättelser eller poesi. Före allt annat, räkna ut varför du vill läsa.
 2. 2
  Inse att det finns otaliga typer av behandlingen material. Till exempel, om du vill läsa berättelser, tänk på att det finns många genrer, som fantasy,, romantiker Gör romaner, kreativ, etc. inte bestämma att du inte gillar att läsa bara för att du inte gillar en viss typ av boken.
 3. 3
  Observera att när du vet vilken typ av läsning tilltalar dig, bör du prova en mängd böcker och serier i denna kategori. Även inom samma genre, det finns en mängd olika böcker. Till exempel kan ingen säga att de verk av Edgar Allen Poe och Old Possum bok av praktiska Katter är densamma, även om de är både poesi.
 4. 4
  Kom ihåg, kommer du att ha trial and error. Men, i slutändan, kommer du utveckla långsamt ett intresse för läsning!
 5. 5
  Gå till ditt lokala bibliotek. Dina skattepengar betalar för tjänsten och du kan prova så många böcker du vill gratis (så länge du kommer ihåg att returnera eller förnya dem i tid).
 6. 6
  Skapa en god läsning miljö. Hitta en plats som är tyst, väl upplysta och bekväma. Du kan även göra en läsning vrå i ditt rum.
 7. 7
  Försök att lyssna på. För vissa människor, gör behandlingen mer lustfyllt. Soft musik (både i volym och typ) är generellt emot bättre, men någon typ kommer att göra. Det beror på vad du gillar.

Tips

 • För vissa människor, läsa lite om författarens bakgrund hjälper. Om du gillar böcker från en viss författare, försöka få lite bakgrundsinformation om författaren. Det kommer att hjälpa dig att göra din läsning roligare och roligare. Det kommer också att hjälpa dig att få mer information om författaren, hur böckerna bringas till stånd och andra olika saker.
 • Kom ihåg att inte begränsa dig till bara böcker. Tänk på att det finns otaliga tidskrifter, tidningar, webbplatser, etc. som du kanske älskar att läsa.
 • Välj en bok som någon i samma läsning smaken föreslår till dig.
 • När du hittar din favorit saker att läsa, vara säker på att ibland filial ut. Du vet aldrig när du kan hitta en ny favorit.
 • Försök läsa pjäser. Detta ger Shakespeare till många människors sinnen, men egentligen kan du läsa någon lek. Det är en helt annan läsupplevelse och är roligt att många människor.
 • Många människor bestämmer att de inte gillar att läsa, eftersom de hittade de böcker de fick läsa i skolan för att vara tråkiga. Tänk på att skolorna ofta vill reglera vad eleverna läser, och de böcker de behöver ingalunda representerar alla typer av material att läsa tillgängliga.

Varningar

 • Om du läser om något mer än njutning (som om du forskar eller lära sig att göra något) tänk på att många källor inte är tillförlitliga, särskilt Wikipedia, även skolböcker är allmänt anses vara partisk.